folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Zekat Konusunda En Çok Merak Edilenler

Zekat Konusunda En Çok Merak Edilenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    salihgs bunu yazdı

Sizin Peygamber efendimizle(S.A.V) alakalı konuşurken hiç EDEBİNİZ yok sayfalarca da post girsen ben önce senin edebine bakarım. Zira hiç bii edep vasılı hüda olamaz. Haşa askerlik arkadaşın gibi ne Muhammed Muhammed diyip duruyorsun evet O(S.A.V) bir melek değildi haşa bir ilah da değildi ama o hatemün nebiydi. Onu (S.A.V) sıradan bir insan gibi göstermeye çalışan yazı mesaj içeriklerinizi okurken fena halde irite oluyorum fena rahatsız ediyor beni.

Saygidan ne anladigina bagli bu.. Mesela sen Allah'a ne diyorsun? Allah'a sadece Allah mi diyorsun utanmadan? Senin askerlik arkadasin mi ki sadece Allah diyorsun? 

Ben peygambere uydurulmus hadisler araciligi ile iftira atilmasina, onun söylemedigi seyleri söylemis gibi inanmaya saygisizlik diyorum.. Ahirette peygamberin karsisina sen ve ben gecelim. Sen peygambere isnad edilen yalanlara inanmis, onlari yaymissin, ben ise onlarin uydurma oldugunu anlamis ve bunun icin mücadele etmissem, acaba peygamber kimse saygisiz der?

Peygamber evet benim arkadasim.. ve peygamber evet bir insan.. Tabularini mi yiktim? Bak Allah ne diyor

"Arkadaşınız (Muhammed) sapmadı, azmadı." (Necm 2)

"Sizin arkadaşınız (Muhammed), kesinlikle deli değildir"(Tekvir 22)

Allah müminlere karsi hitap ederken Arkadasiniz Muhammed diyor.. Demek ki Muhammed efendi degil, Muhammed arkadas.. Sen insanlari putlastirmaya alistigin icin ya da öyle ortamda büyüdügün icin zoruna gidiyor bunlar ama Allah bizden peygamberi ilahlastirmayi degil, onu anlamamizi, onu örnek almamizi istiyor.. Bunu yapmamak aslinda saygisizliktir. Kimsenin peygambere küfür ettigi yok, ben onu arkadasim olarak, can yoldasim olarak görürüm, sen de dokunulmaz, ilah seviyesinde görürsün.. Isa peygamber'in putlastirildigi konuma düsersin bu da ahiretin icin hiiiic iyi olmaz sana bunun garantisini veririm..

Bazi meczuplar asiri sevgiden "Muhammed esittir Allah" diyebiliyor ve bazi aymazlar (kendilerine hoca deniyor), bu sirk sözünü savunuyor.. Böyle inananlarin sonu cehennemdir.

Elbette peygamberimiz alemlere rahmet olarak gelmistir ama bu peygamberin özelligi degil, kur'an in özelligidir. Allah'in peygamberinin olmasinin özelligidir yoksa peygamberin kara kasi kara gözü icin degil.

Bak Allah ne diyor:

De ki: “Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Fakat bana ilâhınızın yalnızca bir tek ilâh olduğu vahyediliyor. Artık O’na yönelin ve O’ndan bağışlanma dileyin. Allah’a ortak koşanların vay hâline!” (fussilet 6)

Iki tane söz yazmissin, o sizin askerlik arkadasiniz degil, bir de o insan degil.. Allah ikisine de cevap vermis. Demek ki senin peygamber alginda sikinti var.. Saygiyi baska türlü anliyorsun.. Ayni sekilde seyhlere, siyasilere tapildigi gibi peygamberlere de tapiliyor.. Peygamber tapilmak icin, sefaat icin gönderilmemistir, peygamber bize kitabi ulastirip onu anlatan yasayan biri.. Bir put degil, ilah degil.. Kur'an in anlattigi peygamber insan peygamber, arkadas peygamber, sizin kafanizdaki peygamber diskisi bile misk kokan peygamber, ucan kacan peygamber.. Oyle olmadigini zaten peygamber kendi diyor

