folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yurtdışından Ürün Aldığımızda Gümrük Vergileri Ne Kadar?

Yurtdışından Ürün Aldığımızda Gümrük Vergileri Ne Kadar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

Muritler yaz da gelince yeni paten almaya karar verdim istediğim model türkiye'de olmadığı için amerika menşeili ünlü bir siteden almam gerekiyor ancak 200$lık ürünün üstüne 100$ kargo + kargoyla beraber fiyatının üstünden de gümrük vergisi olursa baya ağlatıyor dolayısıyla alamıyorum, bu vergi tam olarak ne kadar alınıyor veya alınmama gibi bir şans var mı başka bir site buldum amerikan orda gift olarak işaretletebiliyorsun giftle yırtabilirmyim gümrükten ama paten büyük birşey olduğu için hem de ups ile geleceği için göze batar vergisiz geçirmezler dmi?

kısaca deneyimlerinize ve bilginize muhtacım, teşekkürler.
    ayrıca olur da yakın zamanda amerikadan dönecek olan varsa beraberinde getirirse ne vergisiz ne kargosuz işte o zaman mükemmel olur, biraz da komisyon verebilirim kendisine

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nespace
    Nespace's avatar
    Erkek

hoca ben 50 tane denge bilekliği getirttim zamanında ebaydan tanesi 10$ dan 500$ yapıyordu, baya da büyük bi kutuda geldi ama ne gümrüğe takıldı ne vergi verrdim. 100$ın altında ve hediye olarak işaretle diye mesaj yolladım herife..

Soru:Şu şu adam forumda Nazizm/Faşizm/Satanizm/... propagandası yapıyor banlayalım manyakmıdır nedir? Cevap:Aklı başında adamın burda işi ne zaten, bütün forumu mu silek yani?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

hocam sanırım ptt ile geldi dediğin, pttlerde arada geçme durumu oluyormuş ama upsler takılıyormuş sanırım bilmiyorum tam olarak ben de

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

10 numara bı  konu olmus  arkdaslar bu konuda  bılgısı olan detaylı bı sekılde anlatırsa cok makbule gecer

mısal  amazondan  bi ürün aldıgımızda vergıye takılırmı kargoyu onlarmı karsılıyo fln 

kontra bisiklet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    ups le getirme saçmalığını sakın yapma parana yazık... airmaille yollayan bir yer bul... gift ve toy yazsın fiyatı da 30$ göstersin takılma ihtimali yok..

Çok sıkılıyom
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

adamgibi bunu yazdı:
    -----------------------------

10 numara bı  konu olmus  arkdaslar bu konuda  bılgısı olan detaylı bı sekılde anlatırsa cok makbule gecer

mısal  amazondan  bi ürün aldıgımızda vergıye takılırmı kargoyu onlarmı karsılıyo fln 

Evet ben de merak ediyorum aynı konuyu, bilgilendiren birisi çıkar inşallah

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

SweetyVolty bunu yazdı:
    ups le getirme saçmalığını sakın yapma parana yazık... airmaille yollayan bir yer bul... gift ve toy yazsın fiyatı da 30$ göstersin takılma ihtimali yok..

hacı mecburum çünkü site sadece ups ile yolluyor başka siteler buldum usps ile yollayan ama köklü siteler felan olduğu için kalkıp da "hacı bunları 30$ fatura kesip gift yapıp gönderirmisin" demek saçma olur gibi geliyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

rusyada bulunabilecek birseyse gerekli yollari anlatabilirim..ama oyle 3-5 tane biseyse deymez alip yaninda goturuyorsun sorun cikaran olmaz ama yogunsa ona gore detayli alternatif yollari anlatabilirim..

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

COURAGE_x bunu yazdı:

rusyada bulunabilecek birseyse gerekli yollari anlatabilirim..ama oyle 3-5 tane biseyse deymez alip yaninda goturuyorsun sorun cikaran olmaz ama yogunsa ona gore detayli alternatif yollari anlatabilirim..

abi 3-5 bişey dediğin bir çift paten sadece rus sitelerine bakıyim diyorum da alfabesi bile farklı olduğun için zor oluyor bir kaç siteye baktım ama türkiye ye gönderirler mi bilemedim ayrıca bu iş biraz da güven meselesi orası burası yamuk çıkarsa tekrar gönderebileceğim bir yer de olmalı

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

yanında fatura göndermesin.

şirket göndermesin.

amerika da ki bir arkadaşından geldiğini farzet

işte o zaman ups gümrük geçişte takılmaz

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

neyse kendimi geçtim bari şu vergi konusunda aydınlatın bizi gümrük bakanlığının sitesinde felan bulamadım bir de sanırım memurların keyfine bağlı oluyormuş

Toplam Hit: 2489 Toplam Mesaj: 17