folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Adolf Hıtler? (Anket Tadında Munazara)



Adolf Hıtler? (Anket Tadında Munazara)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kavgam
    kavgam's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Eylül/2005
    Erkek

     


    arkadşım soyalzmdeee diniin yasaklanamsı yokur bu tabudan ve kaba aldatmacadan  kurtul......


    1-Marksistler din sorununa nasıl yaklaşırlar?


    Marksistler, herhangi bir doğaüstü varlığın olmadığını kanıtlayan felsefi materyalizme dayanırlar. Yaşam ve evren için bu türden “ilahi” açıklamalara gerek yoktur, özellikle de günümüzde. Bilim, insanın milyonlarca yılda geliştiğini ve yaşamın kendisinin inorganik maddelerden evrildiğini ispatlamış durumdadır.


    Felsefi bakış açısından Marksizm dinle bağdaşmaz olsa da, bizler dini bastıran veya yasaklayan her düşünceye karşı çıkarız. Bireyin herhangi bir dinsel inanca sahip olma ya da inanmama özgürlüğünü savunuruz. Bizim söylediğimiz, dinle devlet arasında köklü bir ayrılık olması gerektiğidir. İmamlar devlet görevlisi olmaktan çıkarılmalı, dinsel kurumlar devlete bağlı olmamalı, Diyanet İşleri Başkanlığı lağvedilmeli, devlet dini eğitim vermemeli, kimlik kartlarından din hanesi kaldırılmalıdır. İnsanlar eğer dinsel etkinliklerini yürütmek istiyorlarsa, ibadet yerlerini yalnızca cemaatin katkılarıyla desteklemelidirler. Herkes istediği dini savunmakta ya da dinsiz olduğunu açıklamakta özgür olmalıdır.


    Dinin çağımızın temel sorununu gizlemesine izin verilmemelidir. Bizim ilk ve en önemli görevimiz, insanı köle haline getiren sermaye diktatörlüğüne son vermek isteyen herkesi mücadele içinde birleştirmektir. Marksistler, dindar olanlar da dahil tüm işçileri kapitalizme karşı mücadeleye katmak için uğraş vermelidirler. Bizler bu işçilerle aramıza engeller dikmeyiz, aksine sınıf mücadelesine etkin bir şekilde katılmaları için onları teşvik ederiz. İnanan bir işçinin, sosyalizm için mücadele vermeye istekli olduğu ama dini terk etmek istemediği durumlarda kesinlikle onu dışlayıcı bir tavır almayız. Lenin’in de açıkladığı gibi Marksistler, “işçilerin dinsel inançlarına karşı yapılan en küçük hakaretin dahi kesinlikle karşısındadırlar.”


    Felsefi materyalizmin gerçek simgesi olan yaşam sevgisinin, yaşadığımız dünyayı değiştirmek ve insanların yaşamlarını iyileştirmek için tutkulu bir arzuya yol açması gerekir. Din bizlere gözlerimizi göklere dikmemizi öğretirken, Marksizm yeryüzünde daha iyi bir yaşam için mücadele etmemizi söyler. Marksizm, insanların kendi yaşamlarını dönüştürmek ve insanlığı gerçek itibarına ulaştıracak bir toplum yaratmak için mücadele etmeleri gerektiğine inanır. Bizler, insanların sadece bir hayatı olduğuna ve kendilerini bireysel olarak değil tüm bir insan toplumu olarak bu hayatı güzel ve tatmin edici kılmaya adamaları gerektiğine inanıyoruz. Yeryüzünde (ve belki gelecekte uzak yıldızlarda da) cenneti kendi ellerimizle kurmak ve tatmak mümkünken, bir öteki dünya cenneti hayaliyle kendimizi avutmak niyeyalizmde dini yasak yoktur..


     


    2-İşçi sınıfının iktidarında din yasaklanacak mı?


    Marksistlerin din sorununa nasıl yaklaştıklarını yukarıdaki yanıtta açıklıyoruz. Bu genel yaklaşım bir işçi devleti altında da aynen geçerli olacaktır. İşçi devleti altında din devletten tümüyle bağımsız bir niteliğe sahip olacaktır. İşçi devleti, insanların dini inançlarına en ufak bir müdahalede bulunmayacaktır. İnsanlar kapitalist toplumda hiçbir zaman sahip olamadıkları kadar rahat bir biçimde inançlarının ya da inançsızlıklarının gereğini yapma özgürlüğüne sahip olacaklardır.


