folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Atatürk"Ün Sansürlenen Görüşleri



Atatürk"Ün Sansürlenen Görüşleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeForce
    GeForce's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek
    IRET hocamın yazısı açıklıyor işte herşeyi belkide caddede yürürken yanımızda birisi bıçaklansa olaya fransız kalışımızın yada herhangi bi olumsuz olay karşısında tepkisiz kalışımızın sebebide budur...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2009
    Erkek

    IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------
    Bu yazıda katıldığım noktalar var, doğrudur milli benliği yıkmak için sembollere saldırır emperyalist devletler ancak Mustafa filmini bu çalışmalarla bir tutması sadece düşüncelerine güncel bir destek göstermek için zorlama bir çaba bence.

    Ne yapalım yani şimdi batıya dönüklüğümüzün ve istiklalimizin sembollerimizden biri olan Atatürk zarar görür diye ( Ki zarar verecek bir şey de yoktur filmde) gerçekleri açıklamayalım mı? Böyle bir belgesel çekilmemeli miydi yani Atatürk'ün de eksik yanları olduğu hiç gösterilmemeli miydi? Can Dündar'ın suçu bu mu?


    Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek
    AMERİKANIN ERGENEKON DAVASI
     
    iyi%20geceler%20ve%20iyi%20şanslar
     
     
    Oyuncular
    David Strathairn (Edward R. Murrow) , Robert Downey Jr. (Joe)
    Patricia Clarkson (Shirley Wershba) , Ray Wise (Don Hollenbeck)
    Frank Langella (William Paley) , Jeff Daniels (Sig Mickelson)
    George Clooney (Fred Friendly) , Tate Donovan (Jesse Zousmer)
    Tom McCarthy (Palmer Williams) , Matt Ross (Eddie Scott)

    Filmin Konusu
    Amerika'da televizyon gazeteciliğinin yeni yeni geliştiği 50'li yıllara uzanıyoruz. Edward R. Murrow döneminin hızlı araştırmacı gazetecilerinden birisi ve başını politikacılarla belaya sokmaktan hiç çekinmiyor. Ekibi ile birlikte komünistleri avlamak üzere tartışmalı bir politika yürüten Joseph McCarthy, gazetecinin inceleme konusu oluyor ve böylece ünlü McCarthy dönemi sonuna yaklaşıyor...

    Edward R. Murrow, Amerikan tarihinin gizli kahramanlarından birisi. Son derece tehlikeli bir çağda, Soğuk Savaş yıllarında çalışmış ve hayatını gerçekleri söylemek üzerine temellendirmiş bir gazeteci.

    George Clooney, ikinci yönetmenlik denemesinde önemli bir konuya el attı ve projenin altından başarılı bir şekilde kalktı. Karşımızda son derece önemli bir yapım var. Hem dönem filmi anlamındaki çabası hem de ele aldığı konuya yaklaşımı ile. Venedik Film Festivali de bu çabayı son derece önemli ödüllerle destekledi.


     
    http://rapidshare.com/files/55840234/IyiGeceIyi.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/55842839/IyiGeceIyi.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/55845313/IyiGeceIyi.part3.rar
    http://rapidshare.com/files/55847953/IyiGeceIyi.part4.rar
    http://rapidshare.com/files/55850740/IyiGeceIyi.part5.rar
    http://rapidshare.com/files/55853547/IyiGeceIyi.part6.rar
    http://rapidshare.com/files/55856509/IyiGeceIyi.part7.rar
    http://rapidshare.com/files/55856699/IyiGeceIyi.part8.rar
    şifresiz

    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
     Atatürk ün bu konuyla ılgılı tutumlarını bıraz okuyan bılır.Türk bayragının üsütndeki hilalin teşkilatı ve İSLAM ı sembolize etmesınden ,halifeliğe birçok durum söz konusu bi işe yaramaz dedıklerın uzatma konuyu daha fazla gerksiz görünen köy klavuz istemez.Kimsenn dusuncesini de değiştiremezsin

    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    bir de bence bu kitabı okumalısınız

    barana yayınlarından

    o zamanlar Atatürk'ü kimse anlamamış ki düşünceleri bugünlere doğru şekilde taşınsın


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek
    herkes okumalı

    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
     Atatürkle alakası olmayan adam okumazki zaten bu tur kitabı

    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    KafirImam bunu yazdı:
    -----------------------------

    can dündar itine ben de güvenmem aslen ama bilgilerin gerçeklik payı var can dündarla alakalı bi konu diil ama ben ATATÜRK'ün ateist olduğuna inanıyorum

    çünkü o da bizler gibi tüm dinlerin 'denizin dibini' boylamasını istiyor

    bkz. Andrew Mango Mektp Medeni Bilgiler


    -----------------------------

    Yıllardır ucuz sol argümanları cümle içinde kullanarak saçma sapan fikirler üreten fikir abeylerinin yolunda başarı ile ilerliyorsun.

    Ve yine yıllardır, acınacak bir durumda; Atatürk'e kişisel görüş ve ideolojileriniz ışığında, solcu dediniz, ateist-materyalist dediniz, devrimci dediniz, ve uydurulan element misali her kavramın sonuna " ist " takısı taktınız. İstediğiniz kadar ucuz sol argümanlar ile desteklemeye çalışın ama Atatürk'ü saçma sapan kavramlar olan sağ-sol taraflarına çekemediniz, çekemeyeceksiniz.

    Kıçı kırık lenin ile ATATÜRK'ü aynı posterde yan yana koyacak kadar küçüldünüzde, ama gerçekler acıdır.

