Zeka Sorusu Yardım
-
Soru Şöyle
Sen Odanın Dısındasın . Ampül İcerde düğmeler Kapının Önünde 3 tane düğme bunlardan hangisi ampülü yakar 1 hakkınız var .
-
cümleleri toparla istersen bi buton demişsin bi priz ? müdür içeri giriyo çıkıyo ? adama niye böle kıllık yapıyo ? daha düzgün anlatım yaparsan cevap alırsın
-
GoLgee bunu yazdı:
-----------------------------
Abim Bugun Sordu da Cevabını Bulamadım Danısayım dedim belki bilenler vardir ..
Bir mahkum var ve oda da sadece bir lamba ve üc tane lamba duğmesi var baska hiç birşey yok müdür size diyorki sadece bu üç düğmeden birine basıp acabilirsin ben iceri girdiğim zaman o lamba acık olursa kurtulursun acık olmazsa kurtulamassın lambaya zarar vermek yok sadece hangi priz oldugunu bulacaksın..
bende düğmelerin hepsine su dökerim dedim oyle anlarım ama yok dedi cevap bu değil :S ne olabilir ? :s
-----------------------------Bunun zeka sorusuyla alakasını anlamadım.
Bizim evdede salonun ışığı 1 anahtara bağlı. Anahtarın 2 düğmesi var. Düğmelerden 1 tanesi ışığı yakıyor. Şimdi ışı yakmak için kara kara düşünmüyorum heralde ikisine birden basıyorum oluyor .
Bas üçüne yansın. Diğer yakmayan ikisine bastığında ampulü patlatır, veya yanmasına engel olur demiyor.
-
üç düğmeden birine basıp açabilirsin demişsin ama sadece bi kere basmamız gerektiğini söylememişsin. bu dediğine göre tek tek denerdim
-
en azından %33.3 şansın var :P olay piçliğe binerse tesisatı sökersin hoca bu kadar basit
-
HoLyZone bunu yazdı:
en azından %33.3 şansın var :P olay piçliğe binerse tesisatı sökersin hoca bu kadar basit
-----------------------------:D d
-
Soruyu soran yanlış sormuş sana. Bu sorunun varyasyonları var, düğmeler dışarda, ampüller içerde, ya da farklı odalarda olur, araya gardiyan zırt pırt serpiştirirlir. Ancak bir hakkınız olmaz, istediğiniz kadar hakkınız olur.
-
KrypT bunu yazdı:
Soruyu soran yanlış sormuş sana. Bu sorunun varyasyonları var, düğmeler dışarda, ampüller içerde, ya da farklı odalarda olur, araya gardiyan zırt pırt serpiştirirlir. Ancak bir hakkınız olmaz, istediğiniz kadar hakkınız olur.
-----------------------------hoca bana boyle sordular :S
-
bi devreye üç anahtar nasıl bağlanır ki?yoksa benmi yanlış biliyorum.müdür senle alay ediyo olabilir : )
-
soru hatalı.. internette 2sn lik bi araştırmayla sorunun cevabını da nasıl olması gerektiğini bulursun..
-
müdürünün sor bakalım : 3 tane hizmet veren işletme var bunlar iski,tedaş,iğdaş 3 tanede ev var ve bu evlere hepsi tesisat döşüyecek. ama hiç bir tesisat birbiriyle kesişmeyecek. çizsin versin bakalım yapabilecekmi.