    Sömürenlerin kendi egemenliklerini sürdürmenin bir aracı olarak kullandıkları din, işçi devleti altında bu özelliğinden tümüyle arınacaktır. Her türlü bilimsel eğitimi alma olanağına kavuşacak olan işçilerin dinin gerçek niteliğini kavramaları ve düşüncelerini bilimsel temellerde geliştirebilmeleri mümkün hale gelecektir..


    zafer umudunu kavgaya sürenindir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MusMuL
    MusMuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Şubat/2005
    Erkek
    Sieg Heil Mein Fuhrer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Haziran/2002
    Erkek

    abende adold hitler in nasıl keşvedildiğini söyliyim barim tam olarak bilmesemde dershane öğretmenizmiz anlattığına göre ;


    Adamın teki bi gün bir falcıya gitmiş ve fal baktırmış. Adama falda sen bugun yarın öyle bişey yapacaksınki dunyanin a.q yorsun mahvediyorsun bu dunyayı diyo.Adam çok etkileniyor ve dünyayının a.q koyacağıma kendimi öldürürüm diyo ve ertesi gün tren rayına gidiyor kafasını koyuyor Sağ tarafı üstüne ondan sonra bi çocuk daha var ileride onuda gör aynı şekilde gidiyor yanına sen ne yapıyorsun felan ( bi çay içmişler :Pp İşin şakası) demiş kendimi öldürecem çocuk. sonra adam demişki sen daha çok gençsin felan intihar etme etmemiş çocuk adam kendini öldürmüş O çocuğun adıda Adolf Hitter miş......


    biraz epiriye vurdum kızmayın lütfen  ... Ama bu hikaye gerçek biraz salladım ama olsun HAdi See You later :))


    Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Haziran/2002
    Erkek
    Athzai_Khaine bunu yazdı:


    ragmendous bunu yazdı:



    hitler bir canidir beyler onu tartısmak bile yersiz




     yok be aga sende ne yaptın gerekeni yapmış, benimde elimde inkan olsa bütün şu isyancıları (anlıyın artık) kazıcam dünyadan ama, ve ne yazikki IRKÇIYIM


    Gereken a.q butun tarihi eserlerin mıcığına koymakmıydı... binlerce kitap yakmış ve geri kalan kül parçalarıyla insanlık bi sürü şey öğrendiii.. ve şunu unutma okitaplar elimizde olsaydı insan oğlu şimdi ışık hızıyla hareket edebiliyo olacatı ve uzaya çok rahat gidebilecekti bunun tek sorumlusu adolf hittler... Sadece kalan 3 4 kitap binlercesi olsa sen düşün belkide ölümsüzlük :) hoş öyle bi şey yokda ::Pp

    Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek
    ya abi hitlere cani diyem şu amerikan kültürüyle yetişmiş süt çocuklarına uyuz oluyom!!!!!! lan o p.ç yahudiler bütün dünyanın a.qoyuyo. siz bi de onları savunuyonuz. eğer akrabalarım yahudi olsaydı ve sabun yapılsalardı kesinlikle üzülmezdim. ayrıca sabun falan yaptıkları yok hepsi yahudilerin uydurması duygu sömürüsü yapıyolar!!! neden mi? işte benim uyuz olduum süt çocukları yahudilere acısın da sevsin diye!!!! yarın öbür gün yahudiler buraya gelip de hepinizi becerirse görürsünüz o savunduunuz yahudilerin y..raklarını!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek
    ya abi hitlere cani diyen şu amerikan kültürüyle yetişmiş süt çocuklarına uyuz oluyom!!!!!! lan o p.ç yahudiler bütün dünyanın a.qoyuyo. siz bi de onları savunuyonuz. eğer akrabalarım yahudi olsaydı ve sabun yapılsalardı kesinlikle üzülmezdim. ayrıca sabun falan yaptıkları yok hepsi yahudilerin uydurması duygu sömürüsü yapıyolar!!! neden mi? işte benim uyuz olduum süt çocukları yahudilere acısın da sevsin diye!!!! yarın öbür gün yahudiler buraya gelip de hepinizi becerirse görürsünüz o savunduunuz yahudilerin y..raklarını!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2003
    Erkek






    arkadşım soyalzmdeee diniin yasaklanamsı yokur bu tabudan ve kaba aldatmacadan  kurtul......


