Yurtdışından İphone Vs Nokia N97 Getirtmek
-
Selam müridler.
Arkadaşlar arabistana dayım gidecek telefonlar gayet ucuzmuş almayı düşünüyorum ama bu telefonlanlarda burda kullanmak için unlock diye bi olay varmış bunu yapmak gerekiyormuş yani bunu nasıl nerede güvenli olarak yaptırabilirim yada güvensiz yoldan herangi bi telefoncu yapabilirmi?
-
bir pasaport + 10 lira.
-
Biliyorum onu kardeş onun yurtdışında çalışıp burda çalışmama olayı varmış unlock deniyormuş onu soruyorum ben.
-
aman bulaşma
hollandadan iphone getirttim yazın,2 ay sonra kilitlendi kaldı alet.
riske girmeye değmez. -
kayit ettirme degilmi ?
ben buradan getiriyorum orada kayitettirip kullaniyoruz sorun olmuyor, senin unlock'tan kastin nedir ?
-
unlock olayını biraz açayım.
örneğin amerikada AT&T diye bir mobil operatör iPhone satışı yapıyor ama oradan aldığınız zaman sadece AT&T hatlarıyla çalışıyor. Diğer hatlarda çalıştırmak için mecburen unlock yapmanız gerekiyor. Yoksa sizin simkartınızı okumaz cihaz.
Ama arabistan'da öyle bir uygulama var mıymış bi araştırmak lazım?
-
Yurtdışından aldıgım iphonenin burdaki herhangi bir gsm kartıyla çalışması.
-
bızım kartları calıstırıp calıstırmama olayı
nokıa %100 destekler desteklemese bıle kırılır
ıphone %80 destekler desteklemese bıle kırılır
düzeltme %100 kırılır
lıbyadan abım getırdı aynı sebepden ve unlock a gerek bıle duymadı
kendı kullandıgı samsung ve 2 adet nokıa sadece pasaport bulmak bıraz uzun surdu :D
-
sorduğun ordan vodafone den alıp burda avea yada türksel de kullanma gibi herlade, ama çözümü onuda bilmiyorum :)
-
Pasaport konusunun nasıl oldugunu biliyorum sadece yurtdışından getirdigim telefonunun burda çalışıp çalışmadıgını getirdikten sonra telefona herhangi bir işlem yapılıp yapılmadıgını merak etmiştim. Bir adet İphone 3gs ve Nokia n97 getirtmeyi düşünüyorum umarım bi sorunla karşılaşmam.
-
DayWalk3r bunu yazdı:
-----------------------------
Pasaport konusunun nasıl oldugunu biliyorum sadece yurtdışından getirdigim telefonunun burda çalışıp çalışmadıgını getirdikten sonra telefona herhangi bir işlem yapılıp yapılmadıgını merak etmiştim. Bir adet İphone 3gs ve Nokia n97 getirtmeyi düşünüyorum umarım bi sorunla karşılaşmam.
-----------------------------eğer sim kilidi yoksa ve pasaportla temiz kayıt yapacaksan bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.
ayrıca fiyatlar nası?