Yurtdışından Gelen Mallarda Gümrük Olayı Sıklaştı?
-
Posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyaya ilişkin 2014/7 sayılı Genelge, 2011/39 sayılı Genelgenin posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın gümrük işlemlerine ilişkin hükümlerini yürürlükten kaldırmış olup, yurtdışından yılda 5 kez posta ya da hızlı kargo eşyası getirme sınırı da bu kapsamda kaldırılmıştır.
2014/7 sayılı Genelgenin 2. maddesi, Türkiye gümrük Bölgesindeki bir kişiye, posta veya hızlı kargo taşımacılığı kapsamında gelen bedeli gönderi başına 75 avro’yu geçmeyen eşyaya muafiyet uygulanmasında, eşyanın ticari miktarda ve mahiyette olup olmadığı veya bir gerçek kişiye ya da tüzel kişiye gelip gelmediğinin önem arz etmeyeceğini hükme bağlamıştır. Ancak, muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir.
Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya
Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro’yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
– AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
– Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
olarak uygulanmaktadır.
Söz konusu eşyanın,
– Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
– Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
– Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,
gerekmektedir.
Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.
Not: linki bulamadim ama whatsapp konuşmalarimizdan bu kismi buldum. R10 veya donanimhaber de okudum. Piradomim gelince şey eder o.
-
yenı cıkan yasada yurtdısından para gırısı mumkun hale geldı. Eee bırılerı tomarla para sokacak ulkeye ama bunun kontrollu olması ıcın herseyı gumruk kontrolune sokuyorlar.
Krızın onune gecılmesı ıcın bu yolu buldu serefsızler. -
birde çinden gelen zehirli ayakkabılar dolayısıylada güvenlik arttı
-
yok böyle bir şey ya.eve posta yaptım ekran koruyu kılıf ve arabanın anahtarını .
gümrüğe sunma ücreti damga vergisi almışlar :D
gümrük ücreti yok sunma ücreti var :D
-
Toplantısına gitmiştim yeni yasalar vardı artık eskisi gibi olmıcakmış
-
dealden 4 tane saat aldım 4 ü de geldi 35 günde.
-
Superchicken bunu yazdı
Nasil olacakmis ? Gumruk memuru musun ?
Yasalarin adi ne ki ? Duzenleme olmasin hocam ?
-
rapidhacker550 bunu yazdıSuperchicken bunu yazdı
Nasil olacakmis ? Gumruk memuru musun ?
Yasalarin adi ne ki ? Duzenleme olmasin hocam ?
Yok hocam öğrenciyim yeni vergi düzenlemesini içeren kanunla düzenlemeler sonucu değişiklikler vardı toplantıda UPS gümrük hizmetleri kurucusu anlatıyodu ordan aklıma geldi.
Edit : işin esprisini anlamamazlıktan gelip bilir kişilik yapman gerekmiyo eskiye nazaran denetimin çok arttığından vs bahsediyolardı aklıma geldi yazdım 21 yaşında 10 senelik gümrük memuru olamam.
Superchicken tarafından 02/Haz/15 21:22 tarihinde düzenlenmiştir -
160 $ lık bir ürün var almak istediğim sizce gümrükte takılır mı ? Takılırsa almadan iade geri gönderme gibi bir durum söz konusu oluyor mu ?
-
Bildiğim kadarıyla isme göre kayıt tutuluyor 70 siparisten sonra birilerinin dikkatini cekmissindir.