Yurtdışında Sınavsız Üniversite Hakkı
-
Antalyada Kalıyorum Annemin İşyerinden Bir Adam Düz Lise'yi Bitirip.
Rusya'ya Üniversiteye Gitmiş Sınavsız Rehberlik Bölümünü Seçmiş.
İlk yıl Rusçasını Geliştirmişler Sonraki 3 Yıl İngilizce Öğretmişler.
Adam Türkiyede Yazın Ayda 2.5-3 Milyar Para Alıyor Böyle Birşey Mümkünmüdür ?
Şartları Nelerdir ?
Biraz Mantıksız Geldi Bana Öyle Olsa Elin Serserisi Lise'yi İte Kaka Bitirir
Mis Gibi Rusyaya Gider Halleder İşini İsterse Orda Kalır İsterse Türkiyeye Döner
Ne Diyorsunuz ?
-
Doğru.
sınavsız üniversite okuyabilirsin yurtdışında
mesela almanyada üniversitenin dönem harcı 500 euro fakat anadilin gibi almanca istiyor
bulgaristanda yıllık 3000 euro 5 yıl okuyorsun 1 yıl bulgarca ingilizce hazırlık 4 yılda ingilizce lisans eğitimi istediğin bölümde
polonyada aynı şkeilde 3000 euro
rusya ukrayna istediğin yerde okuyabilirsin
-
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------
Doğru.
sınavsız üniversite okuyabilirsin yurtdışında
mesela almanyada üniversitenin dönem harcı 500 euro fakat anadilin gibi almanca istiyor
bulgaristanda yıllık 3000 euro 5 yıl okuyorsun 1 yıl bulgarca ingilizce hazırlık 4 yılda ingilizce lisans eğitimi istediğin bölümde
polonyada aynı şkeilde 3000 euro
rusya ukrayna istediğin yerde okuyabilirsin
-----------------------------Peki Hocam Gittiğin Ülkedeki Dili AnaDilinmiş Gibi Bilmen Gereklimi ?
-
Hocam cogu ülkedeki prosedür şudur ya ing. yada oranın diliyle okursun.Her üni sana ing. okuma hakkı vermez eğer ing. okucam diyorsan ya toefl sınavından geçerli puanın olması gerekir yada 1 sene hazırlık okursun yine aynı sekilde oranın dilini öğrenerek okuman içinde 1 sene hazırlık okuman lazım.Sınav konusuna gelince üni.sine göre değişiyor kimisi not ortalaması 3 ün altında istemiyor kimisinede sadece liseyi bitirmis ol bastır parayı gir diyor.
-
bayzin bunu yazdı:
Hocam cogu ülkedeki prosedür şudur ya ing. yada oranın diliyle okursun.Her üni sana ing. okuma hakkı vermez eğer ing. okucam diyorsan ya toefl sınavından geçerli puanın olması gerekir yada 1 sene hazırlık okursun yine aynı sekilde oranın dilini öğrenerek okuman içinde 1 sene hazırlık okuman lazım.Sınav konusuna gelince üni.sine göre değişiyor kimisi not ortalaması 3 ün altında istemiyor kimisinede sadece liseyi bitirmis ol bastır parayı gir diyor.
-----------------------------Anladım Hocalarım Bilgilendirme İçin Saolasınız
Peki Vize Pasaport Vs Olayları Nasıl Halloluyor
Ordaki Okulla İletişime Geçtiginde Öğrenci Oldugunu Anlarsalar
Her Türlü İşi Halledebilirmiyiz ?
-
Şu an benimde ukraynaya gitme gibi bi şansım var aile dostu bi amcanın cocugu orda okuyor oradan istekmi ne yapılıyomuş bende burdan hop ukraynaya öle diye duydum ama daha net bi bilgi sahibi değilim. Bilenleriniz varsa anlatabilirler mi bu işlerin herbişeyini.
Birde ukrayna nasıl bi yerdir eğitim acısından düşünceleri bilgisi olan varsa paylaşırsa çok minnettar kalırım.
-
MrAmor bunu yazdı:
Şu an benimde ukraynaya gitme gibi bi şansım var aile dostu bi amcanın cocugu orda okuyor oradan istekmi ne yapılıyomuş bende burdan hop ukraynaya öle diye duydum ama daha net bi bilgi sahibi değilim. Bilenleriniz varsa anlatabilirler mi bu işlerin herbişeyini.
Birde ukrayna nasıl bi yerdir eğitim acısından düşünceleri bilgisi olan varsa paylaşırsa çok minnettar kalırım.
-----------------------------Hocam Yurtdışında O ülkenin Vatandaşı Olan Bir İnsan
Sana Kefil Olabiliyor Yani Davet Yolluyor,
Oraya Gidince Süren Bitmeden Birini Ayarlayıp Evlenebilirsen Yırtıyorsun Geri Dönmekten.