    1-Marksistler din sorununa nasıl yaklaşırlar?


    Marksistler, herhangi bir doğaüstü varlığın olmadığını kanıtlayan felsefi materyalizme dayanırlar. Yaşam ve evren için bu türden “ilahi” açıklamalara gerek yoktur, özellikle de günümüzde. Bilim, insanın milyonlarca yılda geliştiğini ve yaşamın kendisinin inorganik maddelerden evrildiğini ispatlamış durumdadır.


    Kavgam adlı kısı yukarıdakı sozlerı sarfetmıs.


    Şimdi altı çizili cümlede din yasaklaması yoktur demiş. Bunun bir yalan olduğunu hepimiz biliyoz. (Bknz: Bolşevik devriminde ilk icraat kremlindeki haçların sökülüp atılması akabinde yerlerine yıldız montajlanması)


    Kırmızı olarak yazılan soruda dını bır sorun olarak goren bır ınsan havası vermıs kendıne. (Evet hakıkaten bır sorundur sızın ıcın dunyayı kendı kohnemıs orumceklı kafanıza benzetmenıze engel olan en guclu duygudur dın)


    Rengı mavı olan yazıya ıse tek bır soru soracam:


    Hangı bılım? Darwın (adamın adını anınca aklıma hayvanat bahcesındekı sebekler gelıyo kendısıde benzıyo bu sebeklere sebek beyınlı herıf) bılımı mı? Sen de o darvınıst maymunlardan mısın yoksa ?


    Saka gırgır bı yana kavgam adlı kısı. Bunu hangı bılım ıspat edıyor kanıt talep edıyorum senden. Zırvalama lutfen makul bır ınsan ol ve duzgun cevaplar ver. Bır cumle gecmeden kendını tekzıp edıyorsun. Hem dıyorsun marksızmde dıne kısıtlama yoktur. Hemde dıyorsun gec bunları allah dın kıtap yoktur. Hangı lafına ınanayım? Yok dedıgın seyı kısıtlarsın? Ahmak bır adamın kalemınden cıkan zırvaların pesıne bu kadar dusmeyın...Kısacası akıllı olun.


    Gelelım adolf hıtlere. Senın ınandıgın bılıme o da ınanıyordu kı egeneıck (kı bundan snra ejenı olarak anılacaktır) kuramını ınsanlar uzerınde uygulamaya kalktı. Bu kurama gore turunun en saglıklı hayvanlar (örn:at,sıgır, maymun(!),koyun kecı vs) yıne en saglıklı dısılerle eslestırılecek ve soyları kuvvetlı temız ve dayanıklı olacaktı. Bu vatandas ınsan cıftlıklerı kurmus ve ınsana kı kendı vatandasıdır en asagılayıcı hakaretı etmıstır. Buna gore ırkının ozellıklerını tasıyan genc kızlar bır cıftlıkte toplanıyor. Yıne ırkının karakterıstıklerını bunyesınde toplamıs genc subaylar bunları sıkıyor. Bunlardan dogan cocuklar saf alman ırkının adolf manyagı bır sekılde yetıstırılmıs robot gıbı askerlerı olacaktı hesapta.


    Sımdı tekrar sana doneyım. O korktugun sorun olarak gordugun ıslam bunlara meydan vermez. İnsana insan degerı verır. Hıc ıncelemedıgın dın konusunda ne kadar bılgısız oldugun her halınden bellı. En basıt ornegı ıle aman dıleyen dusman askerı ne olursa olsun oldurulmez dını bır kaıdedır bu. Bıraz ıncelesen bıraz okusan azıcık ta bu konulara vakıt ayırsan ılah gıbı gordugun marxın kıtaplarından ıslam lıteraturunde anlatıla gelmıs butun menkıbelerde sana uyan kucuk bır nokta bulursun. Ha pardon senın sorun olarak gordugun ınsanı degerlerı bulursun.


    Bu noktada anlatmadan edemem.


