folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder ABD Yaptırımları İle İlgili Hazırlık



ABD Yaptırımları İle İlgili Hazırlık

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    AbdullahAzad bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı

    sabah dolar uçar.

    vuuuuuu f35 geliyoooooooo

    ^^D`


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    Tayga bunu yazdı

    Trump a bakma temsilciler meclisinden gelen listeye bakmak lazım.

    Ama Tr jeopolitik konumu sayesinde pek bu yaptırımlardan etkileneceğini sanmıyorum çünkü bizim baştakiler İran ambargosunu bile delip geçmişlerdi .)

    Dolar yükselir değil hepsi yükselir Tl düşer tabi bu durumda Tr borclarını ödeyemez ve domino gibi tüm dünyaya yayılacak bir kriz başlar ve yaptırımlar pert olur.

     

    Hocam, Türkiye'de oluşacak kriz dünyaya yayılmaz. Bizim öyle dünyayı etkileyecek kadar bir gücümüz yok, battığımız ile kalırız sadece. 


    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek
    cuneyd bunu yazdı
    Tayga bunu yazdı

    Trump a bakma temsilciler meclisinden gelen listeye bakmak lazım.

    Ama Tr jeopolitik konumu sayesinde pek bu yaptırımlardan etkileneceğini sanmıyorum çünkü bizim baştakiler İran ambargosunu bile delip geçmişlerdi .)

    Dolar yükselir değil hepsi yükselir Tl düşer tabi bu durumda Tr borclarını ödeyemez ve domino gibi tüm dünyaya yayılacak bir kriz başlar ve yaptırımlar pert olur.

     

    Hocam, Türkiye'de oluşacak kriz dünyaya yayılmaz. Bizim öyle dünyayı etkileyecek kadar bir gücümüz yok, battığımız ile kalırız sadece. 

    Borç ödeyememe krizi hocam yoksa elbette gelişmiş ülkeler yoluna devam eder.

    Ama bizimde iflasımız kimsenin işine gelmez haliyle yaptırımlar kevgire döner.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Türkiye'nin dış borcu var. Ülke ekonomisinin çökmesi diğer ülkelerin işine gelmez. Zira adamlar öyle yada böyle paralarını alıyorlar. İflas etmiş bir ülkeden para alamayacaklarına göre onlarda sıkıntıya girecek. Domino taşlarının devrilmesi gibi küresel bir sorun yaşatır.

    Yabancılar istiyor ki Türkiye ne ileri nede geri gitsin. Hep sabit dursun.

    mkyb tarafından 15/Eki/19 00:41 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Bakıyorum arkadaşlar dolar aldın, euro aldın, altın aldın ekonominin mına koydun gibi muhabbetler yapıyorlar.

    Ekonominin ne kadar büyük olduğunu kafanızda canlandırmanız için 1 milyar dolar size yardımcı olacaktır tahmin ediyorum.

    Her gün 100.000TL harcasanız, o parayı 150 senede bitiremezsiniz.

    500.000TL değerinde 12.000 tane daire alabilirsiniz. Aylık 1000TL'ye kiraya verseniz ayda 12milyon kira geliri yapar.

    Kısaca senin benim hayal edemeyeceğim bütçeler bunlar, senin alacağın 10bin doların ne kadar küçücük olduğunu düşün şimdi.

    Ve şimdi de bir işlem gününde 10milyar dolar işlem yapıldığını düşün.

     

    Ama mesela reisin milyar doları var, oğlu telefonda öyle diyodu. Onlar başka :D

    Boşuna kavga etmeyin.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Dolar sabaha 6.10 ++ beyler. Bu puşt susmayacak anlaşılan, şimdide bakanlarından biri yarın Nato'dan Türkiye aleyhine yaptırım yapmalarını isteyeceğini söylemiş. Vay amk :/ 


    Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    abd'nin ülkemize ciddi bir yaptırım uygulayacağını sanmıyorum ama olur da böyle birşey yaparsalar öncelikle ülkemize dolar girişini engellemeye çalışırlar. dış borçlanmamızı da engellemeye çalışırlar çünkü o da dolar girişi sağlar. kredi notumuzu düşürerek yeni yatırımcıları engelleyecekleri gibi mevcut yatırımcıları da kaçırırlar. silah satışını durdurabilirler. ülkemizden yapılan ithalata yüksek vergiler koyabilirler. ülkemize hammadde ve ara mal girişini engellemeye çalışabilirler. bundan biraz daha ilerisi sıcak savaş zaten .

    krizi fırsata çevirmek isteyenler için 3 seçenek var.

    1) ülkemizde üretilmeyip ithal edilen ve fiyatı yükselip piyasada bulunması zorlaşacak malları stoklayıp kriz süresince yüksek fiyattan satmak.

    2) ihraç edemediğimiz ve başka pazar bulamadığımız için satamayıp elimizde kalan malları ucuza alıp stoklamak. bunu yaptığımız zaman abd ile yaşanan geriliminin ne zaman biteceğini iyi hesaplamamız lazım. gerilim kronik hale gelip yıllarca sürerse iyi bir tercih olmayabilir.

    3) dolar stoklamak. aslında bu seçenek diğerlerine oranla daha riskli çünkü doların daha da yükselmesi durumunda Türkiye doları dış ticarette devre dışı bırakmak isteyecektir. bunu da ya başka bir para birimi ile ya da karşılıklı yerel para birimleriyle yapacaktır. örneğin rusya ile tl/ruble ile gaz alımı gibi.

    bence 1.seçenek en mantıklısı. çok parası olanlara 1.yi tavsiye ederim.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    "Eğer devam ederse" diye ibareler var Trump'ın açıklamalarında. Türkiye zaten Kamışlı tarafına ilerlemeyecekti. Menbiç ve Aynel Arap bitene kadar "bak uyguluyorum yaptırımı, duruyor musun durmuyor musun?" paslaşmaları döner. Oraları alır işimizi bitiririz. Sonra da durduk deyip mevzuyu üç beş gümrük vergisiyle kapatırız diye düşünüyorum.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek

    Bireysel olarak çok hazirlanabilecegimizi sanmıyorum. Ne yaparsak başka bi yerden vuruyor çünkü. Borçların yoksa elde sıcak para tutmak gerek.

    Bizimkiler hazır gitmişken petrol falan alıp işlesek ya.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    Altın harici bir şey alınmaz. Gıda depolamak fantazi işi. Ambargo uygulayamazlar; Türkiyenin bir günde 200.000 göçmen çıkarma kapasitesi var, bırakın avrupayı abd kıyılarına da büyük gemilerle göçmen çıkarma kapasitesi var, siz bm ab nato derken durumu fantazi olarak görüyorsunuz ama işin içine bandrallar girince olay worl war z ye döner. İşlerin hacmini küçültüp vergi, işçi ve enerji maliyetlerini düşürüp az da olsa kazanmak, küpten yememek, sabırla beklemek gerekiyor.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 10006 Toplam Mesaj: 81
usa abd trump abd yaptırımları ambargo