"De ki: Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size, ben bir meleğim de demiyorum. Ben, sadece bana vahyolunana uyarım. De ki: Kör ile gören hiç bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz? " (Enam 50)

"De ki: Ben peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. Ben sadece bana vahyedilene uyarım. Ben sadece apaçık bir uyarıcıyım" (ahkaf 9)

Bu iki ayette peygamberin ne oldugunu Allah, peygambere kendisi söyletiyor.. Kusura bakma ama hayalindeki ucan kacan peygamber yok.. Bizim peygamberimiz insan peygamber, bilgisi kisitli, yapabilecekleri kisitli ama Allah'tan vahiy alip, hayatini o vahiyle düzenleyen birisi.. Uyduruk hadislerinizde "yok cehennemden son cikan kisi su olacak" "yok ahirette söyle olacak" gibi kur'an da olmayan seyleri peygamber adina söyletiyorsunuz. Oysa Allah resulu bana da size de ne yapilacagini bilmem diyor.. Bu ayetlere karsi kör olursunuz, cünkü bunlar peygamberi kafanizdaki insanüstü varlik olarak tanimlamiyor.. 

Ayni mekkeli müsrikler gibi, insan peygamber yetmiyor

"Dediler ki: “Bu ne biçim peygamber ki yemek yer, çarşıda pazarda dolaşır. Ona bir melek indirilseydi de, bu onunla beraber bir uyarıcı olsaydı ya!”" (Furkan 7)

Müsrikler gibi yemek yemeyen, ucmayan, sürekli keramet gösteren bir peygamber ariyorsan, öyle bir peygamber kur'anda yok. Kur'andaki peygamber, isa peygamber gibi yemek yer, carsi pazar dolasir.. Birazcik düsünelim.. neden isa peygamber dedim? cünkü benzer ayet isa peygamber icin de geciyor..

"Meryem oğlu Mesih, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmişti. Annesi de dosdoğruydu. İkisi de yemek yerlerdi. Bak, onlara nasıl âyetlerimizi açıklıyoruz, sonra bak nasıl haktan çevriliyorlar?" (Maide 75)

Allah ayetlerinde hem Muhammed peygamber icin hem Isa peygamber icin hem meryem icin "yemek yerlerdi" ifadesini kullaniyor.. Bugün biliyoruz ki hristiyanlar isa'yi tanri/tanri'nin olgu olarak görüyorlar ve katolikler meryem'i araci olarak görüp, Allah yerine ona dua ederler, ondan araci olmasini, affetmelerini isterler. Allah bunlara kafir diyor..

Ayni uyariyi müslümanlara yapiyor.. Cünkü muhammed peygamberi de putlastirma tehlikesi var (sekil a da görüyoruz zaten), o yüzden sirk ile mücadele kitabi olan kur'an, defalarca bunlari anlatmaya calisiyor.. Yemek yemek belki ilginc bir ifade ama biraz düsünürsen, yemek yiyen bir insan tuvalete gitmek zorunda kalir.. Tuvalete giden biri ilah olabilir mi? insanüstü olabilir mi? hayir, anca insan olur.. Allah düsünenler icin güzel örnekler veriyor..

"Allah'a ve peygamberlerine iman eden ve onlardan hiçbirini diğerlerinden ayırt etmeyenlere gelince; işte Allah bir gün onlara ödüllerini verecektir. Allah çok bağışlayıcıdır; merhamet edicidir" (nisa 152)

Allah son sözü koyuyor, peygambere iman et ve onlar arasinda ayrim yapma.. Gerisi senin bilecegin is..  Peygamberi önce kur'andan tanimani tavsiye ederim.. Yiginla ayette onun insan gibi oldugunu görmeni, anlamani isterim. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PEAK
    PEAK's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    salihgs bunu yazdı

Sizin Peygamber efendimizle(S.A.V) alakalı konuşurken hiç EDEBİNİZ yok sayfalarca da post girsen ben önce senin edebine bakarım. Zira hiç bii edep vasılı hüda olamaz. Haşa askerlik arkadaşın gibi ne Muhammed Muhammed diyip duruyorsun evet O(S.A.V) bir melek değildi haşa bir ilah da değildi ama o hatemün nebiydi. Onu (S.A.V) sıradan bir insan gibi göstermeye çalışan yazı mesaj içeriklerinizi okurken fena halde irite oluyorum fena rahatsız ediyor beni.