    Haclı seferlerınden bırınde bır kaleyı cevırmıs avrupalı gaddarlar. Derken veba salgını baslar bunların arasında. bu haber elbette kaleye ulasır. Hemen kaleden sılahsız tertemız bembeyaz gıyımlı 3-5 hekım gelır bunlara. Haclılar hayret ıcınde bı kac gun hastalara yaralılara bakarlar ızın ısteyıp ayrılırlar.


    Efendım ıste ıslam ogretısı budur. Yanı sorun teskıl etmez. Aksıne ınsana ınsan kıymetını verır. Yanlıs degerlendırme yaparak adamın canını sıkma kavgam. Agzından cıkanı kulagın duysun kısacası.....


     



    tahribat.com/murid/tugrulbaba
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoLLeGe
    CoLLeGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2005
    Erkek

    adoLf deniLen heRif tam biR sapLantıcı caniydi. özgüRLüğün we kaRdeşLiğib önünü kapatmak iSteyen biRinden ne bekLeRSin.? eğer Zoe iSmindeki RuS paRtizan kızın hikayeSini okuma şanSı buLuRSanız adoLf iLe o 18 yaşındaki paRtizanın aRaSındaki büyük faRkı ve adoLfun ne oLduğunu anLaRSınız. böyLe inSanLaRı Sawunmanızı hayRetLe we şiddetLe kınıyoRum.


     


    Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür,


    ve bir orman gibi kardeşçesine . . .


                                        Na3bIM XNKMET


    nothing personaL
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoLLeGe
    CoLLeGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2005
    Erkek
    ragmendous bunu yazdı:



    sen nasıl mustafa kemal ATATURK ile hitler gibi bir adamı aynı kefeye korsun????ikiside milliyetci olabilir ama birisi onder, savasmayı yalnızca kurtulus için olduguna inanan,laik turk devletini kuran biri.digeri ise 10 milyon yahudiyi gaz evlerinde derilerini yuzerek veya kafalrını keserek oldurmus bi cani.sen bu millete ve bu yurdun insanlarına terbiyesizlik yapıyorsun.


    bu konu kapatılsın





    aynen katıLıyoRum. AtatüRk Laik ve devLetçi bir yönetim kuRmuştuR ve hiçbiR zaman hitLeR gibi biR caniyLe aynı kefeye konamaz. böyLe sözLeR SöyLenecekSe Rica ediyoRum foRum SonSuza dek kapatıLSın. Mustafa Kemal Atatürk hiç kimse ile kaRşıLaştıRıLamaz......  ki bizLeR onun ewLatLaRıyız... Lütfen yazmayaLımmm....!!!!


    nothing personaL
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek
    Athzai_Khaine bunu yazdı:



    Bence ne yazıkki bütün yahudileri kazıyamamışlar dünya üzerinden ! Ya şimdi yahudiler o kadar Müslümanı katlederken neden acaba bu İNSANCIL duygular kabarmıyor merak ediyorum!






     Kimin insancil duygulari kabarmiyor, yahudilerin mi ? Peki nereden bileceksin hangi yahudi yasamayi hak ediyor hangisi hak etmiyor ? Su anda siyonist fasizmi senin ve hitlerin paralelinde düsünen yahudiler tarafindan uygulanmiyor mu ? yani hicbir farki yok, onlar icin filistinliler ve müslümanlar yasamayi hak etmeyen hayvanlar.. hitlerde o yahudileri kirarken ayni düsüncedeydi, hitleri yücelten sen, siyonistleri alasagi ediyorsun, sadece bir düsmanin diger düsmaninin canina okudugu icin.. bir gün birileride senin yasamaya hakkin olmadigini savunacak, bunu yapacak ve senden hayatta kalan her bir insan icin birileri üzülecek, onlar ayni senin gibi düsünenler olacak..


    ne icin acimasiz insanlari yüceltme duygunuz kabariyor bilmiyorum ama bunu yaparken ne kadar mantik disi oldugunuzun farkina varamiyor ve konustukca batiyorsunuz, bence bu tür yorumlarinizi o zavalli ic dünyanizda saklayin ve yasayin.. saygilar


    "Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı alak'tan yaratmıştır. Oku, Rabbin sonsuz iyilikler sahibidir. İnsana bilmediklerini, ve kalemle öğreten, O'dur."
Toplam Hit: 29008 Toplam Mesaj: 128