Yurtdisindan Gelirken Ne Getirsek Yol Parasi Cikar?
-
Arkadaslar merhaba,
ailem sürekli Almanya'ya yanimiza gelip gidiyor. Yilda 3-4 onlar geliyor 2-3 kerede biz gidip geliyoruz. Daha önceden bir site vardi insanlar siparis falan verip gelenek getirtiyordu bulamadim. Böyle bir sey nasil yapabiliriz? Gelirken ufak tefek bir seyler alip satip en azindan biraz yol parasina destek olsun diyorum.
Bu konuda fikri olan var mi?
-
Apple ürünleri ve alkol.
-
oyun konsolu, telefon, dyson urunleri vb... tasinabilir kucuk elektronik esyalar.
-
asya ulkelerinde satilan 30 ila 70 cm araliginda tahtadan yapilmis yaraklar var hojam. turkiyede sold-out olacagini dusunuorum. sakalli kesime satabilirsiniz gizli kargo ile.
-
Sipariş üstüne çalışsan mantıklı olur, o güveni sağlamak lazım ama. Mesela ben ürün alıp senin adrese göndericem. Sen sadece tr ye getireceksin, ürün başına da ortalama %10 komisyon alacaksın. Mantıklı aslında. Ürünü alan da sen değilsin, cebinden bişey çıkmayacak :)
-
bir de yurt dışındayken gelmeden 1 ay önce ve geldikten 3 ay sonrasına kadar kargoyla türkiyeye gönderebiliyor ve göndertebiliyormuşsun böyle bir kural okudum ama detaylarına tam hakim değilim gümrük vs işleri nasıl oluyor daha önce bu kurala göre hareket eden oldu mu içinizde süreç nasıl işliyor
yolcu beraberindeki 430 euro sınırı da yokmuş yukarda söylediğim şekilde olunca
-
Tavsiyeler icin tesekkürler arkadaslar, ancak güven vs isleri sikinti gibi. Arastirdim birazda eshe dosta ihtiyac olursa olurda yoksa milletle ugrasmaya degmez gibi. Saolun.
-
wh0 bunu yazdı
asya ulkelerinde satilan 30 ila 70 cm araliginda tahtadan yapilmis yaraklar var hojam. turkiyede sold-out olacagini dusunuorum. sakalli kesime satabilirsiniz gizli kargo ile.
azeriyse silah demek istemiştir hemen kötü düşünme
-
hiç kullanmadım ama geolocal diye bi app vardı. kayıt oluyorsun, birileri sana sipariş geçiyor yurtdışından getiriyorsun komisyonunu alıyorsun. sen de aynı şekilde sipariş verebiliyorsun. benzer uygulamalar da vardır. onlara bir göz gezdirebilirsin.
telefon zaten kayıt parasından sıkıntı. ayrıca senin getirdiğin adam senin pasaporta kayıt yaptırmaz. imei atılırsa anca. o da hadi uğraştın her zaman denk gelmez.
alkol desen çok fazla satamazsın ona göre çevren yoksa. ayrıca çevren varsa da arkandan 100e alıp bize 130a satıyor derler. burda 150 olduğunu konuşmazlar. sen kötü olursun.
en iyisi bi şekilde tanımadığın adamlara sipariş üstüne birşeyler getirmek.
ha aklıma geldi yazarken, saat var. saatlerin bazılarında yurtdışı fiyatları çok uygun olabiliyor. otomarik saatleri araştır özellikle. koluna takıp getirirsin mesela. kutusunu da at bagaja.
mesela citizen tsuyosa diye bi saat var, en az %50 yerine göre yarı fiyata kadar daha uygun yurtdışında. seveni de çok. tr fiyatı 17bin lira. tabi hangi saatler gider vb iyi seçmen lazım. bence siparişi almadan hatta kapora almadan malı da alma asla.
-
( Elektronik ) Araba parçası
-
üst segment kol saati