folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Zayıflamak İçin Koşu Gerekli Mi?

Zayıflamak İçin Koşu Gerekli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

şimdi beyler bende biraz kilo var 190cm boya 96kg kadar birşeyim. kilo kendini belli etmeye de başladı dedim bi fitness center'a (türkçesini tam kestiremedim şimdi) yazılalım. bugün 3 yer dolaştım biri ortam olarak hoşuma gitti diğerlerinde çok fazla kesimden insan vardı pek ortamları yoktu yani. o iyi dediğimde de duba gibi abiler vardı işte, adama dedim benim öncelikli amacım kilo vermek vucudu sıklaştırmak tamam dedi ama koşu bandı yok dedim sizde, o dedi çok mantıklı bir alet değil koşarken dizine fazla yükleniyorsun zedeleyebilirsin filan dedi. bisiklet var onun yerine o daha iyidir filan dedi.

sene içinde de ara ara koşu bandında yarımşar saat (ortalama 9km/h hızında) koşuyordum, rahatlatıyordu beni. ama adamın dediği gibi koşu sonrasında dizimde hafiften bir ağrı oluyordu ama şimdiye kadar bize hep koşunun en iyi spor olduğu söylendi. adam haklı mıdır, siz ne diyorsunuz?

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

tam bilgi sahibi olmamakla beraber şöyle bir fikir yürüteyim koşarken tüm kilonu kaldırmak için kaslarını kullanman icab ediyor; bisiklette gerekli olduğunca ayar verebiliyorsun. Ama sanıyorum bir süre sonra alışırsın fakat bisikletin de şöyle bir dezavantajı var koşarken dengeyi sağlamak için kullandığın her kası kullanamayacaksın genelde belden yukarısını çalıştırmaya yönelik bir hareket yok fakat koşarken...

Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Spor salonu diyebilirsin Türkçe'sine. Koşmadan o göbeği eritmen zor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

hocam iki gün bisiklet sürdüm yemeyi içmeyi de düzene koyunca bir haftada 2-3 kilo verdim. Bunu düzenli olarak yapsam çok iyi olur aslında

Ha diyeceğim illaki bir spor salonu şart değil bence kilo vermek için. 

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

sağlıklı zayıflamak ( Yağ yakmak ) için kardio şarttır. Dizlerinde sorun varsa salonda bisikleti tavsiye ederim. Oturma yerini mümkün mertebe yüksek ayarla ki dizlerine az yük binsin. Ancak en doğrusu dizilerindeki problemin ne olduğunu tesbit etmek ve ona göre bir proğram uygulamaktır.

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

koşu bandında koşmak çok da sağlıklı değil bence de, en iyisi doğal olanı. bir de yağ yakma nabzı diye bir olay var biraz araştır. deli gibi koşmak bazen işe yaramayabilir.

memento mori.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

10 dakika koş, 25 dakika hızlı tempo yürü, 20 dakikada yavaş yürü evine dön. böyle yap akşamları :) evinde de 20 mekik ve 10 şınav çekebilirsin. fazla zorlamadan.

hem havalar biraz sıcak, terlersin rahatlarsın. kilo vermek için güzel bir hava :) 

ne diyon?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

dizlerde pek sorun yok da okulda koşarken bir dakika sonra hızı 9'a ayarlıyordum 20dk 9-11km/h hızları arasında koşup yarım saate doğru yavaşlıyordum. yarım saat sonra da o hızla biraz yüklenmiş oluyordum kendime yani.

yani dizlerinde sorun olmayan biri için koşmana gerek yok diyebilir misiniz, onu merak ediyorum.

zayıflama işinin biraz disiplin olduğunu yeni yeni öğreniyorum. normalde vakit buldukça ya da sıkıldıkça koşuyordum veya yüzüyordum ama böyle olmuyor galiba. adam gibi bi program oluşturup ona uymak lazım gibi. eskiden göğsüm vardı şimdi meme yaptık onları ona yanıyorum şimdi. :)

. . .. . ... .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

koşmak işe yaramaz,cardio işe yarar..arkadaşın biri nabız aralığından bahsetmiş ortalama bir insanın nabız aralığını yakalaman için 6-7.5 arası tempolu yürüyüş yapmalısın,postacı adem yürüyüşü :) bir salona mutlaka git,yarım saat tempolu yürüyüş max. 20 dk eliptik min.15-20 dk arası ilk seviye bisiklet çalışması yap,unutmaki kilo vermenin sadece %30 u spordur geri kalanı beslenme,iyi beslenmezsen günü sporla bitirsen bile işe yaramaz,bahsettiğim gibi yaparsan vücut cüsseni hesaba kattığımızda ayda ortalama 5 kilo verirsin.

dont think twice its all right
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

erir, aldığın kalori yaktığından az ise her türlü verir, ama koşmak her gün daha verimli şekilde koşacaksan yani kendinle yarışacaksan en iyisidir, ayak parmaklarından omuzlara kadar her yeri çalıştırır, belki üst karın çalışmıyor olabilir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

1.78 im ve 100 kilonun üstündeyim son 3yılda oldu :)

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
Toplam Hit: 3312 Toplam Mesaj: 31