folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Askerlik Süresi Gün Sayıyor



Askerlik Süresi Gün Sayıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    insanın en verimli, önemli, genç çağını alıp 15 veya 12 veya 6 ay boyunca boş işler yaptırılan zihniyete kıl oluyorum.

    ben dört yıl okumuşum; beni alacaksın 1-2 ay silah atış askerlik talimi vereceksin ona bişey demiyorum. ama diğer kalan zamanda boş boş devletin yemeğini yiyip, ot, yaprak vs. toplama gibi saçma işler yaptıracaksın. hem bidaha geri gelmeyecek zamanım gidecek hemde ben mesleğimde geri kalacam.

    aynı şekilde 15 ay yapanlarda 3 aydan sonrası boş bana göre, doğuda çarpışanlara bişey demiyorum. onu da genel kurmay stratejik planıyla özel eğtmli askerle çözebilir o konulara girmek istemiyourm.

    ama bilmemkaçmilyon asker boşuna devletin yemeğini yiyor boş boş vakit geçiriyor. ben bu zihniyete karşıyım işte. niye devlete yük olduruyorsun o kadar verimli olabilecek insanları ?

    okaryıl okuyoruz, liseden çıkıp da askere gidenlerle eşit süre yapmamı z bana göre yanlış, hı askerden yırtmak için mi okuduk malesef bir nebze öyle oldu. çünkü askeriyenin bu uzun askerlik politikası zaman kaybından ve maddi külfetten başka bişey değil bana göre. üç ayda bütün eğitimler verilebilir. vatanım için seve seve de ölürüm yeri gelirse. ama bana 12 ay eğitim verilmesine gerenk yok. kapasitem daha kısa sürede alabilir ;)


    ///______________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Nisan/2007
    Erkek

    bence bu tektip askerlik ve 15 ay olayi çok gereksiz, düşünsenize adam 6 yıl tıp okumuş, doktora yapmış vs. bizle beraber izmaritmi toplayacak ? ve bu adami 15 ay mesleğinden uzaklaştiracaksiniz, bence hiçte adil değil, bu adam askerlik yapsa ne olur yapmasa ne olur bu adamin görevi insan hayatini kurtarmak, bu adama görevleri doğrultusunda askerlik hizmeti yaptırılırsa vatana daha faydasi dokunur diye düşünüyorum..


    In every job there is a no
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    adam üni okumuyor 15 ay

    adam 2 yıllık okuyor 15 ay

    adam açık öğretim bitirmiş 6 ay.

     

     

    Okumayan insan için yeni sistem mantıklı, okuyan adam için yeni sistem saçma.

     

    Bence yeni sistem mantıklı (ben okuyorum ama) zira eski sistemde bi o kadar adaletsizdi.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tri
    tri's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2009
    Erkek

    bencede yenı sıstem adil eskı sıstem gayet adaletsızdı... kısa donem gıden arkadaslarımız genel olarak okudukları ıcın vede askerlık surelerı kısa oldugundan gerı hızmetlerde bulunuyordu.(Karşı çıkan arkadaslarımız olabılır ben kendı deneyımlerımı soyluyorum bizzat içindeiidim.)Sıcak bölgelerde  ise uzun uzun askerlıgını yapan arkadaslarımız kullanıldı sımdı soruyorum bırınınkısı canda değierinki değilmi sırf okudu dıye böyle bir ayrım yapmamalı . eger bu vatan borcu ıse herkez bunu ödemeli okuyanın borcu okumayana göre daha az dıye bir mantık olmamalı...

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PatriotCracker
    PatriotCracker's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2009
    Erkek

    Zaten bu ülkede Baklava börekle lise diploması alanmı istersin, ünide aynı okulu 10 sene okuyan şarkıcımı istersin? al birini vur ötekine...

     

    Askerlikten yırtacam diye açık öğretimden fakülte bitirenide ayrı dava, Aydın bir topluma sahibiz ama bencil ve okadarda çıkarcı... "Kafam basmıyor, okuyamıyorum" diyeni  "ozaman kurşuna dizin bari bu adamı" diyecekler yakında askerlikten yırtmak için akademik kariyer yapan zihniyetler. !

    Ne ala memleketmiş bizimki lan. :)


    -------- Dünya kadar malın olacağına fındık kadar beynin olsun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EWELANCHE
    EWELANCHE's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2007
    Erkek
    Okuyan adam üretken bir insandır. emin olun okuyan insan dışarıda askerdekinden daha fazla vatana faydalı oalcaktır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mayla
    mayla's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek

    Bu kadar uzun süre askerlik yapanın vatana millete ne faydası var ? Hiç bir faydası yok. Askerde yatıp köreleceğine kendi mesleğini öğrensin ve geliştirsin.

    1-2 ay eğitim yeterlidir ve kesinlikle olmadır. Çünkü kılıç kullanmayı ve ata binmeyi bilmek sünnettir. Günümüzde silah ve arabaya tekabül eder.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    askerde herkesin görevi vardir. hersey planlanmistir.. hersey disiplinize edilmistir.. yok o patetes soyuyo yok öteki wc temizlio yok digeri garsonluk yapiyo ohh ne kebab yok biri gazinoda calisio yok biri kaloriferci oluyor. yok digeri söfor oluyor. ohh ne alaa diyolar. ama bu bir sistemdir. herkes görevinin hakkını vermek icin cabalamalidir.. ki TSK sistemi iyi işlesin daha ileri düzey olsun. orada sen bu onlar bunlar yok.. dikkat ettiseyseni en ufak hatada hapisi boyluyosunuz. bu yüzdende demek istedigim odur ki " yaptiklari görevlerle herkes birbirini tamamliyor ve böylece daha organize olmus dahada sistematik isleyisi olan kurum meydana geliyor. sonucunda verimde elbette alınabiliyor..'' okumus insanlar sanki sehit olmuyor mu catismada astegmenlere 10 kisilik ekip verilerecek birakilmiyor mu dağ teftisi icin. sonuc olarak TSK işini bilir diyorum baska bisiy demiyorum..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Ya bir de benim merak ettiğim konu şu:

    Okuyup da diploma alan herkes kendi kesesi için çalışmayıp da direkt Vatan'ı kurtarmak, Vatan'a fayda sağlamak için mi çalışıyor?

    Öyle bir atmosfer yarattınız ki neredeyse üniversite diplomalı herkes TAM BİR SÜPER KAHRAMAN...(Askere gitmemek şartıyla!) 

    Atılan Post'lardan (mesajlardan) böyle bir anlam çıkıyor sanki? 

     

     


    Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snooper
    snooper's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2009
    Erkek

    tek tip 12 ay olacaksa kısaymış yavvvvv !!  (beni 18 paklar)


    sana çirkin dediler düşmanı oldum güzelin...
Toplam Hit: 13437 Toplam Mesaj: 80