Saygidan ne anladigina bagli bu.. Mesela sen Allah'a ne diyorsun? Allah'a sadece Allah mi diyorsun utanmadan? Senin askerlik arkadasin mi ki sadece Allah diyorsun? 

Ben peygambere uydurulmus hadisler araciligi ile iftira atilmasina, onun söylemedigi seyleri söylemis gibi inanmaya saygisizlik diyorum.. Ahirette peygamberin karsisina sen ve ben gecelim. Sen peygambere isnad edilen yalanlara inanmis, onlari yaymissin, ben ise onlarin uydurma oldugunu anlamis ve bunun icin mücadele etmissem, acaba peygamber kimse saygisiz der?

Peygamber evet benim arkadasim.. ve peygamber evet bir insan.. Tabularini mi yiktim? Bak Allah ne diyor

"Arkadaşınız (Muhammed) sapmadı, azmadı." (Necm 2)

"Sizin arkadaşınız (Muhammed), kesinlikle deli değildir"(Tekvir 22)

Allah müminlere karsi hitap ederken Arkadasiniz Muhammed diyor.. Demek ki Muhammed efendi degil, Muhammed arkadas.. Sen insanlari putlastirmaya alistigin icin ya da öyle ortamda büyüdügün icin zoruna gidiyor bunlar ama Allah bizden peygamberi ilahlastirmayi degil, onu anlamamizi, onu örnek almamizi istiyor.. Bunu yapmamak aslinda saygisizliktir. Kimsenin peygambere küfür ettigi yok, ben onu arkadasim olarak, can yoldasim olarak görürüm, sen de dokunulmaz, ilah seviyesinde görürsün.. Isa peygamber'in putlastirildigi konuma düsersin bu da ahiretin icin hiiiic iyi olmaz sana bunun garantisini veririm..

Bazi meczuplar asiri sevgiden "Muhammed esittir Allah" diyebiliyor ve bazi aymazlar (kendilerine hoca deniyor), bu sirk sözünü savunuyor.. Böyle inananlarin sonu cehennemdir.

Elbette peygamberimiz alemlere rahmet olarak gelmistir ama bu peygamberin özelligi degil, kur'an in özelligidir. Allah'in peygamberinin olmasinin özelligidir yoksa peygamberin kara kasi kara gözü icin degil.

Bak Allah ne diyor:

De ki: “Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Fakat bana ilâhınızın yalnızca bir tek ilâh olduğu vahyediliyor. Artık O’na yönelin ve O’ndan bağışlanma dileyin. Allah’a ortak koşanların vay hâline!” (fussilet 6)

Iki tane söz yazmissin, o sizin askerlik arkadasiniz degil, bir de o insan degil.. Allah ikisine de cevap vermis. Demek ki senin peygamber alginda sikinti var.. Saygiyi baska türlü anliyorsun.. Ayni sekilde seyhlere, siyasilere tapildigi gibi peygamberlere de tapiliyor.. Peygamber tapilmak icin, sefaat icin gönderilmemistir, peygamber bize kitabi ulastirip onu anlatan yasayan biri.. Bir put degil, ilah degil.. Kur'an in anlattigi peygamber insan peygamber, arkadas peygamber, sizin kafanizdaki peygamber diskisi bile misk kokan peygamber, ucan kacan peygamber.. Oyle olmadigini zaten peygamber kendi diyor

