Zekat Nedir Ne Degildir..?
-
http://www.roketdownload.com/download.php?pid=1904&program=zekatmatik
Programını yapmışlar eğer ciddi isen yardımcı olur.
-
ben bunlari sormuyorum anlatamadim galiba
gayri menkul mallar ,Sermaye,Dükkan vs. lerde hesaplamaya dahil ediliyormu.?
-
Andam;
gecenlerde verdım (ınsallah allah kabul etsın) o bakımdan konu hakkında taze bılgım var.
en az 96 gram altını olan zekat verebılır. Gumusum olmadıgı ıcın gumus hakkındakı tam hukmu unuttum o da 600 gram cıvarındaydı. Gayrı menkullerı sormussun. Ev araba tarla gıbı tasınmazlara zekat dusmuyor. Cunku tarla senı besler. Ev de ıkamet ettıgın yerdır. Ancak sen evını kıraya verıyorsan, dukkanı ve tarlayı ıcara bırakıp kıra alıyorsan onlarında elbette hukumlrı var. Yanı ev ve tarla bu durumda gecım kaynagı ve mesken olmaktan cıkıp tıcarı mal statusune gırıyor. Bununla beraber getırdıgı mıktar hesaplanarak uzerıne dusen zekat odenıyor. Benım kırada tarlam ve evım olmadıgı ıcın tam hukmunu ıncelemedım ama evı arabası olan zekat odermı dıye bakmıslıgım var oradan bılıyorum.. -
Beyler yanlış anlaşılan bir konu war ben imamhatipte falan okumuyorum.Hayatımda imamhatip lisesine bir kere girdim ondada helasından su içtim.Kutsal su hesabı:)
-
Musket bak misket yapar oynarım senle lan tiki denmez Antikky dicen adam gibi.
-
beyler kazancı olan malın (banka ve kumar hariç) zekata girer yılda bir ödenmesi gerekir altın gümüş de geçerlidir bazı alimler dövizide bu statüye sokmuşlar ama hiç aklımın işi değil 40 da bir verilir eğer bir tarladan kazancın varsa yada evden o kârın 40/1 ini hesaplayıp verirsin vee borcunun olmaması şart fitrede kafana göre takılırsın genelde ama bir kişinin bir günlük doyacağı miktar kıstas koşulmuş buda yaklaşık 10 ytlye tekabuldü ama benim mide uffacık haa :) fitrede genelde yılda bir verilir zekat gibi farz değildir, şafii ve hanefilere göre kafirede fitre ve zekattan pay verilir ama alınmaz zaten neden versin ki :) dininde böle bişey yok :D ama şartları var tabi ki -islama ısıtmak için, çok fakir olması, eğilimli olması vs.- -
bana düşmeyen şey...:)
-
siz bu tahribat sözlükten iyi alistiniz hakisa kisa cevablar yazmaya.
ayrica bilgilendiren arkadasalara tesekkürler
Zekat verenlerin Allah kabul etsin.
Toplam Hit: 4382 Toplam Mesaj: 19