Zekasına Güvenen Baksın
-
peki yeni aklıma geld, arkadaki arac öndekini nasıl görebiliyor?öndeki arkadakini göremezse arkadaki de öndekini göremez.sonuçta görmesi için öndeki araçtan arkadaki ne bir ışık gelmesi lazım...ama aracın kendisi zaten c hızında olduğu için sürekli ileri gidecek böylece arkadaki arac önünde bir arac var mı yok mu bilemeyecek?bu yanında ki arac için de geçerli değil midir?
-
swordofdarkness bunu yazdı:
-----------------------------
peki yeni aklıma geld, arkadaki arac öndekini nasıl görebiliyor?öndeki arkadakini göremezse arkadaki de öndekini göremez.sonuçta görmesi için öndeki araçtan arkadaki ne bir ışık gelmesi lazım...ama aracın kendisi zaten c hızında olduğu için sürekli ileri gidecek böylece arkadaki arac önünde bir arac var mı yok mu bilemeyecek?bu yanında ki arac için de geçerli değil midir?
-----------------------------
ya zaten insan gözü ışık hızında hareket eden cismi göremeyecektir.gözdeki çubuk hücreleri bu kapasiteye sahip değil.bunu görme görmeme değil de ışığın gelip gelmemesi bağlamında düşünmeliyiz.ve biz de ortamda arkadakinin yaktığı selektörden başka ışığın olmadığını düşünürsek dediğin doğru olur.arkadaki öndekini göremez.AMA soruda arkadaki öndekine selektör yaktığına göre onu görüyor demektir.ve bu durumda ortamda başka ışıkların da olduğunu kabul etmemiz gerekir.ve bizi ilgilendiren selektörün öndekine ulaşıp ulaşamayacağı.bir önceki yazımda da belirtmiştim.bence herşey bağıl hızda bitiyor.ışığın(fotonların) bağıl hızı var mıdır???bu sorunun cevabı öyle sanıyorum ki asıl sorunun da cevabı olacaktır... -
Isık hızı icad ne zaman oldu varsa ole bısı cevaplarım helekı bıde aracda zaten ısık hızında yolculuk eden sadece bakırkoy ruh ve sınır hastalıkları hastanesınde mevcut ne dersınız..
-
YA BENCE, ışık hızı ile giden araç sellektör yapamaz ki?
-
Bir de şu bakımdan düşünelim... İki araba da ışık hızında gidiyorsa bu zaten aralarındaki farkın hiç değişmediğini açıklar ki buda arabaların duruyor olmalarıyla hareket halinde olmaları arasında bir fark olmayacağını gösterir. Bir ışık demetini duran bir kaynaktan duran bir alıcıya yolladığında hareketlisinde olanın aynısı olur. Çünkü hareket ederken de ışık zaten hareket eden bir kaynaktan geliyor. Yani ışığın hızı + aracın hızı. Bu durumda da ışık, duran bir gözlemciye göre 330.000 km/sn hızda değil, 660.000 km/sn hızdadır.
Saygılarımla. -
Bi kere ışık hızı dediğimiz şey sn 7,5 kere dünyayı dolaşır. Aslında bu rakamlar küçük gibi geliyo ama gerçektende çok büyük. Ayrıca ışık hızıyla madde kavramı ortadan kalkıyo. Ortada ne araba kalır ne sellektör.
-
Merhaba
Arkadaşlar iceboya katılıyorum
Arakadaşlar daha kolay anlamak için Işık hızına 1 km/sn verelim
Öndeki araçla arkadaki araç Aynı hızla gidiyor. Aralarındaki fark sabit. Arkadaki araç sellektör yakıyor (ışık hızını 1 km/sn farzettik) Yani ışığın hızız Arabanın hızı+Kendi hızı oldu (V0 + Vsellektör hızı) Toplam 2 km/sn yaptı.
Bu demektirki Öndeki araç arkadaki aracın sellektörünü görür.
Ayrıca bazı arkadaşlar ışık hızından daha hızlı bişey yoktur demişler. Hayır var buda Kara Delikler
Bu cisim inanılmaz yoğunlikte çekim kuvvetine sahiptir. Hiçbir şey, ışık dahil kaçamaz. Kara delik içerisine düşen bir cisim evrenden yok olur
Biraz araştırısanız doğru olduğunu görürsünüz
Saygılar
-
Bende ışık hızı ile giden cisim enerjiye dönüşür ..
Araba da sellektör de kalmaz fikrine katılıyorum..
Ayrıca bu kara delik davasını önceden biras araştırmıştım çok ilginç..
Kıyametin birr kara delik tarafından olcağı düşünülüyor.. -
Eğer iki araç arka arkaya oldukları ilk pozisyonda dahi ışık hızında ilerliyorlarsa birbirlerini hiçbir zaman göremezler. taki öndeki yavaşlayana kadar. Çünkü arkadakinin görüntüsünün öndekine yetişme olanağı yoktur. Özellikle belirtiyorum ilk pozisonlarında dahi ışık hızında olacak ikiside. Ve arkadaki selektör yaptığında öndekinin görmesi için anlık bir yavaşlama olmalı. Hayal edin bir kere, öndeki araç arkadakinden çok küçük bir hız farkıyla yavaş gidiyor. Ancak bu şekilde selektör görünür. Çünkü ışığın hızı sabittir.. Değişmez.(normal şartlar altında) yani ışık kaynağı ister ışık hızıyla gitsin ister 20mk\s ile yinede buradan çıkan ışık 330.000km\sn...Tabi bilim kurgu bu. Arkadaşlarında dediği gibi ışık hızında giden bir cisim kütleden noksan olur..
-
asla ve asla GOREMEZ
neden mi?
aynadan isigi gormesi icin isigin ilk etapta dikiz aynasina vurmasi ve ondeki soforun(sofor demek de abes ama) gozune yansiyarak gelmesi gerek
ama ondeki araca isik gidemeyecegi icin goremez.(cunku gitmesi icin isigin isik hizindan daha hizli ilerlemesi gerekir ki o zaman bu isik olmaz)
hata ondeki araba daha once harekete gecmisse arkadaki arabayi hicbirsekilde aynadan goremez
Toplam Hit: 11453 Toplam Mesaj: 51