Yurtdisindan Turkiye"Ye Mal Getirmekle Alakali Bir Sorum Olucak..Yardimci Olur Musunuz..?
-
Cok fazla minciklamissiniz konuyu,
Sistem basit isliyor. Oncelikle sahis olarak alisveris yapiyorsan sana gonderilen paketin uzerinde kesinlikle ve kesinlikle bir firmanin adi yazili olmamali,
Getirecegin urun kotali ise kota uzeri malin vergisini gumrukte odeyeceksin, kotasiz ise istedigin miktarda getirebilirsin.
Getirecegin malin ne oldugu onemli ona gore; il mudurlugunden gecici ithalat beyannamesi alacaksin yaklasik 80 ytl masrafi var
Eger akreditif islemi yapiyorsan yaklasik 600ytl banka masrafin olucak
Ornek; Kdv % 18 ve gumruk vergisi % 6.5 olan bi urunse bu toplamda mal bedelinin %24.5 ini devlete otomatik olarak odersin. eger malin bedelini yurda girisinden baska bi tarihte odeyeceksen (akreditif islemleri haric) % 3 ek bi masrafin olacaktir.
3- gumruk takibi ve ilgili evrak alimina yaklasik 1000ytl masraf
4- paketleme, limandan depoya tasima ve diger liman gumrukleme analizleme masraflariyla birlikte yaklasik maliyetin % 45-50 arasi olacaktir yani UCUZ alir iyi satarim diye getirecegin mal oldu sana PAHALI.Turkiye; disaridan uren getirmeyi beceremiyor, raconuna gore oynarsan kazanamazsin. Neden pek cok malin fiyati pahali cunku ucuza getirmeyi basaramiyorlar.
Oneri; Oncelikle getirmek istedigin malin Turkiye'ye giris sartlarini ogren, devletin ilgili kurumundan gecici ithalat beyannamesi al, bireysel olarak git ve getir. Malini Allah'a emanet edip senden sonra gelmesini bekleme, ilk tecruben parcalanirsin.
* Disaridan motorlu tasit getirmek isteyen uyanik - yurtdisindan sadece ithalatci firmalar arac getirebiliyor. Baska ulkede oturumun varsa gidis-donus sartli arac ile Turkiye'ye girersin onun icinde seyahat pul ve harcini odetirler, sattirmazlar.
-
Oncelikle gelecek mal elektronik uzerine olucak ornek veriyorum (GSM-ipod-Laptop) Tarzi urunler olucak..Konteynır bazlı gelicek..Yani sahsi olarak adetli gelmeyecek.. Biz vergilere raziyiz..Yeter ki malı Turkiye'ye sokarken problem cikarmasinlar..
Ben yine de Gumruk Mustesarligini bir rahatsiz edeyim..Bir de her sehirde Gumrum Dairesi filan var midir? Bilgi almak icin..Yoksa illa Istanbul ile mi temasa gecicem..
-
www.yorktrade.net Dediğiniz işi yapıyorum en büyük ön ayak verdiğim site olacaktır tıpkı bana olduğu gibi aradığınız herşeyi bulabilirsiniz
-
ya gece okuyunca bole yanlis anliyoz bende yunanistan sanmisim :D
mallari hangi ükelerden buldun merak ettim ?
trde önce basit sirket açarsin ve sirket adina mali getirirsin o kolay ama az miktarda getireceksen bu isten pek kar edemessin
-
ithalat yapman için tacir olman yeterlidir..daha sonra gümrük idaresine ve ithalatçı birliğine kayıt olman gerek..sonra ithalat yapabilirsin..ancak dış ticaret hakkında bilgi sahibi değlseniz iyi araştırın derim..ödeme ve teslim şekillerini araştırın iyi öğrenin..
gümrük idarelerinin listesi
http://www.gumruk.gov.tr/bilgiform/dosplantas-gumruk.htm
-
Tesekkur ederim ilginiz icin..Arastiricam..