Yurtdışında Yüksek Lisans Yapan Var Mı?
-
Aramızda böyle bi mürid var mı arkadaşlar. Benim bazı sorularım var. Nasıl gidicez? Kaç paraya patlar? gibi...
-
TOEFL sinavindan iyi not alacaksin yuksek linsansini yapmak istedigin univerteye gore.
Not ortalaman yuksek lisans istedigin yere yetecek.
Yemek + Konaklama 2 yil byunca .Aylik 400 TL den hesapla (Konaklama universite yurdu olabilir biraz daha avantajli olur)
PS = Ben yapmadim ama tahminen soyledim. -
Konunun takipçisiyim... Belki ileride lazım olur...
-
onları biliyorum az çok da nerden başlayacağımı bilemiyorum bi türlü. tamam toefl alıcaz ilk önce de sonra nolucak???
-
Ben olsam senin yerine okulun denkligi olan universiteleri bulurdum bunun icinde bolum baskani ile ya da sana yakin olan yardimsever hoca ile konusman olacaktir.
Onlar benden daha iyisini bilir ve yardimci olur. -
break bunu yazdı:
-----------------------------
Ben olsam senin yerine okulun denkligi olan universiteleri bulurdum bunun icinde bolum baskani ile ya da sana yakin olan yardimsever hoca ile konusman olacaktir.
Onlar benden daha iyisini bilir ve yardimci olur.
-----------------------------hocam denklik falan hikayeymiş ya. araştırdım 4 yıllık üniversiteden mezunsan tamamdır. bi de 2.2 not ortalaması yapman gerekiyomuş..
-
Simdi 2.2 ortalama ile MIT universitesinde master yapamazsin ama ! Bunun icin yuksek ortalama lazim .Arkadasim Yeditepede okuyor ortalamasi 3.67 o bile yapamiyor yani. Birde yazdigim ilk mesaja GRE sinavini ekle onuda gecmen lazim .
-
ben viyana universitesinde yüksek lisans okuyorum, inşaat mühendisligi
öncelikle tofıl fln yok ales diye bir sınav var ona giriyorsun yeterlilik sınavı, hatta üniversiteyide yurtdışında okuduysan dogrudan yüksek lisans yapabiliyorsun, ama bu yönetmelikler her sene değişir oyuzden tam emin degilim. ben doğrudan geçtim.
şimdi ayda en aşa 700 euro lazım sana sırf yaşaman için ki bu en azı yane bu para ile yaşarsın, ben 1000 euroya karnımı doyuruyorum. nese sonra extralar depositolar,
sen şimdi yarın gidiyorum diye gidersen sana 15 milyar para lazım, + 3 milyar extra, + her ay 1 euro
yane 17 milyarın varsa şuanda gidebilirsin ayrıca her ay 1k euro geelirin varsa, gerçi burada çalışıyorum ben bir kütüphanede 450 euro part time karşlıyorum kendi yiyecegimi vs.
başka sorunuz olursa söleyin accountın sahibi bana iletir.
ps: bu yazıyı yazan ben degil kuzenimdir. ben sordum o soledi aynen copy paste yaptım. sorunuz olursa sorun bana ileticem yazarım buraya
-
kural 1: nereye gideceksin, ulke ve sehir olarak onu secmen lazim... bunu secerken yasam sartlari ve normal bir ogrencinin ne kadar harcadigini iyice arastirmalisin, ki sonradan pisman olacagin bir yere gitmeyesin.
kural 2: yeri sectikden sonra, ordaki butun universitelerin sitelerine tek tek gireceksin, ilgilendigin bolumun, postgraduate programlarinin hepsini tek tek inceleyeceksin, hangisini istiyorsun, ne kadar toeafl puani istiorlar, denklik icin yapman gerekenler falan filan...
kural 3: onune gelene mail atiyorsun nereye gitmek istedigine karar verdikden sonra (tek 1 uniye bagli kalma)
sonrada kabul alana kadar yazisiyorsun... birden fazla ulke, birden fazla sehir ve bircok uni sevebilirsin.
hemen cevap almayacagin icin, atabildigin kadar mail atip bekleyeceksin.
En onemliside vize islemleri, ogrenci vizelerinde sorun cikarmayan bir yere gitmen tabiki daha kolay olur...
vise + harcayacagin para, bunlar belirler nereye gidecegini...
yani nasil yapacagim sorusuna cevap, unileri, bolumleri bulup, sonrada adamlarla maillesmek, yoksa milyonlarca uni var hepsinin kafasina gore bir yontemi var. tek bi yontem yokki soyle soyle yap desinler sana.
-
Hocam ben bulgaristanda okumak istiyordum bu sene. Ancak konsoloslukta çıkan sorunlardan dolayı 1 yıl ertelemek zorunda kaldım..
Bulgaristana göre anlatıyorum..
Şimdi ben ilk önce gitmek istediğim okulun ve bölümün denkliği var mı yok mu diye araştırma yaptım. 2006'dan bu ya bg avrupa birliğine girdiğinden beri varmış. Endüstri müh. okumak istiyorum..
Neyse,
Okumak istediğin okulda ilk önce Türklerle ilgilenen bir bölüm olup olmadığına bakman gerekiyor. Eğerki yoksa kesin yoktur :) dil bilmiyorsan internetten danışmanları araştırıp yardım alman gerekiyor..
Neyse danışman ile çalışırsan ilk önce sorucaktır vatandaşlığın varmı yok mu diye. Eğer varsa (Bulgaristanda) yıllık harçlar bölümüne göre yarı yarıya oluyor.
Mesela Endüstri Müh. 3000€ ise vatandaşlığı olan bir kişiye 1500€ oluyor..
Neyse sonra okula kayıt yaptırman için gerekli belgeler var. Ben yine bulgaristana göre bunları yazıyorum..
Kayıt İçin Gerekli Evraklar
- Lise Diploması ( Aslı veya Noter onaylı kopyası) *
- Kimlik Sureti (Noter onaylı) *
- Pasaport Sureti (1,2,3 ve son sayfası)
- Transtkript (Mezun olunan okuldan alınacak lise not dökümü) *
- Sağlık Raporu *
- Taahhütname (Ailenin lisans eğitimi süresince eğitim masraflarını karşılayacağına dair noter onaylı belge) *
- Yüksek Öğretim Yeterlilik Belgesi (Mezun olunan liseden alınacak lisans eğitimi alma hakkı olduğuna dair belge) *
- 6 Adet Fotoğraf (Vesikalık)( * ) İşaretli evrakların gerekli makamdan (Valilikten yada İlçe Kaymakamlıklarından) apostilli olması gerekmektedir.
Tam olarak benim yaptıklarım bunlar. Ancak dediğim gibi konsoloslukta vize işlemlerinde sorun yaşadım.. Ertelemek zorunda kaldım..
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------okulda ilk önce Türklerle ilgilenen bir bölüm olup olmadığına bakman gerekiyor.
-----------------------------
bu ne demek la? turklerle ilgilenen bolum? niye olsunki oyle bisey, ozel ilgiye ihtiyacimiz mi var?