"De ki: Ben size, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır, demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size, ben bir meleğim de demiyorum. Ben, sadece bana vahyolunana uyarım. De ki: Kör ile gören hiç bir olur mu? Hiç düşünmez misiniz? " (Enam 50)

"De ki: Ben peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. Ben sadece bana vahyedilene uyarım. Ben sadece apaçık bir uyarıcıyım" (ahkaf 9)

Bu iki ayette peygamberin ne oldugunu Allah, peygambere kendisi söyletiyor.. Kusura bakma ama hayalindeki ucan kacan peygamber yok.. Bizim peygamberimiz insan peygamber, bilgisi kisitli, yapabilecekleri kisitli ama Allah'tan vahiy alip, hayatini o vahiyle düzenleyen birisi.. Uyduruk hadislerinizde "yok cehennemden son cikan kisi su olacak" "yok ahirette söyle olacak" gibi kur'an da olmayan seyleri peygamber adina söyletiyorsunuz. Oysa Allah resulu bana da size de ne yapilacagini bilmem diyor.. Bu ayetlere karsi kör olursunuz, cünkü bunlar peygamberi kafanizdaki insanüstü varlik olarak tanimlamiyor.. 

Ayni mekkeli müsrikler gibi, insan peygamber yetmiyor

"Dediler ki: “Bu ne biçim peygamber ki yemek yer, çarşıda pazarda dolaşır. Ona bir melek indirilseydi de, bu onunla beraber bir uyarıcı olsaydı ya!”" (Furkan 7)

Müsrikler gibi yemek yemeyen, ucmayan, sürekli keramet gösteren bir peygamber ariyorsan, öyle bir peygamber kur'anda yok. Kur'andaki peygamber, isa peygamber gibi yemek yer, carsi pazar dolasir.. Birazcik düsünelim.. neden isa peygamber dedim? cünkü benzer ayet isa peygamber icin de geciyor..

"Meryem oğlu Mesih, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmişti. Annesi de dosdoğruydu. İkisi de yemek yerlerdi. Bak, onlara nasıl âyetlerimizi açıklıyoruz, sonra bak nasıl haktan çevriliyorlar?" (Maide 75)

Allah ayetlerinde hem Muhammed peygamber icin hem Isa peygamber icin hem meryem icin "yemek yerlerdi" ifadesini kullaniyor.. Bugün biliyoruz ki hristiyanlar isa'yi tanri/tanri'nin olgu olarak görüyorlar ve katolikler meryem'i araci olarak görüp, Allah yerine ona dua ederler, ondan araci olmasini, affetmelerini isterler. Allah bunlara kafir diyor..

Ayni uyariyi müslümanlara yapiyor.. Cünkü muhammed peygamberi de putlastirma tehlikesi var (sekil a da görüyoruz zaten), o yüzden sirk ile mücadele kitabi olan kur'an, defalarca bunlari anlatmaya calisiyor.. Yemek yemek belki ilginc bir ifade ama biraz düsünürsen, yemek yiyen bir insan tuvalete gitmek zorunda kalir.. Tuvalete giden biri ilah olabilir mi? insanüstü olabilir mi? hayir, anca insan olur.. Allah düsünenler icin güzel örnekler veriyor..

"Allah'a ve peygamberlerine iman eden ve onlardan hiçbirini diğerlerinden ayırt etmeyenlere gelince; işte Allah bir gün onlara ödüllerini verecektir. Allah çok bağışlayıcıdır; merhamet edicidir" (nisa 152)

Allah son sözü koyuyor, peygambere iman et ve onlar arasinda ayrim yapma.. Gerisi senin bilecegin is..  Peygamberi önce kur'andan tanimani tavsiye ederim.. Yiginla ayette onun insan gibi oldugunu görmeni, anlamani isterim. 