-
MrAmor bunu yazdı:
-----------------------------Ukraynada Millet ingilizler gibi çakaldır Seni yürütürler Anlamassın ne çok zeki olucaksın ne çok aptal gidiceksin Okumaya Eğlenmene yaşamına bakıcaksın..(Karılarıda süperdir :D)
Ukraynada çoğu üni Lise Diploma puanını ister araştırdıklarımız var Arkadaşla... Lise Diploma puanın 3.0 ın üstündeyse rahat üniye girersin tabi birazda maddi imkanın olucak... Eğerki aile dostu biri varsa mudlaka onunla iletişime geç çünkü burda ne kadar heves yapıp arz etsen bile vize İşlemlerinde Konsolosluk götlük yapabilir... Oradaki yaşayan kişi sana kefil olarak işinin kolaylaştırır...Hea olduda kefil olamdı okula üniye kayıt olmak için Bir mektup atıcaksın okul buna bakacak uygun görürse alıcak sora vize işlemlerine geldiğinde Bu yılki İEFT fuarında Vize İşlemlerinin gerçekleşmesi İçin Mülakata Çağırıryorlar yada Arıyorlar gibi bir yazı okudum... Vize İşlemleri biraz zorlar ama en Önemlisi Yurt Dışında Okumak İstiyorsan Lise Diploma puanın 3.0 ın üstünde ki (Çoğu Üni İster) Ve paran Olucak... -
enes bunu yazdı:
MrAmor bunu yazdı:
-----------------------------Ukraynada Millet ingilizler gibi çakaldır Seni yürütürler Anlamassın ne çok zeki olucaksın ne çok aptal gidiceksin Okumaya Eğlenmene yaşamına bakıcaksın..(Karılarıda süperdir :D)
Ukraynada çoğu üni Lise Diploma puanını ister araştırdıklarımız var Arkadaşla... Lise Diploma puanın 3.0 ın üstündeyse rahat üniye girersin tabi birazda maddi imkanın olucak... Eğerki aile dostu biri varsa mudlaka onunla iletişime geç çünkü burda ne kadar heves yapıp arz etsen bile vize İşlemlerinde Konsolosluk götlük yapabilir... Oradaki yaşayan kişi sana kefil olarak işinin kolaylaştırır...Hea olduda kefil olamdı okula üniye kayıt olmak için Bir mektup atıcaksın okul buna bakacak uygun görürse alıcak sora vize işlemlerine geldiğinde Bu yılki İEFT fuarında Vize İşlemlerinin gerçekleşmesi İçin Mülakata Çağırıryorlar yada Arıyorlar gibi bir yazı okudum... Vize İşlemleri biraz zorlar ama en Önemlisi Yurt Dışında Okumak İstiyorsan Lise Diploma puanın 3.0 ın üstünde ki (Çoğu Üni İster) Ve paran Olucak...
-----------------------------Enes'im Peki Lise Diploma Puanın 3'ün Altındaysa Bu Farkı Parayla Kapatabilirmisin Böyle Bir Olanak Varmıdır ?
-
danışman veya okumak istediğin ülkedeki bir tanıdığın aracılığıyla üniversiteye başvuruyorsun daha sonra üniverstienin istediği belgeleri topluyorsun
işte pasaport fotokopisi lise transcripti vb belgeleri topluyorsun birde gitceğin ülke bizim ülkemize sığınmana izin vermeyiz dersede ailen taahütname yazıyor çocuğumuz ülkenizden bir beklentisi yok herşeyini biz karşılıycaz filan diye bu yüzden o ülkenin vatandaşlığı senin için yalan oluyor tabi orda biriisiyle evlenip geçebilirsin veya 200 milyarın üstünde bir yatırım yaparsanda veriyorlar sanırım
daha sonra orada onay bekliyor belgelerin 1,5 - 2 ay gibi bir süre bekledikten sonra sana belgeleri yolluyorlar sen o belgeleri konsolosluğa götürüyorsun vizeye başvuruyorsun 1 ay da böle bekliyorsun sonra d tipi uzun süreli vizen çıkıyor oraya gidiyorsun tanıdığın seni karşılıyor:D olayda burda bitiyor
sanırım turizm okumak istiyorsun antalyalı olduğun içinde tabiki rusya tercihindir ama aklında başka bir bölüm varsa mühendislik vb. sana polonyayı öneririm hem hayatı ucuz hemde okul fiyatı uygun
ben bulgaristanda okuyorum 2 güzel yanı var biri türkiyeye yakın otobüsle gidip gelinebiliyor diğeride kızları güzellik bakımında dünya sıralamasında 2. sırada:D eğitim olarak Türkiye ile karşılaştırılamaz bile
büyük ihtimal bende seneye polonyaya geçicem polonya vatandaşlıkda verdiği için çok avantajlı
-
enes bunu yazdı:
MrAmor bunu yazdı:
Ukraynada çoğu üni Lise Diploma puanını ister araştırdıklarımız var Arkadaşla... Lise Diploma puanın 3.0 ın üstündeyse rahat üniye girersin tabi birazda maddi imkanın olucak... Eğerki aile dostu biri varsa mudlaka onunla iletişime geç çünkü burda ne kadar heves yapıp arz etsen bile vize İşlemlerinde Konsolosluk götlük yapabilir... Oradaki yaşayan kişi sana kefil olarak işinin kolaylaştırır...Hea olduda kefil olamdı okula üniye kayıt olmak için Bir mektup atıcaksın okul buna bakacak uygun görürse alıcak sora vize işlemlerine geldiğinde Bu yılki İEFT fuarında Vize İşlemlerinin gerçekleşmesi İçin Mülakata Çağırıryorlar yada Arıyorlar gibi bir yazı okudum... Vize İşlemleri biraz zorlar ama en Önemlisi Yurt Dışında Okumak İstiyorsan Lise Diploma puanın 3.0 ın üstünde ki (Çoğu Üni İster) Ve paran Olucak...
-----------------------------Ordaki abi gerekli yardımı yapıcak inşallah bir sorun çıkmıyacak. Diploma notunda bir problem yok rahat 3ün üstündeyim.
Tek sorun parada sanırsam ama şuan ben bursada oturmaktayım bi istanbul bi izmirde üni okusam oraya vereceğim parayı yaşamak için yurt dışına hemen hemen iki katını vereceğim sanırsam öylemi veya ukraynayı araştırdıgına göre fiyatları az çok biliyosundur ?