Zaman Yolculuğu Başlıyor
-
önce küçüklüğüme giderdim.ondan sonra 6-0 lık macı bidaha seyrederdım . ordan istanbulun fethıne katılırdım.
zaman makınası korkutucu bişey aslında :S
-
psikopatça şeyler düşünmeye başladım :|
ya bizim salisemiz bile kurguluysa ve ayrı ayrı zamanlarda zaten yaşıyorsak :| fakat sadece "an" ı hissedip görebiliosak
ve bu zamanda yolculuk olayı;
kapı açılmadan ne gelinir ne gidilir.
Gelecektekiler kapının açılmasını bekliyor "an" için ama zaten gelecekte o kapı açıldı ve şuan "an" ımızdan sonraki zaman dilimlerinde belkide yolculuk yapılıyor :|
zaman kavramı biter :|
peki ya biz yolculuk yaparken gelecekteki veya kapı açıldıktan sonraki bizi görebilceksek :| şok olmayız çünkü yolculuk yapabildiğimiz zaten bileceğiz.
sürekli geriye gidip kendimizi uyara uyara geleceğe güçlü ilerleyebiliriz :|
ama ya bu bi kısır döngü olursa?
Saat 2 .. 1 saat geriye gittim kendime şöle şöle yap dedim yani saat 1 e gittim... saat geldi 2 oldu ve ben o an yine geriye gittim aynen yine şöle şöle yap dedim yine saat 1.. ve saat 2 yine ben geriye gittim saat 1..... sonsuza kadar kısır döngü 1 saatlik dilimde yaşamak :| yaşlanmak yok. 1 saat içinde ister intihar et, ister adam öldür, ister banka soy nasıl olsa geriye gidip değiştirebileceğim :| :S sonsuz bir kaynak sonsuz bir zaman sonsuz bir yaşam :S
:S :S yok kalsın :D zamanda yolculuk bizim neyimize oturun oturduğunuz yerde ne didikliyosunuz kardeşim :|
-
ya aslında günlük hayatımızda geçmişi görebiliyoruz. aynaya baktığımızda anımızdan (o kısacık birimin adını bilmiyorum) biraz evvelini görebiliyoruZ :| belki zamanda yolculuga bu tür bi yöntem aracı olabilir ama bende böle bi şeye ihtimal vermiyorum... hem california deneyini hepimiz biliyoruz sonuç bir bakıma başarılı oldu ama o geminin içindekilerin hali de acınasıydı! bence oturalım oturdugumuz yerde... bölesi bizim, geleceğimiz ve dünya için daha iyi olur...
-
bir madde ışık hızına ulaşırsa bidaha eski haline gelemez çünki o hızda giden bir madde enerjiye dönüşür cam ve benzeri saydam maddelerden gecebilir ama moleküllerine ayrılacağı için o madde canlılığını yitirir. yani durduğu zaman molekül tozlarından baska bisey göremeyiz. o yuzden zamanda yolculuk icat edilebilir ama molekülleşmenin önüne gececek bi giysi alet ne bilim geleceğe dönüş filmindeki gibi bi arabaya benzer insana zarar gelmemesi için bişi yapmalılar.
NOT: sadece bi teorem :D
EDİT: Akadas kısır döngüden bahsetti ama bu çok zor olması için çünki o zaman tünelini acmaları için 100 milyarlarca dolar para alet bilimsel çalışma 100 lerce bilim adamı gözlemci vb. gerecler olmalı ve bu olay yerin kilometrelerce altında olacak bişey çünki deney orda yapılacak yani zaman makinası herkesin elinde olmaz icat edilse bile yani biz gecmişe gidemeyiz niye para yok bilim yok ilim yok onu alacak yada yapacak ama o adamlar yaparlarsa gecmişe giderler fatih sultan mehmeti öldürürler istanbul feth edilmez yeni çağ ye gecilmez bizans toparlanır felan filan anlatabildimmi bilmem :D
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------Bilimde şok gelişme! Zamanda yolculuk artık hayal değil... Üç ay sonra büyük rüya gerçek olabilir.
Rusya'nın önde gelen matematik profesörleri Irina Arefeva ve Igor Volovich, Avrupa Nükleer Enerji çalışmaları merkezi CERN) tarafından kullanılan dünyanın en büyük atom parçalayıcısının, ilk zaman makinesi sayılabileceğini öne sürdü.
MADDE İTİLİNCE ZAMAN DA İTİLECEK
Tezlerini Einstein'ın "görecelik kuramı" ile açıklayan matematikçiler, bir maddenin yoğun bir enerjiyle itilmesi sonucu çevresindeki zamanın da itileceğini ve zamanda yolculuk için tünel oluşacağını iddia etti.
Bu yıl içinde böyle bir gelişmenin mümkün olduğuna dikkat çeken matematikçiler, "2008 yeni bir milat olabilir. Ve biz gelecekten misafir ağırlamaya başlayabiliriz" diye konuştu.Ruslar cosdu ya:D
-----------------------------CERN isviçre genevre sehrinde, deneyimler de 30 nisan baslicakmis
http://www.neatorama.com/2008/02/10/russian-scientists-creates-time-machine/
Bakalim ne olcak :) ya genevre havaya uçar, ya ... (gelecekte yazarim)
-
Türkiye de katılıyor
* CERN Enstitüsü'nde yapılacak olan deneyde 2 tonluk dev bir mıknatıs Fransa-İsviçre sınırının 100 metre altındaki 27 km'lik tünele yerleştirilecek.
* 16 metre yüksekliğinde, 17 metre genişliğinde ve 13 metre boyundaki mıknatıs yer altındaki 15 parça ile birleştirilecek.
* 13 yıldan beri hazırlıkları devam eden deneyin maliyeti 9 milyar dolar.
* 36 ülke ve 2 binden fazla fizikçinin yer aldığı projeye Türkiye'den Boğaziçi, Çukurova ve ODTÜ fizik bölümlerinden öğretim görevlileri katılıyor.
-kaynak : zaman-fem-colins-casper-ülker gastesi :P
-
şimdi hocam zaman yolculuğu için ışık hızı gerekli diye biliyorum. Işık hızına birisi ulaşıncada sorulabilecek tek soru KİM ? dir :D
ışık hızına ulaşınca yavaşlama imkanınız yok denecek kadar azdır ve sürekli ışık hızında kalabilmeniz için sizi besleyecek bir kaynak gereklidir ...
-
oda ABD nin uzaya çıkması gibi olur :) Taş devri yaparlar birtane aa biz eski çağa gittik :)
-
Şimdi arkadaşlar imkansız demeyin bari, Ben hayatta bir şeyi çok iyi tecrübe ettim mevcut evrenimizde İmkansız olabilecek hiç bir şeyin olmadığını öğrendim, bir kere imkansız lafını aradan atalım, Işık hızında Vücudun tüm organlarını korunaklı kılabilecek kapsul yada benzeri bir Koruyucu madde geliştirilebilir pekala, O hızdaki kişinin en ufak zarar görmeden normale döndürülmesini sağlayabilirler, Tabiki bu dediğim bu deneyde Mümkün olmayabilir. İleri zamanlarda olabilir.
Gel gelelim Korkunç bir İcad olacağı kanaatindeyim Allah verede Makineden ayit olmadıkları zamanda inmek mümkün olmaya, mümkün olursa yandıkki ne yandık. Görsel bir Görüntü Zamanda Seyir gibi bişey ortaya çıkar inşallah.
-
mallhetti diye bi adam vardı sanırım bu uzay makinasını yapacakmışş :) sonra bu uzay makinasıyla babasını içki ve sigaradan ölmesini engelleyecek...