1 Mayıs
-
taksim meydanında gösteri yapılmasına izin verilmemişti galiba adamlar valiyi dinlemediler olacağı buydu ayrıca bir mayıslarda işciler için demiyorum yanlış anlamayın ama pkk bayraklarının aponun resimlerinin açıldiğida oldu yani 1 mayısı sorun yapan korkulan gün yapan polis deil bence
-
Olay belki abartıldı ama gerekliydi kaç tane 1 mayıs olaysız geçmiş?
-
polis te abartmış yaw adam ellerini kaldırıo yete yatırıp vuruyorlar :D ama bi kaç tanesi polise vurmaya çalışıyordu birileri de biber gazı sıkıyor ama kime sıkıyor onu anlamadım... çok acaip bi ortam ha (: bi kere gidem diecem ama okuldan atılırım anasını satim inş bitince okul görev verirler orada askeri çaırmıolar ki ya hep polis :D
-
HoRbY bunu yazdı:
-----------------------------Wuwww :) vaLLa Saat 8:45 Sabah suLarInda teLefonum caLdI uyandIm Semtten ßi arkada$ hadi takSime gidiyoruz dedi hayIrdIr ßu Saatte faLan dedim adamIn dedigi Laf oLum orasI Cok kaLabaLIk oLCak n cepLere gireriz fena i$ oLur tobe biSmiLLah dedim kapattIm teLi :) ogLen dI$arI ßi cIktIm Semtteki herkez takSime cIkmI$ :)) Cok konu$tum gene :P
-----------------------------:))) horby hangi semttensin sen
-
bi kere gitmene gerek yok bugun saolsunlar ayagıma nerdeyse evimin onune kadar geldiler besiktasta nereye sıkıyorlarsa gazlarını bir yandan kovalıyorlar hatta cok kızarlarsa tipini begenmezlerse copluolar neseki tipimle bi alıp weremedikleri olmadı(!) ayrıca madem bu kadar olaganustu hal ilan edeceksiniz niye uyarmıyorsunuz yada gercek bir onlem alınmıyor !!
beşiktas otobus duragından ve normalde trafigi yogun olan caddeden bir goruntu..
http://img456.imageshack.us/img456/4374/1mayscw4.jpg
ama sorun etcek birsey yok hersey yolunda ulasımla ilgili bir sorun yok=)
-
çok normal birşey çok yakından tanıdıgım bir abimiz istanbula gitti sadece 1 mayıs için ve söylediği tek şey... bu polis bu şekilde davrandıkça daha çok kin besleriz.. adamları resmen komploya getirmişler... Ve şu vardırki... polis 1 yapra 2 yapar insan'ında dayanma gücü vardır ordaki olayları tamamen dogal karşılyıorum ama hangisini? işçilerin tavırlarını orda bende olsam o şekilde davranırdım çünkü polis tamamen göz boyamaya çalışyıor tamamen işin içine politik savaşı tetikliorlar.. Oradaki amaç İşçi bayramıydı ama polis bunu yada üst mevkidekiler bunu kendi aleyhlerine kullanmaya çalışıyorlar.. bu kadar basit.. Birgün gelecek orada bizde olacağız!
-
hoca olayı saptırmayın sımdı kımse kımseyı susturmaya yıldırmaya calısmıyo adam akıllı yuruyusunuzu yapsaydınız anarşistlik yapıp sonra dert yanmayın
valılık sıze bı yer gosterdı orda gıdıp adam akıllı yuruyenlerle nıye yurumedınız gercekten ıscı bayramını kutlasaydınız orda yururdunuz sızde ama amacınız farklı oldugu ıcın gıdıp kurulu rejıme aykırı sloganlar atıp turk polısıne tas sopa molotof atıp sonra ne hakla serzenıste bulunuyosunuz
-
ha poliste sizi takip ediyo evine kadar ayağına kadar gidelimde bi biber gazi atıp gelelim diye alla alla gosterilen yerde yapsaydınız gosteriyi kurallara uymassanız polis ağzınıza biber sürer
-
şimdi olaylara öyle bir bakış açınız varki nediyimben size...Hyatında 1 mayısa gitmeyen adamlar paso üfürüp duruyor.Ordaki olayların içinde en yakın arkdaşım vardı daha yeni beni aradı daha yeni göz altından çıkmıuş gözaltına alınma sebebi ise neden 15 kişi toplu halde duruyorsunuz ?
Sanane lan yarr.m diyeceksin!!!Şimdi bildiğiniz gibi polis görev yapmak için değil kendi götünü tatmin etmek için vuruyor.Nasıl taksime gidilemez!!!!Taksimhertürlü zibidiyeaçıkda işçiye emekçiye mi kapalı !!! Kapalıymış bunu öğrendik amainsanlar yılmıyor bu olaylardan..
Şimdi ikitane vatan sever ortayadüşer yüce polisimize taş attılar diye.A.q polisin sıf zevk için kafa göz dalarsa iki tane taş atılıncamı canı yandı he!!!!
Burda criminalin de bahsettiği gibi sistemli olarak emekçi kesimini şocen-faşist taktiklerle en doğla haklarını aramaktan mahsur bırakmak bunalrı bir kader zannetmesini sağlamaktır!!!
1 mayıs 77 de panzerlerler işçileri ezen polisler bugünde copğla kafa göz daldılar işte burda polislerin ne mal olduğu ortaya çıktı polis gününde kimse birşeydemiyorsa sende emekçi günü olan 1 mayısda birtarafını kaldırmayacaksın...
Ama bu halk yılmaz yıldırılamaz!!!Eğerki biz 2-3 copla korksaydık bu onurlu emek mücadelesine hiç başlamazdık!!!
-
yau cıns cıns konusma gıtmedım gıtmemde tamammı emekcıler ıskelede toplandı madem emekcıysen oraya gıtseydın adam akıllı kutlasaydın bayramını devlet musade ettı orayı nıe dewlete baskaldırıyonuz amacınız farklı oldugu ıcın taksımı tercıh edıyosunuz ısınız gucunuz ısyan bundan oteyede gıdemessınız zaten