hocam bence ikinizde haklısınız yani muhammed aynı zamanda insan ismi oldugu için ve kişilerde cümle içinde özen göstermeden konuştuğu için zoruna gidiyor doğaldır benimde zoruma gidiyor böyle rastgele biriymiş gibi konuşmaları.
    onların önem verdiği bir lidere aynı şekil konuşulsa onlarında zoruna gider örneğin atatürk e ya bu kemal yapmış kemal gitmiş gibisinden cins cins konuş onlarında zoruna gider. 
    ben şahsen atatürk çü biri değilimdir ama saygı gösteren insanlara saygı gösterdiğim için tek kelime kötü söz söylemem
    zaten ölmüş gitmiş adam söylesem nolur söylemesem nolur gereksiz yere ortalığı karıştırmanın insanların canını sıkmanın bir anlamı yok 
    biraz daha duyarlı olursak çokta dert değilde biz ekşın arıyoruz :)
    yoksa  zaten şu konunun kime ne zararı var ilgini cekiyorsa girersin cekmiyorsa girmezsin çok rahatsız ediyorsa şikayet edersiniz konuyu sildirirsiniz şikayet etmenize rağmen kalkmıyorsa demekki kalkmaması gerekiyor
    ben tüm dinler istediği gibi kendini tanıtsın anlatsın taraftarıyım hepsi buraya renk katar tabi diğerlerini rahatsız etmediği sürece.

Sigara külü ile sirke karıştırılırsa ne olur ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    PEAK bunu yazdı

hocam bence ikinizde haklısınız yani muhammed aynı zamanda insan ismi oldugu için ve kişilerde cümle içinde özen göstermeden konuştuğu için zoruna gidiyor doğaldır benimde zoruma gidiyor böyle rastgele biriymiş gibi konuşmaları.
    onların önem verdiği bir lidere aynı şekil konuşulsa onlarında zoruna gider örneğin atatürk e ya bu kemal yapmış kemal gitmiş gibisinden cins cins konuş onlarında zoruna gider. 
    ben şahsen atatürk çü biri değilimdir ama saygı gösteren insanlara saygı gösterdiğim için tek kelime kötü söz söylemem
    zaten ölmüş gitmiş adam söylesem nolur söylemesem nolur gereksiz yere ortalığı karıştırmanın insanların canını sıkmanın bir anlamı yok 
    biraz daha duyarlı olursak çokta dert değilde biz ekşın arıyoruz :)
    yoksa  zaten şu konunun kime ne zararı var ilgini cekiyorsa girersin cekmiyorsa girmezsin çok rahatsız ediyorsa şikayet edersiniz konuyu sildirirsiniz şikayet etmenize rağmen kalkmıyorsa demekki kalkmaması gerekiyor
    ben tüm dinler istediği gibi kendini tanıtsın anlatsın taraftarıyım hepsi buraya renk katar tabi diğerlerini rahatsız etmediği sürece.

hocam anliyorum seni ve hak veriyorum. Bir komunist arkadasim (beni islam ile tanistiran) Muhammed ismini kullaniyordu ve benim de canimi acitiyordu :) Aslinda hala var cünkü öyle yetismis öyle görmüsüz ama hadislere de baktimizda peygamberin arkadaslari Muhammed diye hitap ediyor, Allah bize arkadasiniz muhammed diyor. O yüzden Muhammed demek sikinti olmamali..

Ben asla peygamber kimligi ile sadece Muhammed demem hocam. ya peygamber, ya peygamberimiz ya hz peygamber ya muhammed peygamber derim.. Tek basina muhammed ismini kullanmam, kullandigim noktalarda da onun peygamberlik vasfi ile ilgili degildir. Ama birisi "Muhammed böyle dedi" deyince ben de rahatsizlik duyuyorum biraz ama bu bizim öyle yetismemizden kaynaklaniyor.. Ama saygisizlik amaciyla söylenmemisse sorun degil kur'an a göre..

