folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yurtdışından Ürün Aldığımızda Gümrük Vergileri Ne Kadar?

Yurtdışından Ürün Aldığımızda Gümrük Vergileri Ne Kadar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

XpertVision bunu yazdı:
    -----------------------------

SweetyVolty bunu yazdı:
    ups le getirme saçmalığını sakın yapma parana yazık... airmaille yollayan bir yer bul... gift ve toy yazsın fiyatı da 30$ göstersin takılma ihtimali yok..

hacı mecburum çünkü site sadece ups ile yolluyor başka siteler buldum usps ile yollayan ama köklü siteler felan olduğu için kalkıp da "hacı bunları 30$ fatura kesip gift yapıp gönderirmisin" demek saçma olur gibi geliyor.

yok hocam olur mu hiç adam kendi faturasını normal fiyattan keser görüntü olsun diye o faturayı düşük tutar yani yapmayacğı bişey değil :)

ben 1800$ verdiğim aleti sırf vergi vermeyeyim diye 60$+ kargo gösterttim ;) (dipnot: gelen şey Airsoft tüfekti ;) )

Çok sıkılıyom
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

hacı 5 kiloluk şey 30$ desem + kargo 100$ oluyor 130$. gümrük ürün sınırı 75€ sadece kargo ücreti bile geçiyor ya.Sen eskiden getirmiştin herhalde eskiden sınır 150€ idi ya.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

hocam bak sana detaylı bilgi. aldığın yer fatura kessin ama içine fatura koymasın. sevk irsaliyesi düzenlesin. sevk irsaliyesinde fiyat yazmasın, hediyedir diye not düşsün.

sonra postaya versin 500 dolara kadar hediyeler sorgusuz sualsiz geçer gümrükten.

Dış Ticaret İşlemleri Bölüm Başkanı nın ağzından yazdım sana hocam

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raikkonen
    raikkonen's avatar
    Erkek

aynı ürüne ebayden bak ptt getirsin paketini, dediğin gibi ünlü siteler ups fedex veya dhl kullanıyor ve aşırı pahalı oluyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yazarken gördüm, onaylıyorum. Evet 500$'a kadar hediye vergisizce gümrüklenir. Ekstradan bir ücret almazlar. Alacağın şeyin zaten 200$ olduğunu söylüyorsun. Aşağı yukarı bir 100$da kargo ödersin sanırım.

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

hocalar çok güzel konuştunuz gaza geldim ama şimdi sipariş edersem de bana gümrük %20 bi tarafıma girerse baya acı olur :D

ayrıca:

@myblackworldweb

---

hocam bak sana detaylı bilgi. aldığın yer fatura kessin ama içine fatura koymasın. sevk irsaliyesi düzenlesin. sevk irsaliyesinde fiyat yazmasın, hediyedir diye not düşsün.

sonra postaya versin 500 dolara kadar hediyeler sorgusuz sualsiz geçer gümrükten.

Dış Ticaret İşlemleri Bölüm Başkanı nın ağzından yazdım sana hocam

---

bu sevk irsaliyesinin felan ingilizcesini bilen var mı ya, adamlara  sormam lazım yapabiliyorlarmı diye :)

Toplam Hit: 2490 Toplam Mesaj: 17