Zekat Nedir Ne Degildir..?
-
Zekat hakkinda yüce bilgilerinizi almak isterim
nedir? hesaplamasi nasil yapilir? ne kadar malin varsa kac senede ne kadar zekat vermek zorundasin?Fitre ve Zekat arasindaki Farklar nelerdir? ve daha zekat hakkinda akila takilan tüm sorular
amacim tartismak degil sadece bilen kisilerden fikir almaktir dikkatinizi celb ederim...
-
-
Bildiğim kadarı ile;
Zekat, ev-bark,yiyecek ve esas ihtiyaçlar dışında kalan servet üzerinden verilir.1/40 gibi bir şeyler war ama böyle bir şey tabikide kuranda yazmıyor.Aslı astarı verginizi ödedikten sonra her bi şeyinizi hal ettikten sonra elinizde kalan para ile müslümanlığın gereği adam gibi bir yardım yapmak.İmakanın warda zekat vermiyorsan da günah işlemiş olursun. -
Bknz: Imam Hatip :P
-
Ne alakası war olm,en azından müslümanım diip 1 ay oruç tutup 11 ay piçlik yapanlardan değilim.Oruç tutmuyor olabilirim ama müslümanlık denir biliyorum:).
-
adam ol yeter... : D amentuyu oorenmeden o okuldan mezun olursan serefsizim donunce elini opecem... bak tahribat sahit...
-
adam bildiklerini yaziyor kardsim ne alay ediyon
sakaleyn google dan aratip okumayi bende biliyorum benim amacim sizlerle fikir alisverisi yapmak.
antikky 40 da 1 i demissin, o zaman mesela bi kisinin 40 milyar serveti var ise (bankada felan filan) ne kadar zekat vermesi gerekiyor. 1 milyarinid agitmak zorunda dogrumu.
bide para olmayan gayrimenkuller bu hesaplamanin icine giriyormu(ev,tarla,araba vs)
-
lem tiki bilmiycekte ben mi bilcem zekati a.q. :D
-
tiki ne derse o dur :D 40 da bir diyo.. baska seyler de demis :D demekki oyle :P
-
parazit yapiyor,hattan cikarmisin evladim..
-
Antikky imamhatipli ha bende ortaokul lise-1 Kadıköy İmamhatipte bulundum
(Lise-1 de kalınca normal bir okula geçtim)
Buradan tahribat.com aracılığıyla öğlen tenefüsünde okulun kapısını(((bahçe değil direk okul kapıları)))kapayan okul yönetimine
okul için de zorla mescide namaz kılmaya çıkarmaya çalışan öğretmenlerine
tesbihle namaza kovalayan MUSTAFA ADAŞa(bundan zevk alıyordu hissede biliyorduk yani) o zaman ları namazdan soğuttukları ve yaptıkları içinnnn.....
www.kufurteam.com havale ediyorum !
Dinini öğrenmek isteyenler sakın imam hatiplere , çeşitli cema tlere gıtmesınler...
Elmalılı kur an meali+tefsiri , kütüb-i sitte hadis kitabı , geçmiş evliyaların kitabını okuyun busize yetecektir...Ben ne öğrenebildysem imam hatip dışında öğrendim...
(Konuyla alakasız bir yazı yazdığım için kabus ve diğer okuyanlardan özür dilerim...)