folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurtdisindan Turkiye"Ye Mal Getirmekle Alakali Bir Sorum Olucak..Yardimci Olur Musunuz..?

Yurtdisindan Turkiye"Ye Mal Getirmekle Alakali Bir Sorum Olucak..Yardimci Olur Musunuz..?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek

Icimizde belki bilgisi olan vardir diyerek acmak istedim konuyu..
    Mesela Yurtdisindan mal getirip Turkiye pazarinda satmak istiyorum..Ve istiyorum ki hersey yasal olsun..Yani gumruk ucretiymis vergisiymis vs vs verilmek sartiyla..Yasal bir sekilde nasil mal girdirilebilir..
    Ne yapmak gerekir? Kimlerle gorusmek gerekir? Nerelerden kesin cevap ya da bilgi alabilirim..?

(Mal adetli ya da yuklu miktarda gelecek sekilde)

Bilgisi olan varsa ve paylasirsa sevinirim..Simdiden tesekkurler..
    Saygilar..

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam şimdi yunanistna ile iletişime geçmelisiniz.Herşeyi onlarla konuşacaksınız.Onlar mı geitrcek siz mi kargoyla alacaksınız(haşırt diye girer).bizim dükkan var mesela.Biz tam iş yapıyoruz kdvdir fiştir.Ancak bizim işi yapanlar kazancı 5-10 milyar gösteriyor vergiden çalıyor bizim kazanç yüksek çıkınca bu sever maliye peşimize düşünyor.Mutlaka yanlışlar var 1 adet yanlışında gözünün yaşına bakmıyorlar.

1 yılın hesabı bu mutlaka yanlış çıkıyor.Adamlar çiziyor.Öyle bir sistem var ki Türkiye de esnaflar dürüst ise barınamıyorz para kazanamıyor.Kısaca sana tavsiyem bırak hocam bu tür işleri imkanın varsa devlet dairesine gir.Görünüşte biz çok büyük paralarla oynuyoruz millet bu yüzden durumu iyi biliyor ama aylık 300 milyar gelir var gider 280-290 arası işçiler şu bu derken 3 ortak bizim dükkan amcam babam halam adam başı 1.5 milyar kalıyor.

Sürekli yenilikçi olcan aldığın mala %35-40 koyacaksın ancakgelir gider eşitleniyor kar yapmak için %50 koyman lazım fiat yükseliyor ancak kazanç %5-10 yani çok ebrbat durum.Yenilikçi olcan yei şeyler bulacaksın.ADamlar seni fiattan vurcak benzer malları düşürcek sende olmayanlara bindercek bu sayede sen elindeki maldan zarar etçen vs.. bi ton iş yani mümkünse deidğim gibi git gir devlete bir yeri dışardan göründüğü gibi değil çopk boktan bu durumlar

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    bunun için ithalat - ihraçat işi yapan bir firmayla görüşüceksin hem istediğin malı onlar sana getirtebilirler ve böylece gürük işleriyle sen değil onlaruğraşır sen sadece malın numunesine bakarsın ve gelince iadelerini verirsin o kadar.

Living Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek
    Hangi ürünü hangi ülkeden hangi adette getirteceğim? ürünün nakliye süresi ne kadar olacak? ödeyeceğim toplam vergiler ne kadar olacak? anahtar sözcük GüMrÜkLeMe FiRmAsI... tanımadığın adamlarla çalışma çok feci dibe gidersin elindeki para da çöp olur. Çin, ABD, Kanada ve Almanya ve Kore konusunda çalıştığım gümrükleme firmaları var. öm at konuşalım.

Hayattan istediklerimi alamadım, çok param yok, onu bırak bir evim bile yok, hatta arabam da yok, zor geçiniyorum, hayat filmlerdeki gibi değil. İki çocuğum var, ihtiyaçlarını zor karşılıyorum babam diyip sarılmasalar hayat hiç çekilmezdi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi

yasal is için bilgiyi burda aramak çok komik :D

sizin herhangi bi sirket statunüz vardir yunanistan - avrupa disi ticaret yasalarina bakman lazim orda bilgilendirme kurumlar vardir internet siteleri var onlara sor bence yani isini tam yapmak istiosan

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nebilem
    nebilem's avatar
    Erkek
    valla bende o işe girmek istiyordum yani yurt dışındaki arabayı burda satayım derken bi ara gümrük memurlarını falan bastılar işte her şey meydana çıktı :) ondan o işte dondu artık yurt dışında akrabalar var benim :) bu işler biraz zorlaştı gibi artık salla :)

Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin... Gerçek Başarısızlar, Yanılgılarını Deneyimleri ile Düzeltemeyenlerdir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    işin kanuni  yönü  nedir bilemem  abi...   eğer getirteceğin  şey  elektronik bir cihaz ise veya  o sınıfa girebilecek  bir şey ise  mesela  kıyma makinası gibi.... kaçak  getirtmende yardımcı olabilirim..........miktarını yazarsan daha  net olurum...

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek

Benim amacim getirip satmak..Gerekiyorsa sirket kurulacak filan..

Ithalatci firma olmak gerekiyor sanirim kisacasi..Peki bunun gerekceleri nelerdir..Yani siradan birisi ithalatci firma olabiliyor mu? Yani boyle bir firma olabilmek icin ne isteniyor..

Bizim istedigimiz Yasal.. Vergisine filan raziyiz..Yeter ki mal girsin Turkiyeye adam gibi..

Gumruk mudurlugu filan mi var..Onlarda bitiyor sanirim sorunun cevabi..

...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bokee
    Bokee's avatar
    Erkek

Ben bilgisayarın yanı sıra, ithalat ve ihracat işiylede uğraşıyorum gerek tır yada gemi, öncelikle oradan, tır yoluyla mı getirteceksin, getirteceğin mallar nedir? mallar konteynırdamı gelecek, bunların hepsinin navlunu ayrı ayrı, yurtdışından türkiyeye mal getirirsin, ama nası ayarlıyacaksın türkiyede yunanistan ile ilişkisi olan bir çok şirket var...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Ya kardeş Alınma ama ne böyle tırıvırı konular açıyorsun, Bende Sandım kaçak mal getirecen, yasal tüzüklere uygunsa sen bi kolları sıva giriş işe bellidir, her şeyi ortadadır, kaçak mal getirme ile ilgili olması gerekiyordu bu konu.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 4791 Toplam Mesaj: 17