Hatta saygisizca söylense de yapacak bir sey yok. Allah diyor, biri sizin dininizi asagiliyor, alay ediyorsa o ortamda onlar konuyu degistirinceye kadar oturmayin diyor.. Baska ayette de onlara esenlik dileyip oradan uzaklas diyor.. Ama gidip küfür et, öldür vs demiyor.... Ben peygamberimi cok seviyorum, onu kur'andan tanimaya calisiyorum. Putlastirmiyorum, Allah'in ona nasil baktigini anlamaya calisiyorum. "ya muhammed, sen olmasan kainati yaratmazdim" gibi sacma bir sözün ne Allah ne de peygamber tarafindan söylenmeyecegine inaniyorum..

Asiri muhabbet sirk dogurur. O yüzden peygamber de olsa hic kimse kutsallastirilmamali.. Kutsal olan tek sey Allah'tir. Bizim sadece ilah olarak görmemiz gereken, istememiz gereken O'dur. 

Sikinti, bazi insanlarin peygamberin adini kullanarak kendi dinlerini yaymasidir. Bu da aracilik dini, sefaat dini.. O yüzden bir sürü Allah dostu, seyh türüyor.. Onlar peygamberi yüceltecekler, put yapacaklar ki kendileri icin zemin olsun.. Peygamberin mucizleri var, evliyalarin da kerametleri var, peygamberler Allah ile konusuyor, evliyalar da Allah ile konusuyor... peygamberlere kitap veriliyor, evliyalara da yazdiriliyor... Bunun gibi yiginla sacmalik peygamberler üzerinden dönüyor.

O yüzden bu tarz kisilere firsat vermemek icin "insan muhammed" vurgusunun yapilmasi gerekiyor. Fatiha'da müslümanlarin sürekli tekrarladigi ama bir türlü anlamadigi "yalniz sana kulluk eder yalniz senden isteriz" ayetini önemsemek lazim.. Hristiyan ve yahudilerin düstügü yanlislara müslümanlar da düsüyor.. Onlari kafir yapan yanlislar, müslümanlara istisna tanimayacaktir.

O yüzden ögütlerimizi ondan bundan degil de kur'an dan almamiz sarttir. Cünkü bir kisinin anlattigi seyin islam olup olmadigini nasil anlayacagim ben? Anli sanli diye anlattiklarini dogru mu kabul edecegim? Ya beni Allah ile kandiriyorsa? Ben nasil bilecegim dogruyu söyleyip söylemedigini? Tek cevap var: kur'an dan ögreneceksin sana islam'i anlatip anlatmadigini..

unbalanced tarafından 15/May/20 19:45 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

yoo @Peak , bence yumuşatma, bence çok güzel bir noktaya dokunuyor ikisi de. 

İsim vermeyeceğim ama bence birisi daha güzel bir cümleyle, son noktayı koymuş, gibi. 

şimdi, niyeyse,  Sûre adları dahi dâhâ da anlamlı. Furkân. Adem, o'ne gibi ya, benim bakış açı'mdan. 

Hep niye, milletler olarak yarattık, diye cümlesini sorgulardım. Gerçi bir cevabı vardı, şu anki halinde de Kur-an'ın, lâkin saçma gelmişti o dönem. Ticaret de bir şekilde akıl satın almak gibi birşey.

~@~

Lâ @LhaNeT ^^` (saçma oldu biraz, gibi.) bilerek Okuyabilen,Yazabilen,Konuşabilen  nas'ları,arkadaş'ları severim. 

(küçük nüans'lar, büyük farklar yaratıyor.√)

~@~

saint jhn, Rose's. 

RitmFarbRacourci tarafından 15/May/20 21:55 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    salihgs bunu yazdı

Sizin Peygamber efendimizle(S.A.V) alakalı konuşurken hiç EDEBİNİZ yok

Hocam edep kimin edebi kime göre ? Karşındaki insan Allah mı tanır ? Kiminle konuşuyorsun ? Sen bir olguyu bilmeyen birine pohpohlayarak anlatamazsın! O senin nebin, O adamın değil. Senin zoruna gitmemeli neden gidiyor ki? Senin o Peygamber efendimiz diye nitelendirdiğin kişiyi ben senden daha çok seviyorum belki? Bu şekilde yaklaşman doğru değil.

