Yurtdışından Gelen Mallarda Gümrük Olayı Sıklaştı?
-
sırf ali dayıdan 76 siparişim var 70 siparişte 1 tanesi gümrük müdürlüğüne gönderilirken son 2 aydır 6 siparişimin hepsi gümrük müdürlüğünün denetiminden geçiyor telefon kılıfları bile gümrükleme yemiyor ama 15-20 günde gelen kargo 30-40 güne yükseliyor
sırf benim mi öyle yoksa herkesdemi böyle? son zaman var bişiler
ali dayı demişken
-
bende kitap almak istiyorum amazondan. kitaplarda da bir sıkıntı var mı?
BerkayCit tarafından 27/May/15 16:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben de yakın zamanda aynı siteden sipariş verdim. Benimki de gümrüğe girdi.
-
bu aralar telefon alayım diyodum yaktın bizi ali dayı.
-
bugrahan45 bunu yazdı
bu aralar telefon alayım diyodum yaktın bizi ali dayı.
bende cobra radar dedektörü alacaktım bekliyorum bakalım çinin bayramını :D
-
mRBerkay bunu yazdı
bunu bende merak ediyorum sıkıntı yaratıyormu kitaplar?
-
insidae bunu yazdımRBerkay bunu yazdı
bunu bende merak ediyorum sıkıntı yaratıyormu kitaplar?
bazen evet bazen hayır. gümrükte bazen gerizekalılar olabiliyor birbirinden ayrı 5-6 kitap getirtsen bile ticari alış diyip gümrüğe takabiliyor. vergi vermen gerekiyor o durumda
-
Bundan 2 ay önceki bir siparişim 25 günde 12 Mayısta verdiğim sipariş ise 20 mayısata geldi. 2. siparişim aliexpress üzerindendi. Pazartesi günü de 2 tane yeni sipariş verdim gönderime verilmiş bakalm onlar kaç günde gelicek.
-
Hocam geçenlerde bu konular ile ilgili yasa değişti. Değişiklikten sonra bizim ürünlerin de neredeyse hepsi girer oldu ancak kalma ihtimali artik daha az. Normalde kalmasi gereken paket içi açılıp kontrol edilmesine rağmen kalmadi.(nazar değmesin) mevzu artik içerikten çok paket üzerinde ki fiyat oldu.
Piradomim akşam gelince detaylı yazar o daha iyi biliyor mevzuyu.
-
heza bunu yazdı
Hocam geçenlerde bu konular ile ilgili yasa değişti. Değişiklikten sonra bizim ürünlerin de neredeyse hepsi girer oldu ancak kalma ihtimali artik daha az. Normalde kalmasi gereken paket içi açılıp kontrol edilmesine rağmen kalmadi.(nazar değmesin) mevzu artik içerikten çok paket üzerinde ki fiyat oldu.
Piradomim akşam gelince detaylı yazar o daha iyi biliyor mevzuyu.
yasayla ilgili bir yazı döküm varmı hocam okumak isterim
-
Eskiden bir tek gümrük kontrol vardı ondan yığılma oluyordu. Çok yığılma olursa kontrolu siktir edip direkt yurtiçine sevkediyorlarıd. Şimdi Bakırköy'de Veliefendi Hipodromunun karşısındaki PTT binasıda gümrük kontrol noktası olmuş. Bir sefer gitmiştim bayağı büyük bir bina.
mkyb tarafından 27/May/15 18:16 tarihinde düzenlenmiştir