Yüzde Yüz Cpu Kullanımı Ve Bilgisayarın Kapanması
-
serwo bunu yazdı:
-----------------------------
görev yöneticisinde işlemcin yüzde 100 gözüküosa bunun fanla zartla zurtla alakakası olmayabilir..(şimdilik) buna biçok şey sebep olabilir. öyle anlıyamazsın.. sen en sağlamından önce bize bi sıcaklık degeri vermen gerek.. everest yada benzeri bi program ile önce
pc nin içorganlarındaki ısıyı bize bi söle :)
cpu gpu hdd nedir ne deildir.. zaten duruma göre sende anlıcaksın asıl problem nerde..o zaman daha net bilgilendirme yapar arkadaşlarda..
http://portableappz.blogspot.com/2011/02/aida64-1601300-extreme-business.html
(portable dır.. bunu kurunca, programı aç. Özet kısmının biraz aşağısında ALGILAYICI die bi yer görüceksin.. ona tıkla en basitinden. görüceksin sıcaklık degerlerin nedir..)
kolay gelsin.
-----------------------------Tmm hocam everest ve portble kurup degerlerı buraya yazıcam bırazan
-
istediğiniz değerler bunlarmı acaba ?
Sıcaklıklar:
CPU 70 °C (158 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 63 °C (145 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 66 °C (151 °F)
GPU Diode (DispIO) 55 °C (131 °F)
GPU Diode (MemIO) 52 °C (126 °F)
-
rushOut bunu yazdı:
istediğiniz değerler bunlarmı acaba ?
Sıcaklıklar:
CPU 70 °C (158 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 63 °C (145 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 66 °C (151 °F)
GPU Diode (DispIO) 55 °C (131 °F)
GPU Diode (MemIO) 52 °C (126 °F)
-----------------------------değerler çokta yüksek olmamakla beraber ortanın üserinde
güvendiğin birisi varsa tbt'den teamviewerle bi bağlansın baksın pc'ye
-
rushOut bunu yazdı:
-----------------------------Herhangi bir virüs yok fanında da bir sorun oldugunu sanmıyorum cunku havanın 2 derece oldugu zaman sabah kalkıp balkonda acıp flash tabanlı bır uygulamaya gırdıgım gıbı cpu %100 oluyor ve dedıgım gıbı 2 sanıye ekran kapanıyor ardından bılgısayar yazılımsal oldugunu dusnuyorum bende fakat sorunu nasıl cozucez bı yardım nolur
hocam havaya bakmıyor ani bir sıcaklık artışı ve 70 C civarında sıcaklığa cıkıyor, sirkülasyon
olmadıktan sonra hava -10 derece olsa yine bir boka yaramaz.
-
hocam hıssedebılıyorum fundakı havayı sorun olmadıgınada emınım fanda ya sadece flash ve java tabanlı uygulamalarda boyle yapıyor cok format atıpda denedım tekrar kurdum flashı javayı filan ama yok nafile servisten geliyor 1 hafta sonra yine aynı
-
70 derece pekte normal değil güvenli kipte açıp sıcaklığı ve kullanımı tekrar kontrol edebilirmisin bu arada hangi uygulama ?
-
anakart üzerindeki chipsette çatlak olabilme ihtimali var ısınma yapıp aniden kendini kapatır garantili ise 3. gömderimden sonra Tüketici Hakları Hakem heyetine gereken başvuruyu yapıp 0'ı ile değişim yada fatura bedeli kadar ücreti geri alabilirsin ancak sorun kanımca chipset üzerinde oluşan bi çatlak...
-
sRcN bunu yazdı:
anakart üzerindeki chipsette çatlak olabilme ihtimali var ısınma yapıp aniden kendini kapatır garantili ise 3. gömderimden sonra Tüketici Hakları Hakem heyetine gereken başvuruyu yapıp 0'ı ile değişim yada fatura bedeli kadar ücreti geri alabilirsin ancak sorun kanımca chipset üzerinde oluşan bi çatlak...
-----------------------------Hocam aldıgım zaman dusmutu laptop sarj girişi üzerine ve iğnesi kırılmıştı bu arada senın dedıgın gıbı chipsette catlakta olabilirmi ama suda var ılk bu yuzden servıse yolladıktan sonra bu sekıle olmaya basladı.
Ayrıca ısınıpda kapanmıyor ısınmayla alakası yok hocam misal veriyorum facebook zynga poker e girdiğimde flash bı uygulama ona gırdıgımde CPU kullanımı %100 oluyor fan hızlı donmeye baslıyor ve kapanıyor ısı ile alakalı değil eminim buna
-
hocam bumodelin 0'ı piyasada yoksa arkadaşa bir üst model göndermek zorundalar öyle değil mi? (baltalı ilah zagor):)
-
70 75 derece normal bi deger deildir..özellikle laptoplar için. bu hiçbişe yapmadan olan deger. özellikle flashlı bir dosya açtığında webden,
bu poker olur bi dizi olur film olur. en az 20 derece vurur yukarı. çünkü bu dosyalar ağırlıkta işlemciye yüklenir. haliyle 10 20 dakika sonra 95 dereceye gelince pc yakanır yada restart atar.
ÇÖZÜM. acilen bi şekilde ya sen açıcaksın ya bilen biri yada servis. fanın temizlenmesi, fanın uflediği alanda biriken ince bi şerit gibi olan pisliğin alınması ve mümkünse de işemcine yeniden termal macun sürülmesi (macun bitmiştir die düşündüm)
80 derecelik bi laptopda bi fan temizliği ile yarı yarıya ısının düştüğünü çok rahat görülür.. bu işlemleri yaptığında donanımsal fan arızan filan yoksa , sonraki ölçümde işlemcin 40-50 derece arası stabil biçimde çalışıcaktır.
kolay gelsin..