Zıpkınla Balık Avından Anlayanlar
-
arkadaslar merhaba ben zıpkınla balık avına başlamak için bir zıpkın satın almak istiyorum,aklımda 75'lik yılmaz zıpkın var sizce bunu satın almalımıyım önerileriniz nelerdir
-
Realist bunu yazdı
arkadaslar merhaba ben zıpkınla balık avına başlamak için bir zıpkın satın almak istiyorum,aklımda 75'lik yılmaz zıpkın var sizce bunu satın almalımıyım önerileriniz nelerdir
yasah gardaşım yasah , para cezası ve zıpkınına el koyuyorlar benden söylemesi. kurs görmen gerekiyor , jandarma tutar kolundan götürür.
Not: Mersinin sahil ilçesi için geçerli
-
Hacı dalgiccilik forumlarına da sorununu yaz hızlı çözülür.
skyvalet tarafından 26/Haz/14 19:02 tarihinde düzenlenmiştir -
zıpkın var satabilirim :D 70cm olması lazım :D
-
Ben yay ile avlanıyorum :)) bowfishing yaz youtubeye
bu arada kayseri civarında olup bu işe merakı olanlar beni bulsunlar yay ile balık avı
normal tüfekle domuz avı :) biraz adrenaline ihtiyacımız var
bladex38 tarafından 26/Haz/14 22:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Yasaya göre hiçbir şekilde belge gerekmeden zıpkın kullanabilirsin. Sadece dalışa yasak bölgelerde suya girmen yasaktır. Örneğin askeri bölgeler vs. bunun harici her yer serbest.. 75 Yılmaz zıpkın başlangıç için idealdir diyebilirim. Makarasızdır eğer acemi şansına büyük bişey rast gelir de vurursan muhtemelen ipin kısa geleceği için yırtıp kaçacaktır. Ama 1 kiloya kadar olan balıkları rahat söndürürsün. Zıpkın almakla iş bitmez diğer ekipmanlar yani (kemer,bıçak, ağırlık, fener, palet, maske, şnorkel, şamandıra vs) ve herşeyden önemlisi dalış konularında bilgi sahibi olman lazım.
Balıkları tanımalısın örneğin hangisi yenir yenmez, hangisi zehirlidir, hangisinin türü tehlikede vurmak yasak? Mesela ağırlık kullanmadan kolay kolay dalamazsın. Veya kulak eşitleme yapmazsan muntazam bir başağrısı çekersin. Kulaklarında problem olur. Mesela Şenkop (Sığ su bayılması) nedir, ne gibi durumlarda meydana gelir? Bunları bilmelisin.. Mesela balıkçılar kıyıya paralel ağ atıyorlar Allah korusun takılabilirsin bunun için bir bıçağın olması lazım. Veya deniz trafiğinin yoğun olduğu yerlerde zıpkıncı şamandırası kullanman lazım. Ve mümkün mertebe beraber dalışa gideceğin bir badin olmalı.. Başka soruların olursa bana özelden ulaşabilirsin.
TR-SCOPJE tarafından 26/Haz/14 21:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Uzun uzun yazardim ama gerek yok.
Zipkinci.com a bak.
Ayrica belge falan da gerekmez. Amatör balikcisin sen. Sirkulerde de yazar.
-
Şu balıklara yapılan eziyet başka hiçbi haywana yapılmamıştır ha
-
ben çıplak elle yakalıyorum
istersen videoya çekebilirim tekniğimi
şaka şaka vejeteryanım işim olmaz pis kokulu balıkla :D
-
Daft bunu yazdı
ben çıplak elle yakalıyorum
istersen videoya çekebilirim tekniğimi
şaka şaka vejeteryanım işim olmaz pis kokulu balıkla :D
Hocam çıplak elle en kolay pantolon balığı yakalarsın.. :) Şaka bir tarafa ben de deniz tutkunu balıksever olarak dere ve göl balıklarını yiyemiyorum gerçekten batağa çalan bir koku oluyor üstlerinde..
-
balık avı tutkudur.