Örnek verecek olursak @unbalanced , sevdiğim bir abimdir. Adının Osman olduğunu varsay.

Gelip sana Osman abim, Yüce osman abim, Aslan abim dememin senin için bir önemi yoktur! Sen belki bu davranışım yüzünden sen benim Osman'a olan ilişkimden dolayı güvendiğimi anlayacaksın. Fakat buradaki durum Kur'an Muhammed değil!

Muhammed'in sıfatını vermek istersen ister Allah'ın resulü dersin, ister Allah'ın nebisi o an ne demek istiyorsan onu dersin. Verdiğin öznenin bir önemi yok. Peygamber de istediğini de. Ama sen yücelttikçe karşındaki kişi o şahısa iman ettiğini düşünecek anlıyor musun?

Tebliğ ettiğinde Yüce Muhammed, Aman efendim haşaaaaaa Muhammed deyince ELİNİ KALBİNE GÖTÜR VEEEEE!!!!! SALLALAHU ALEYHİ VE SELLEM  deee!! O Bir PEYGAMBER diyemezsin.

Evet O bir peygamber. Saygı duyuyorum zaten! Ama o @unbalanced'in dediği gibi benim arkadaşım! Öyle olmasaydı cahiliye devrinde yüceltilen bir kişiye mi iman edecektin???
    Mantıklı düşün biraz...
    Gittin Muhammedin kapısına ve Kafirsin!! Sana dediler ki! Onun huzuruna çıktığında! Ayakkabılarını çıkar!! Önünü ilikle! O söz söylerken sen konuşmaa!! O Ne derse doğrudur!! 
    Diyemezsin! Çünkü bu senin doğrun! O ADAMIN DOĞRUSU ASLA VE ASLA DEĞİL! O kişi öğrenmeye gelen bir kişi! Sen senin saygı duyduğun birine inanacağını mı düşünüyorsun? Sen o devirde Muhammed demediklerini mi düşünüyorsun!
    Allah diyor!! MUHAMMED SİZİN ARKADAŞINIZ! 

Elbetteki Allah'ın resulü benim için değerli. Asla ve asla onu küçük düşürecek tek kelime dahi etmem! AMA BİLMEYEN BİRİ İÇİN. Sen Yüce demişsin ne! Büyük demişsin ne!
    Kemal muhabbetine gelince. Emin ol buradaki Kemalist insanların hiç ama hiçbiri Atatürke; Kemal,Mustafa gibi ithamlardan rahatsızlık duymazlar. Çünkü bu insanlar ona tapmıyor, değer veriyor. Ama senin yaptığın tapıntıya gidiyor! Hayır HAŞAAA O SIRADAN BİRİNSAN değil diyemezsin. BALLLLL GİBİ DE ÖYLEEEEE!!!!   Müslümanlar için değil ama Müştrikler için öyle!! Sen Muhammedi Allah'ın resulünü referans gösteremzsin. Tek dayanağın kur'an.

O yüzden. Muhammed'i anlatırken. İnsan olarak anlatırsan Muhammeddir. Fakat Allah'ın resulü, nebisi olarak anlatırsan. Saygını söylersin bu özne daha fazla hoşuna gider söylersin.

Ben Osmana Osman abim dediğimde oooooo Muhammedin Abisi ise benim de abimdir. Osman abimmmm mi diyeceksin? Ben o adamı seviyorum diye. Sende mi seveceksin ???
    Sevgi sözcüklerini kendine sakla veya bunun uygun olduğu ortamda söyle. 

Muhammed diye hitap etmek, Allah'ın resulü diye hitap etmek iman eden için farklı manaları işaret etse de. İman etmeyen biri için Ha muhammed ha Muhammed-ül emin! Hiçbir farkı yok :) İkisi da aynı kişi.

