folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Zaman Makinesinin Hic Bir Zaman Yapilamayacak Olmasi



Zaman Makinesinin Hic Bir Zaman Yapilamayacak Olmasi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
    PsychoDawn bunu yazdı

    . eğer ışınlanma mümkün olursa geçmişi görebiliriz . dünyanın ışığının 100 yılda ulaştığı bir noktaya

    ışınlanıp oradan güçlü bir teleskopla dünyaya bakarsak dünyanın 100 yıl önceki halini görürüz :) 

    diyosunuz ve üzerine hala yok geçmiş yok gelecek diyorsunuz ya bende bu çelişkiyi anlamıyorum :)

    Hocam öyle düşünme, mesela 100 yılda bize ışınları ulaşan bir yıldızı görebiliriz ama o yıldızın 100 yıl önceki görünümü yeni ulaştığı için 100 yıl öncesini görürüz. Bu geçen zamanda o yıldız yok olmuş olabilir. yani sönmüş bir yıldızı biz görürüz ama yıldız orda yoktur. Bu geçmişe gitmek değil geçmişin izlerini görebilmektir. Gelecek için de dediğim gibi "zıplamak" biraz abes oldu ama 100 yıl uzaktaki bir yıldıza 50 ışık yılı mesafede durursak, Dünyadaki insanlar 100 yıl önce yola çıkan ışınları görürken biz 50 yıl ilerisini görebiliriz bu geleceği görmek değildir de nedir ?

    Fatih hocam bir şöyle bak olaya;

    ışınlar bize 100 yılda ulaştığı için o yıldız yok olmuş olabilir sönmüş fakat biz ışınlar yeni geldiği için görüntüsünü görürüz diyorsun..

    O kadar uzatma 10 metre ilerindeki bir arkadaşında yok olabilir o halde:) Güneşten gelen ışınların arkadaşına çarpıp sana gelmesi de bir süreç bir zaman.. Ve biz 100 yıllık süreci bu 10 metrede ışığın senin gözüne gelme zamanına indirgeyebilirsek herşey mümkündür. Bunu nasıl yapacaksın hep konuşuyoruz ya bir cismin hızı arttıkça daha uzun var olur. ışık hızını geçtiğin anda her yerdesin.. diye düşünüyorum..

    Vücudumuz bir madde sonuçta hareketli atomlardan oluşan. 10 metre ilerideki arkadaşımın olmama ihtimali sana neyi açıklar :)


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burhan808
    burhan808's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2008
    Erkek
    HorbaDor bunu yazdı

    cevap niteliği taşıyor gibi

    http://www.youtube.com/watch?v=fGNtwpRZy-8

     

    Amerikalı bilim kurgu yazarı Robert A. Heinlein olmuşsun ama bir Hermafroditin cinsel organlarının birinin diğerinden baskın olduğunu ve baskın olmayan cinsel organın işlevini yitirdiğini anlayamamışsın. Bu paradoks geçersizdir.


    "O da Senden Razi Dön Rabbine"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    kim ne derse desin bu işi belli edecek olan bilimadamlarının hesaplamaları. birgün biri çıkıp işte buldum dediği zaman hayalgücüyle yaratılan hiçbirşey buna engel olamayacak.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2012
    Erkek

    benim de dediğim nokta bu warp denilen olay şu an için imkansız ama nasalı bir bilim adamı bunu yapabileceğini iddia etti açıklayayım;

    warp için gerekli olan en büyük şey negatif enerji yani ışınlanma sırasında cismi itecek olan güç günümüzde bunu varlığı keşfedildi ama nasıl kullanılacığı bilinmiyor.negatif enerjiyi cismin önüne öyle bi yaymalısınız ki cismi ışınlayabilsin fakat bu alanı istediğin yerde oluşturamazsın yani cisimde ışık hızında olmalı ki beraber yol alabilsinler vede bu imkansız.farz sayalım ki buda yapıldı ama parçalar kararsız yapıda nerede durdukları belli olmuyor.

    günümüzde warp sürücüsü var ama dediğim gibi çok engel var önünde 

    önceki konudan mesajım 


    birde şey diyorlar bir cisim 10 sn geriye ışınlandı falan o da fake inanmayın zaman yolculuğu diye bişey şu 100 yıl için geçersiz.

    he nasıl olur zaman yolculuğu zaman makinasıyla falan değil . eğer bir karadelik veya solucan deliği açmaya başarırsak bizim yaşadığımız 2.evrene ulaşabiliriz.


    Converse giyen uzaylı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Homo

    Zaman makinasını teorik olarak buldum. Amatörce çizimlerle destekleyeceğim.

