1 Mayıs
-
Arkadaşlar basında yanlış lansedilenin aksine polisin bir grup gösterici yüzünden deği, tamamıyla sistematik biçimde ve bilinçli olarak 1 Mayıs'a katılan insanlara saldırdığını söylemek zorundayım...
Orada en öndeydim ve işin iç yüzünü çok daha net bir biçimde gördüm...
Biz slogan atarken yan sokaklardan iki kere gaz bombası atıldı, kitle kızıştırılmak istendi, provoke edildi ve bunu yapan polisti...
Ama insanlar gelmediler bu basit oyuna...
Sonra yavaş yavaş polisler maske taktılar, gaz bombası fişeklerini taktılar. Sonra bir grup polis yana açıldı ve panzer sahaya girdi.
Dükkanlar kapatıldı ve dükkan sahipleri insanları içeri almamaları konusunda uyarıldı.
Ancak tüm gerekli işlemler yapıldıktan sonra saldırıldı.
Bilinçli bir işlemdi, durduk yere olmadı.
Birkaç gösterici yüzünden hiç olmadı...
Şehirdışından gelen otobüsleri 7 saate yakın beklettiler.
Bazı partilerin otobüslerine bomba attılar.
Yetmediği gibi bir partinin ilçe binasına izinsiz girmeye ve bomba atmaya çalıştılar.
Sizinle dalga geçilmesine izin vermeyin, basına sansür uygulanıyor, kandırılmayın...
-
aga adam dün cıktı(vali) eger gelirseniz dagıtırım gösteriyi dedi acık acık, habertürkte izlemiştim, yani işi inada bindirdiler..
-
Bu arada eylem alanına otobüsle gidilememesi, insanların kilometrelerce yürütülmesi, 4-5 kez üst baş kontrolden, aramadan geçirilmesi tamamıyla bastırma ve sindirme amaçlıdır...
İnsanları yıldırmaya çalıştılar, tüketmeye çalıştılar.
Polis saldırmak için neden kalabalığın gittikçe artmasını bekledi? Niye orada 500 insan toplanmamışken değil, binlerce insan toplanmışken saldırdı? Bu soruyu sorun kendinize...
Birileri halkı susturmaya çalışıyor, izin vermeyin!
-
hitbaytar bunu yazdı:
-----------------------------
aga adam dün cıktı(vali) eger gelirseniz dagıtırım gösteriyi dedi acık acık, habertürkte izlemiştim, yani işi inada bindirdiler..
-----------------------------şimdi gösteri izinli mi izinsiz mi ? :S
-
bende bugun durup dururken bir gazlı saldırıya maruz kaldım nedenini de hala anlamadım ulasımda hiçbir sorun olmadıgı halde(!)hiçbir yere hareket edemedim tum toplu tasımalar(otobus vapur tramvay metro motor)iptal edilmişken nasıl ulasım tamamen yolundaysa canım vali
-
SpY-EaFw bunu yazdı:
-----------------------------hitbaytar bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------şimdi gösteri izinli mi izinsiz mi ? :S
-----------------------------simdi habertürkün sitesine baktım, adamlar gösteri bittikten sonra izin geldi yazmıslar :)
-
polisler şeytan göstericiler melek :) Her gösteride oldugu gibi bundada polisler suclu :D Yanlıs anlasılmasın polisler suclu :)
-
Simdi bu islerin icinde olunca herseyi daha net gorebiliyorsunuz.Bakin birsey idda edeyim,isci bayraminda 1tane bile polis olmasin,kimse karismasin...olacaklar aynen sunlar
1-Isciler isteklerini guzelce dile getirecekler
2-Davullar ,sazlar,halaylar kurulacak eglenilecek,nede olsa bayram
3-Trafik aksamayacak,is yeri camlari kirilmayacak
4-Binlerin sayisi milyonlari bulacakcunku yillardir planli olarak 1mayis demek catisma,kavga ,goz alti demekle esdeger oldu.Bir isci aile 1Mayis oncesi olay cikacak diye dusunuyor,en basitinden benim ailemde bile bu mayista yine olay olur,oglum dikkatli ol diyorlar...oysa bu bayram ,eglenmek ,istekleri dile getirmek icindir...Ama yillardir yapilan uygulamalarla insanimiz 1mayistan korkar oldu...Caner abinin anlattiklari yeni birsey degil,her 1mayista ortaya konan senaryo bir kez daha tekrarlandi...simdi gosteri izinli-izinsiz buna bakmadan once Taksim meydaninin 1Mayis'taki yerine bakin sonra izin verilmelimi verilmemelimi onu tartisin...Sunuda belirtmek isterim ki ,dunyada 1mayisi kutlayan ulkelerin iscileri ellerinde emegi ve uretimi simgeleyen bayraklari alirlar ve en onemlisi kendi ulkelerinini bayraginida ellerinde tasirlar...bizde birilerinin hala Turk bayragindan korkmasi,onu tasimaktan utanmasida basli basina bir hatadir...80 oncesi 1Mayis goruntulerinden ve diger eylemlede Turk bayragi eksik olmazken bugun Turk bayragi tasimaktan utananlar var...Neyse bence 1Mayis tan korkmamak gerekir,once yildirmaya ,sindirmeye ragmen coskuyla kutlanmalidir...Tehlikenin herzaman farkinda olun ;)
-
ayrıca birşey daha eklemek istiyorum bıraksınlar sivil örgutler idare etsin yani yuzbinler toplandı tek bir sorun bir aksaklık cıkmadı bugun cok guzel organize olmustu istanbul gercekten (!)niye sanki savas cikmiscasına bu kadar abartıldı guvenlik guvenlik diye yaptıkları sey sadece guvensizlik olusturdu böylesi bir olanustu hal organize olamayısın nedeni nedir 10milyon insana cektirilen cile bıraksalardı insanları rahat kimsenin bir taskınlık yapacagını sanmıyorum
-
hakaret icerior die silinen msjımda ne bir hakaret ne de bir küfür vardı :S ben sadece size baskasının maşası olmayın kendi dusuncelerinizi savunun dedim. :S
-
Criminal bunu yazdı:
-----------------------------Bu arada eylem alanına otobüsle gidilememesi, insanların kilometrelerce yürütülmesi, 4-5 kez üst baş kontrolden, aramadan geçirilmesi tamamıyla bastırma ve sindirme amaçlıdır...
İnsanları yıldırmaya çalıştılar, tüketmeye çalıştılar.
Polis saldırmak için neden kalabalığın gittikçe artmasını bekledi? Niye orada 500 insan toplanmamışken değil, binlerce insan toplanmışken saldırdı? Bu soruyu sorun kendinize...
Birileri halkı susturmaya çalışıyor, izin vermeyin!
-----------------------------yorumsuz...