    Atatürk EN BÜYÜK TÜRK MİLLİYETÇİSİ

    Atatürk EN SAMİMİ MÜSLÜMAN

    Bu gerçekler sizleri rahatsız ettiği için bu tür saçmalıklara başvurdunuz. 

    Ve bazıları ATATÜRKÇÜLÜK zırhının ardına sığınarak ona en büyük hainliği yaptılar, yapıyorlar, onu ilahlaştırdılar, insanlardan uzaklaştırdılar ve insanları cemaatların kucaklarına ittiler. Gerçek ve hakettiği değeri, saygıyı görmesini engellediler, hem ATATÜRKÇÜ zırhı altında.

    vs.vs.

    ATATÜRK'ün din anlayışı tamamen,

    DİNİ TOPLUMLAŞTIRMAK, MİLLETLEŞTİRMEK değil de, KİŞİSELLEŞTİRMEK ( ALLAH ve Kul İlişkisi ) idi bunu anlamadınız, anlamadılar, anlamadık...

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    bu can dündar denen lavuğun hiç bir söylediğine değer vermemek gerekiyor, milleti atasından soğutmakla görevlendirilmiş , parasal ve medyasal olarak desteklenmiş hain ve provakatörün teki, Atatürkçülüğün , milliyetçiliğin kalesine girmiş bir truva atı. Bu şahıs hiçbir zaman çıkıp da ben ATATÜRKÇÜYÜM & MİLLİYETÇİYİM diyememiş şuursuzun tekidir. Ne dediğinin ne iddia ettiğinin kendisi de farkında değildir, akıllı bir insan eğer düşman ile işbirliği içinde değilse der ki : Atatürk dindar olsa ne dinsiz olsa ne bu ülke ona varlığını borçlu ise isterse talibani olsun ne farkeder , Atamızdır önderimizdir , ölünün ardından konuşmanın ayıplığını ya da Atanın manevi şahsına yaptığı hakaretleri geçtim hadi , bu denilenleri şu gün ülkenin hertarafından birileri çekip koparmaya çalışırken, iktidar partisi başta olmak üzere iç ve dış mihraklar Türk devletini kemirip dururken, temellerini sökerken toplum millet vasfını kaybetmiş parçalanırken dile getirmenin ne manası var eğer ihanete hizmet etmiyorsa tarifsiz bir ahmaklıktan başka nedir ?

    Tüm bu provakasyona rağmen, Türk milletinin kendisine ülke ve ülkede özgürce yaşama "lüksünü" sağlayan Atasının hatırasını kolay kolay unutmayacağını umuyorum. Ama elbette düşmanında , düşman olmasından dolayı saldırmasa bile kemirmeye , böyle abukluklarla ortalığı bulandırmaya çalışma hakkı da vardır. Bunun gibi aşşalık maşaların söyledikleri ile birbirimizi yada tarihimizi eleştirmeyecek kadar karakter sahibi olmalıyız.

    En azından katılmadan yada karşı olmadan önce neye katıldığımızı karşı olduğumuzu düşünmeliyiz. Sözüm ona Atatürk ün söylediği filanca kitapta yazıldığı söylenen iddialara mı , Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ü "mustafa mıstık " diye çağıran sözde gazeteci bir şuursuzun saçmalamalarına mı ? 


    herşeyin bir şeyi vardır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    VIGILANTE bunu yazdı:
    -----------------------------
    xz bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------

    Hocam söyledikleri hoşuna gitmeyebilir ama adamın kapı gibi delileri var elinde bu kadar basit. Ayrıca hiç de öyle gizli amaçları falanı filanı olduğunu sanmıyorum, vatanını ve atasını seven bir insandır kendisi.

    Şimdiye kadar Atatürk'ü zedeleyecek ne söylemiştir ki?


    -----------------------------

    Söylenenler hakkındaki görüşümün burada bir önemi yoktur , dediğim gibi bu açık bir saldırı değil kemirmeye devam etme operasyonudur. Sadece dışarıdan bakıp bu iddiaların doğru yada yanlış olsa bile toplumda uyandıracağı etkiyi ve neden dile getirilme gereği duyulduğunu düşünmeni istiyorum. Şimdi böyle şeyleri ortaya atmanın Atatürk'ün Türkiye'sine, onun bağımsızlık ve bütünlüğüne ne gibi bir yararı var onu soruyorum. Vakit gaztesindeki sürüngenlerin yaptığı gibi Atatürk'ün dine karşı söylemiş olduğu bir sözü bulunca bokunda boncuk bulmuş kadar sevinmenin bunu ortaya çıkarmanın ne gereği var mesela ? 

    Ayrıca Atatürk adamın başlıca geçim kaynağı, niye zedelesin ki ;  ama öte yandan yaptıklarının sonuçlarını sallamayacak kadar da Atatürk e uzak bir şahıs . Ata'yı milletin gözünde küçültmek ile, düşüncelerini, ülküsünü basite indirgemekle yani bir tüketim malzemesi yapıp kendi etiketi ile satmak ile gündemde kalarak cukkayı doldurmak - tamam belki düşmanla işbirliği içinde olmasını kanıtlayamam ama düşmanın hedeflerine hizmet etmediğini söyleyebilirmisin ? Atatürk isminden bu kadar ekmek yedikten sonra bırakta sevsin bir parça değil mi ? Onun sevdiği Atatürk ün bağımsızlık , milliyetçilik gibi ülküleri değil , onun sevdiği şey sinemalarda sattığı mustafa, belgesel yapıp ün kazandığı akşamcı arkadaşı, eminim yeni rakı sponsor olmuştur. 

     


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 8310 Toplam Mesaj: 42