Emin ol Muhammed peygamber vs yerine. Muhammed-ül Emin demiş olsaydım gene zoruna gitmeyecekti. Çünkü sen bir şeyler ile Muhammed'i yüceltmeyi seviyorsun böyle büyümüş görmüşsün. Ama Muhammed-ül emin ve Muhammed aynı kişiler.

Benim sitemim sana değildir hocam. Sadece üslubunu düzelt ve objektif ol. Allah'ın resulüne küfür ettiğim yok :)

MhmdAlmz tarafından 15/May/20 21:16 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Erkek

Ben Allah resulune inanmayan kişilerin onun adını saygısızca ağızlarına almalarından bahsetmiyorum. 

Müslüman olduğunu söyleyip gelip burda edepsiz edepsiz konuşmasından bahsediyorum. 

Yok ben peygamberi putlaştırıyormuşum öyle bir kültürde büyüdüğüm içinmiş falan tamamen saptırma tamamen saçmalık. 

Neyse kardeşim Mehmet Okuyan dinleyerek bu yolda bildiğin düzlemde devam et. 

salihgs tarafından 15/May/20 21:34 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    salihgs bunu yazdı

Ben Allah resulune inanmayan kişilerin onun adını saygısızca ağızlarına almalarından bahsetmiyorum. 

Müslüman olduğunu söyleyip gelip burda edepsiz edepsiz konuşmasından bahsediyorum. 

Yok ben peygamberi putlaştırıyormuşum öyle bir kültürde büyüdüğüm içinmiş falan tamamen saptırma tamamen saçmalık. 

Neyse kardeşim Mehmet Okuyan dinleyerek bu yolda bildiğin düzlemde devam et. 

Sanirim beni kastediyorsun.. Hocam kusura bakma sahsini hedef alarak söylemiyorum. Sen dedigime bakma, ben genel manada konusurken böyle söylüyorum. Sen öyle oldugun icin degil, benim derdim sen ya da baska bir sey degil, bu düsünceye düsmanim.. Elbette sen putlastirmiyorsundur, ama Muhammed esittir Allah diyen adam putlastiriyor ve bu insanlar kendilerine ehli sünnet diyor, peygamberi anlatiyor, milyonlarca takipcileri oluyor vs.. Peygambere edepsizce bir sey söyleyen varsa ben degil bu adamlar.. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

düşündüm de ben sadece şarapçılara ve balicilere zekat veriyorum amk. 

gerçi mahalle meyhanelerinde ek iş olarak garsonluk yapanlara da güzel bahşiş bırakıyorum. artı pompacılardan ve paket servisçilerden de para üstü almıyorum. 

bunlar zekat sayılır mı lan bilen birisi ayıktırsın.

hem şarapçı balici dediğim insanlar evsiz yani nihayetinde bence zekat çalışması lazım.

tabi lan
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    manyaki bunu yazdı
    salihgs bunu yazdı

Din düşmanları damlar birazdan 

Birşeye düşman olmak için varlığını kabul ediyor olmak lazım değil mi?

Din bir felsefedir .metafizikte ile materyalizim farklidir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı

düşündüm de ben ,sadece şarapçı'lara ve balici'lere zekat veriyorum amk. 

gerçi mahalle mey'hane'lerinde ek iş olarak garsonluk yapanlara da güzel bahşiş bırakıyorum. artı pompacı'lardan ve paket servisçi'lerden de para üstü almıyorum. 

bunlar zekat sayılır mı lan, bilen birisi ayıktırsın.

hem şarapçı, balici dediğim insanlar evsiz, yani nihayetinde bence zekat çalışması lazım.

harbiden, zekât-fitre-sadaka nedir bunların birbirinden farkı. 

Ama büyük ihtimal' senin davranışın sadaka gibi geliyor. emin değilim ama. 

~@~

bu arada 2 farklı konuda 2 kişinin(@wort ve @https'nın) ayrı ayrı birer yorumun alacaktım. neydi bre onlar.

RitmFarbRacourci tarafından 17/May/20 13:14 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 26133 Toplam Mesaj: 98
zekat konusu