    Bizim dünya üzerinde gördüğümüz zaman akışı doğrusaldır. Mesela A diye adlandırdığım 2010 yılından B diye adlandırdığım 2030 yılına gitmek bizim için tam tamına 20 yılı alır. (bkz Görsel 1)

    http://imgim.com/2969incik6084279.png

    Fakat bir solucan delği yaratabilirsek, zamanı bir şekilde bükmüş oluruz. Yani bizim doğrusal olarak gördüğümüz zaman akışını bükerek bir V şekline soktuğumuzda ikisi arasındaki mesafe hiç olmadığı kadar azalır. (bkz Görsel 2)

    http://imgim.com/4761incim4452030.png

    Bu şekilde normalde 20 yıl ileri giderek ulaştığımız 2030 yılına birkaç yılda hatta belki bir kaç dakikada ulaşabiliriz. 

     


    dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    AnaMuhalefet bunu yazdı

    Zaman dediğiniz şeyin ne olduğunu tam olarak kavrarsanız zaman makinesi diye bir şey olamayacağını anlayacağınızı tahmin ediyorum.

    Bir filmle ve popülariteyle nasıl düşünceler şekillendiriliyor süper örnek. İnsanlığın yıllardır arzuladığı iki şey ölümsüzlük ve zaman makinesi :)

    Ölümsüzlük hadi bir ihtimal diyelim de zaman makinesi söz konusu bile olamaz.

    Zaten zaman dediğiniz şey bazı şeylerin nasıl değiştiğini ölçmek için bizim uydurduğumuz sanal bir kavram, 

    Yani her şey hareket halinde, bir dinamiklik var, zaman dediğimizi kavramı araya sokarak olayları,nesneleri bununla (bir şeyleri bir şeylerle) ilişkilendiriyoruz.

    Şöyle örnekleyelim: Basit olsun diye az değişkenli olsun, mario oyunu var diyelim.

    Belli bir yere geldin düştün orada " game over" oldun, yani o anı yaşadın bitti.

    Şimdi sen oyunu yeniden başlatıp o kaldığın yere kadar aynen gelebilirsin fakat bu yaptığın o yaşadığın ana gittiğin anlamına gelmez, o an geçti sen sadece tüm değişkenleri gitmek istediğin andaki gibi konumlandırıp başka bir anı yaşıyor oluyorsun.

    Ya da bir video izliyorsun pause yapıp tekrar istediğin sahneye (ileride ya da geride) gitmiş olman aynı anı yaşadığın anlamına gelmiyor sen başka bir anı yaşamış oluyorsun.

    İnsan hayatına örneklendirirsek dünyadaki ve uzaydaki milyarlarca değişkeni istediğin andaki gibi tekrar konumlandırma ihtimalin olsa bile ( nesnelerin, değişkenlerin de değişmezliğini sağlamış olman gerek ) döndüğüm dediğin zaman geri ya da ileri gidilmiş bir zaman değildir o farklı bir andır.

    Ne kadar akılcı ya da mantıksız oldu bilmiyorum ama anlayan anlamıştır diye umuyorum.

    " Öyle bir alet yok, olamaz! " deyip noktalıyorum.

     

    şu mesajı gördükten sonra uğramam daha bu konuya


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    hacılar maddi bilimlerle olacak işler değil bunlar. Hermesçi Bilimlere Giriş , kitabına bakabilirsiniz ancak sorumluluğu üstlenmiyorum. Geleceği görüp kaderini değiştiremeyip psikolojik sıkıntı yaşarsanız sorumlu değilim. Ölümü mesela. o iş nasıl olacak biri çıkıp bana laf atacak 

    A????????????????????????????????????????????????????????????B

    adam geleceği görür                                                                    adam ölür. yani arasındaki boşluğu nasıl değiştirirsen değiştir ölüm tarihin ve tanrı tarafından belirlenen tarihler sabittir. senin bir çocuğun olacaksa öyle ya da böyle olacak. 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2012
    Erkek

    hic bi seye degilde konuyu acan arkadasin "yayginlasmayacak" demesine takildim ben.

    ne olacakti? her evde bir zaman makinesi mi?


    Anarsistherif...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek

    zamanlar arası data iletişimi mümkünmüdür acaba?


    :) mutluyum, huzurluyum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2010
    Erkek

    Ölümsüzlük ve geçmiş-bugün-gelecek arasında seyahat edebilme tarih boyunca insanoğlunun hayali olmuş ve hayalden öteye gidememiştir. Zaten bunun yapılabilmesi mümkün değildir. Ne bugün nede daha sonra...


    opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 6908 Toplam Mesaj: 63