folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Atatürk"Ün Sansürlenen Görüşleri



Atatürk"Ün Sansürlenen Görüşleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    VIGILANTE bunu yazdı:
    -----------------------------
    xz bunu yazdı:
    -----------------------------
    VIGILANTE bunu yazdı:
    -----------------------------
    xz bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------

    -----------------------------
    Toplumun Ata'sının kurduğuy kurum tarafından sansürlenen Atasının görüşlerini öğrenmesi nasıl bir yıpranmaya sebep olabilir ki? Gerçeklerin, saklanmış bilgilerin ortaya çıkarılması için illa bir menfaat olması gerekmiyor bence. Nerede halkın bilmesi gereken bir şey varsa söylebnmelidir bu bence.

    Vakit gazetesindekilerle de Can Dündar bir değil yani lütfen.

    """Ata'yı milletin gözünde küçültmek ile, düşüncelerini, ülküsünü basite indirgemekle yani bir tüketim malzemesi yapıp kendi etiketi ile satmak ile gündemde kalarak cukkayı doldurmak """ diyorsun da nerede küçkültmüş ki Atatürk'ü bu yazıda?

    Yani adamın Atatürk'ün içki içmesi, din üzerine liberal fikirleri vesaire üzerine gerçekleri yazmasında neden bir art niyet arıyorsun ki? Atatürk'ün "gerçekten" kim olduğunu anlamamızı istiyor bence sadece.


    -----------------------------

    bu yazılanlar öncelikle bir iddiadan ibaret, kanıtlarıda iddiadan öte değil. Evet niye sansürlensin dediğin gibi ve 100 senedir ortaya çıkmamış olsun ? 

    Can dündarla vakit gaztesini elbette bir tutamam, vakit gaztesi toplumun gözünden Atatürk'ü ve fikirlerini yüceltmek için yani "Atatürkçülük propagandası" için Atatürkçülerden milliyetçilerden daha sıkı bir çaba içerisinde, iyi ki varlar ki toplum bir yandan Atatürk olmasaydı içinde olacağımız tiksinçliği yozluğu tükenmişliği bunların vesikasında görebiliyor. Bu sözümona dindar mahlukatın şahsında Atatürk karşıtı tüm iğrençlik somut olarak ifade edilebiliyor ki şu anda bile örnek olarak kullanıyoruz. Aptal bir düşmandan daha iyisi ne kadar aptal olduğunun farkında olmayan düşmandır, örneğin vakit gazetesi. 

    Atatürk'ü öğretmek öncelikle nereden can dündarın sorumluluğuna giriyor? Arkdaşın dediği gibi öğrenmek isteyen açar Nutuk okur ve apaçık, günümüz Türkçesiyle yazılmış gerizekalı olsa bile birşey anlar heralde. Atatürk bir milletin bağımsız ve birlik halinde yaşama iradesini temsil eden bir ikondur, bir bayraktır. Candündarın rakı içen mustafası değildir. Saldırı zaten bu paşaya değil adı geçen ülkünün kendisine , dolaylı olarak bu irade temel alınarak kurulmuş devlete ve ülkeyedir .Candündar vakit gaztesinin aksine akıllı bir düşmandır , ülkenin çökmesiyle kendi hesabını doldurmayı uman bir leş yiyicidir. Konu dindarlık dinsizlikte değildir, konu milletin Atatürk ü bir ikon , bir bayrak olarak görmemesini sağlayacak açık siniruçlarını bulmaktır, bağımsızlık ve milliyetçilik fikirlerini kurtuluş olmaktan çıkaracak herşeydir. 

    Yakında eşcinsel, eroinman hatta satanist olduğunu bile iddia edebilir, bunu kanıtlayacak(!) bir kitap bulmakta da zorlanacağını sanmıyorum.Mustafanın komşunun kızına sarktığını göstermek, bu muydu sizin inandığınız güvendiğiniz lider demenin yolunu açar , bu alkollü şahsın dediklerindenmi medet umuyorsunuz der , Türk milliyetçiliği fikrini yıkmak için bunu arsızca da kullanır. Sonra yaptığı hatalar(!)  sıralanır bir bir , tabi nasılsa o da bizim gibi insan, cumhuriyetçilik, laiklik, milliyetçilik .. gibi hatalar yapmış olabilir denir. 

     


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 8311 Toplam Mesaj: 42