Yurttan Çıkma Sorunu ( Sözleşme Var Çıkamıyorum)
-
cemaat yurtlarının güzel özelliklerine şahit oluyoruz.
-
muridler bir de şöyle birşey var.yurdun web sitesinde güvenlik+çamaşırhane var diyor ama bunlar yurtta mevcut değil bunu kullanarak bi yere varabilirmiyim ve ne gibi bi yol izlemem lazım ?
-
Sözleşmenin maddelerini görmeden birşey diyemem.Eğer imza attığınız senet ayrı bir borç senediyse durum farklı sözleşmenin altına imza attıysan durum farklı olur.Yurttan paranızı geri alarak atılmanızı sağlayacak madde varsa oradaki şeyleri yapın(başkasına zarar vermeden) ancak yurt meb tarzı kuruluşlara bağlı ise atıldığınızda arkadanızdan sizi takip edecek dosya,not tarzı bir durum oluşmamasına da dikkat edin.En güzeli adamla anlaşmak ama bu olmayacakmış gibi duruyor.Bu yolları deneyin bir bakalım...
-
kendini attırmaya bak.gece alkollü gelip bekçiyle tartış bak sabaha nasıl atıyolar:)
not:tecrübeyle sabittir....
-
bugax bunu yazdı:
-----------------------------
muridler bir de şöyle birşey var.yurdun web sitesinde güvenlik+çamaşırhane var diyor ama bunlar yurtta mevcut değil bunu kullanarak bi yere varabilirmiyim ve ne gibi bi yol izlemem lazım ?
-----------------------------
yurtta güvenlik ve çamaşırhane olmadığını ispatla, adamı dolandırıcılıktan mahkemeye ver (ailen versin) maddi manevi tazminat talep et.
-
Sınıfta kalma durumunu belgelendirse çıkabilir ama genede sözleşmeyi iyi okuması lazım.
-
benim bir arkadaşımda çıkmak istemişti (özel yurttu balıkesirde) bırakmamışlardı
annesi avukattı muhtarı falan tanıyordu galiba gitmişlerdi balıkesire aldırmışlardı ikameti yurtta baba baba izin vermişti çıkmaları +peşin ödenen paranın geri kalanı hesaplanıp alınmıştı..
fakat bunun kanuni yolları var sözleşmede bilmiyorum maddeler nelerdir ama bi daha okuma gibi bi şansın varsa oku..
okuduğun il dışında bi yerde ikamet ediyorsan bi şekilde eğer muhtarlıkla falan bi alakan varsa anlaşma yapıp ikametini orada bi yere aldırıp çıkabilirsin yurttan sözleşme fesh oluyor ozmn..
işine yarar inş. kolay gelsin
-
Ben öss'ye hazırlanırken gittiğim kursa bile imza filan atmamıştım hacı :D Paralarını bile yarı verdim yarı vermedim. Zaten doğru dürüst derslere girmiyordum.
Ama sen imza atmışın ki sözleşme sözleşmedir.
-
senetlerde pul yoksa usülüne uygun değilse bi bok olmaz tınlamasın
-
avukata danışman lazım. hepsini odemek zorunda değilsin.