Yurttan Çıkma Sorunu ( Sözleşme Var Çıkamıyorum)
-
Merhaba;
Şöyle boktan bir durum var. trabzonda özel bir yurtta kalıyoruz. yurda kaydolurken bir sözleşme ve 10 adet senet imzalatıyorlar.her ay için 1 tane. şimdi sözleşmede 10 ay boyunca yurttan çıkamıyacağımız yazıyor. sınıfta kalma,okulu bırakma vs. gibi durumlardada çıkamayacağımız yazıyor.yani para yanıyor yurttan çıktığımız anda.fakat malesef oda arkadaşım devamsızlıktan kaldı. bu yüzden bu sene boş boşuna yurtta kalmış olucak.(hazırlık okuyordu.) bugün yurdun sahibiyle konuşmaya gitmiş,adam terslemiş,icraya verir alırım demiş.
bu durumda arkadaşım burada kalarak ve yurtta kalarak gereksiz yere masraf yapmış oluyor.
şimdi ne bilim tüketici hakları vs. olaylarından yırtma durumu var mı bu çocuğun ? hayır yoksa aklınıza gelen piçliklere açığız.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler muridler.
-
Wallaha 10 tane senedi imzalamışsınız,sözleşmede var, girişte her türlü şart altında para ödemeyi kabul etmişsiniz oalrak görünüyor.Bunun piçlik kısmı yok hukuki haklar adamın elinde şu an için ne yazıkki :(
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------
Wallaha 10 tane senedi imzalamışsınız,sözleşmede var, girişte her türlü şart altında para ödemeyi kabul etmişsiniz oalrak görünüyor.Bunun piçlik kısmı yok hukuki haklar adamın elinde şu an için ne yazıkki :(
-----------------------------aynen hocam bir de adamla tekrar konuşmak gerek. başkalarını araya sokarak adamla konuşmaya çalışın. adamın sevdiği birilerini bulun hocam.
-
bu durumda arkadaşım burada kalarak ve yurtta kalarak gereksiz yere masraf yapmış olMuyor.
verdigi sozu tutmus oluyor.
-
ben kayseride okurken dönem sonu yurttan çıktım hiç bişey demedim çıkarken sonra gidip müdürle konuştum 1 saat boyunca her türlü acıtasyonu yaptım aslında acıtasyonda denmez mecburiyetten çıktım ve derdimi anlattım o da 1 saat sonra tamam lanet olsun dedi senedi verdi :)
-
garga bunu yazdı:
bu durumda arkadaşım burada kalarak ve yurtta kalarak gereksiz yere masraf yapmış olMuyor.
verdigi sozu tutmus oluyor.
-----------------------------evet, gereksiz masraf yaparak içeriğini bilmeden imzaladığı sözleşmeye uymuş oluyor.
not: yapmış bir hata aceleye geldiği için okumamış.
-
hacı bildigim kadarıyla konunu kitabı yok bu işin sen herşeyi baştan kabul etmiş ona göre imzalamıssın zor la dayatılan bir durum yok ortada
-
yurda geç girin geceleri filn girin almazlar filn zaten tartışın kapıdaki görevliyle tartışın yurttan biriyle tartışın çalışanlardan kendinizi attırmaya bakın...
yada
okulla gidip okulu dondursun arkdaşın belge vercekler zaten o belgeyide yurda götürürsün her türlü yurttan ayrılablirsin
-
Bilmeniz gereken tek hukuk prensibi ; senedin borçtan bağımsız olduğuydu.Bilememişsiniz.
-
dökün benzini yakın.
-
Kumanaga bunu yazdı:
dökün benzini yakın.
-----------------------------aynen la benimde aklımdan o geçiyordu. bi bidon benzin dök alayını yak a.k