folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Zekat Nedir Ne Degildir..?

Zekat Nedir Ne Degildir..?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabus
    kabus's avatar
    Erkek

Zekat hakkinda yüce bilgilerinizi almak isterim

nedir? hesaplamasi nasil yapilir? ne kadar malin varsa kac senede ne kadar zekat vermek zorundasin?Fitre ve Zekat arasindaki Farklar nelerdir? ve daha  zekat hakkinda akila takilan tüm sorular

amacim tartismak degil sadece bilen kisilerden fikir almaktir dikkatinizi celb ederim...

Biz seninle farkinda olmadan ayri pencerelerden ayni yildizlara bakmaya devam edecegiz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bildiğim kadarı ile;
     Zekat, ev-bark,yiyecek ve esas ihtiyaçlar dışında kalan servet üzerinden verilir.1/40 gibi bir şeyler war ama böyle bir şey tabikide kuranda yazmıyor.Aslı astarı verginizi ödedikten sonra her bi şeyinizi hal ettikten sonra elinizde kalan para ile müslümanlığın gereği adam gibi bir yardım yapmak.İmakanın warda zekat vermiyorsan da günah işlemiş olursun.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bknz: Imam Hatip :P
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ne alakası war olm,en azından müslümanım diip 1 ay oruç tutup 11 ay piçlik yapanlardan değilim.Oruç tutmuyor olabilirim ama müslümanlık denir biliyorum:).

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    adam ol yeter... : D amentuyu oorenmeden o okuldan mezun olursan serefsizim donunce elini opecem... bak tahribat sahit...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabus
    kabus's avatar
    Erkek

adam bildiklerini yaziyor kardsim ne alay ediyon

sakaleyn google dan aratip okumayi bende biliyorum benim amacim sizlerle fikir alisverisi yapmak.

antikky 40 da 1 i demissin, o zaman  mesela bi kisinin 40 milyar serveti var ise (bankada felan filan) ne kadar zekat vermesi gerekiyor. 1 milyarinid agitmak zorunda dogrumu.

bide  para olmayan gayrimenkuller bu hesaplamanin icine giriyormu(ev,tarla,araba vs)

Biz seninle farkinda olmadan ayri pencerelerden ayni yildizlara bakmaya devam edecegiz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    lem tiki bilmiycekte ben mi bilcem zekati a.q. :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    tiki ne derse o dur :D 40 da bir diyo.. baska seyler de demis :D demekki oyle :P
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabus
    kabus's avatar
    Erkek
    parazit yapiyor,hattan cikarmisin evladim..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakaleyn
    sakaleyn's avatar
    Erkek

Antikky imamhatipli ha bende ortaokul lise-1 Kadıköy İmamhatipte bulundum

(Lise-1 de kalınca normal bir okula geçtim)

Buradan tahribat.com aracılığıyla öğlen tenefüsünde okulun kapısını(((bahçe değil direk okul kapıları)))kapayan okul yönetimine

okul için de zorla mescide namaz kılmaya çıkarmaya çalışan öğretmenlerine

tesbihle namaza kovalayan MUSTAFA ADAŞa(bundan zevk alıyordu hissede biliyorduk yani) o zaman ları namazdan soğuttukları ve yaptıkları içinnnn.....

www.kufurteam.com  havale ediyorum !

Dinini öğrenmek isteyenler sakın imam hatiplere , çeşitli cema tlere gıtmesınler...

Elmalılı kur an meali+tefsiri  , kütüb-i sitte hadis kitabı  , geçmiş evliyaların kitabını okuyun busize yetecektir...Ben ne öğrenebildysem  imam hatip dışında öğrendim...

(Konuyla alakasız bir yazı yazdığım için kabus ve diğer okuyanlardan özür dilerim...)

-
Toplam Hit: 4385 Toplam Mesaj: 19