folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurtdışında Yüksek Lisans Yapan Var Mı?

Yurtdışında Yüksek Lisans Yapan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

lemar bunu yazdı:
    -----------------------------

Branxian bunu yazdı:

okulda ilk önce Türklerle ilgilenen bir bölüm olup olmadığına bakman gerekiyor.

bu ne demek la? turklerle ilgilenen bolum? niye olsunki oyle bisey, ozel ilgiye ihtiyacimiz mi var?

Hocam ne bilim benim gideceğim yerde varmış :D bende ondan yazdım kesin yoktur dedim zaten.

Bölüm derken şahıs demek istedim. Yanlış anlatmaya çalıştım kusura bakmayın..

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

lemar bunu yazdı:

kural 1: nereye gideceksin, ulke ve sehir olarak onu secmen lazim... bunu secerken yasam sartlari ve normal bir ogrencinin ne kadar harcadigini iyice arastirmalisin, ki sonradan pisman olacagin bir yere gitmeyesin.

kural 2: yeri sectikden sonra, ordaki butun universitelerin sitelerine tek tek gireceksin, ilgilendigin bolumun, postgraduate programlarinin hepsini tek tek inceleyeceksin, hangisini istiyorsun, ne kadar toeafl puani istiorlar, denklik icin yapman gerekenler falan filan...

kural 3: onune gelene mail atiyorsun nereye gitmek istedigine karar verdikden sonra (tek 1 uniye bagli kalma)

sonrada kabul alana kadar yazisiyorsun... birden fazla ulke, birden fazla sehir ve bircok uni sevebilirsin.

hemen cevap almayacagin icin, atabildigin kadar mail atip bekleyeceksin.

En onemliside vize islemleri, ogrenci vizelerinde sorun cikarmayan bir yere gitmen tabiki daha kolay olur...

vise + harcayacagin para, bunlar belirler nereye gidecegini...

yani nasil yapacagim sorusuna cevap, unileri, bolumleri bulup, sonrada adamlarla maillesmek, yoksa milyonlarca uni var hepsinin kafasina gore bir yontemi var. tek bi yontem yokki soyle soyle yap desinler sana.

Guzel yazmissin hoca.

@Allura

Avrupa 'da bazi universiteler icin olmayabilir ama ABD 'de cogu uni. istiyor TOEFL arastirmakta fayda var.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

İngiltere veya iskandinav ülkerinde Master yapan var mı ? soracak birkaç bişeyim var..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

peki okul dışında başka bi yerde çalışmaya da izin veriliyo mu? yani 700€ demişsiniz kütüphaneden de 450€ kazanıyosan olmaz ki illa evden para mı isticez??

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

O soyledıgın ulkeden ulkeye degısır her ulkenin uyguladigi vize ve calisma olanagi farklidir. ABD icin konusursak okul icinde ve haftada 40 saat calisma imkanin var onun disinda calisabilirsin fakat legal olarak degil.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Erkek

Ingilterede yasiyorum  ve bu konu hakkinda sizi bilgilendire bilirim  hatta daha fazlasi..

(konaklama, okul ayarlama, tavsiyeler, kabul mektuplari) Ozelden pm atarsaniz mail yolu ile bilgi alisverisinde buluna bilirim..Bu isle ilgili ajanslar var turkiyede, ben ingiltereye geldigimde bayaa  bi kazik yemistim, onlari kaale almanizi pek tavsiye etmem, eger biraz ingilizceniz varsa herseyinizi kendiniz bile ayarlaya bilirsiniz..

size gerekli olan sadece  para   paraniz varsa butun ulkelerin kapisi size aciktir..Yoksada hilelere basvurmaniz gerekli :) o durumdada ben devreye giriyorum :)))  ..

Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

zula bunu yazdı:

Aramızda böyle bi mürid var mı arkadaşlar. Benim bazı sorularım var. Nasıl gidicez? Kaç paraya patlar? gibi...

dostum şimdi hangi bolumden gitmek istiyosun. eğer business management üzerine ise bilgilendiririm seni.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

hocam ben elektronik mühendisliği okuyorum...

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
Toplam Hit: 4180 Toplam Mesaj: 20