Banka Kredi Masrafını Aldım!
-
bende 2 sene önce bir kredi çektim hala taksidini ödüyorum acaba geri alabilirmiyim kesinti olan parayı?
-
oran nedir hocam ? bizim peder ve valide'de kredi ödüyor hala. onlarda alsınlar.
tabi böyle 30-40 lira gibi birşeyse uğraşmasınlar o kadar. yaşlı insanlar sonuçta
senin çektiğin kredi ne kadar idi ve ne kadar yattı hesabına söylersen fikir verir bizlere.
-
Arkadaşlar dilekçe örneğini buradan indirebilirsiniz.
http://s3.dosya.tc/server5/cLPtK0/dilek_ebankakredimasraf_iadesi.docx.html
veya
http://www.belgeler.com/blg/4l0o/banka-kredi-masrafi-iade-dilekesi
-
yav şunu halk dilinde anlatsan akardeşim milleti çırpındırıyosun hangi bankalardan ne kadar miktarlar çektin hangi ad altında ne parası ve ne kadar miktar kesitiler ne kadar aldıngeriye bunları bekliyoruz
-
amele_2 e-satis cevap :
vakıfbank 250 TL
Vakıfbank 296 TL
Ing Bank 250 TL
İş Bankası 1.050 TL
Toplamda : 1.846 TL
Bankalar kredi masrafında 1.100 TL'ye kadar olan kısmını Tüketici hakem heyetinin kararı ile iade ediyor. 1.100 TL üzeri için Tüketici mahkemesine verilmesi gerekiyor.
mukavim cevap : Banka ile yapılan sözleşmenin hiç bir hükmü yok. çünkü tüketici kanununa göre ve mahkeme kararlarının örneğine göre tüketici hakem heyetleri ile tüketici mahkemeleri bankayı haksız buluyor. ona istinaden.
cevap 3 : Bu belgeler için hiç bir ücret alınmadı. benim bankalar başka şehirdeydi sadece posta ucreti vardı. sizin kredi aldığınız banka ile aynı sehirdeyseniz oda yok.
karabuyucu cevap : aynen hesap kartı için hesap işletim ücretinede itiraz edebilirsiniz. ve alırsınız.
impala cevap : Kaymakamlık tüketici hakem heyeti kararı olmalı.
hades 6 cevap : devam eden kredi içinde geçerli. benim öyleydi.
Arkadaşlar bankalardan hakkınız olan parayı alın. İlk önce vermek istemiyorlar sözlü diyaloga gecmeyin. dilekçe verin ve cevap isteyin. Bakalım red cevabı verebilecekler mi:)
Tabi ilk önce Bağlı oldugunuz Kaymakamlığın Tüketici hakem Heyetine Başvurmanız gerekiyor. Tüketici hakem heyetinin yogunluguna göre kararın cıkması 1 ayı bulabiliyor.
Kolay gelsin.
-
bende geri isticektim iyi oldu hatırlattın
yanlız bu hipneler bize sonradan dava açmasınlar masrafı geri akdık diye?
haberlerde çıkmıştı bu mevzu samanyolu da ama adam masrafı geri aldıktan sonra banka dava açmış adama... -
sen kafana göre almıyosun ki. örnek mahkeme kararları var tüketici lehine. zaten birde kaymakamlık seni haklı buluyor :)
-
Arkadaşım Verdi Heyete Heyet 330 lira Alacagın Var Dedi Dosya Verdi Bankaya Verdi Arakdşım Banka da itiraz Etmiş Bakalim ne zamana Cevap Verecekler Yer Trabzon Banka Garanti
-
benim 2.5 ay oldu tüketici hakem heyetine başvuralı hala ses yok oradaki çalışanlar 3 ay sürebilir demişlerdi. Birde banka parayı iade ederken bankada illa hesabınmı olması lazım ödemeyi elden alma imkanımız yokmu
-
Takip diyelım :)
YAa bende o kadar kredı cektım ama masraflarını nasıl ogrenırım (Gecmıs zaman hatırlamıyorum)
Ama meblaglar yuksektı (15.000 + 10.000 + 20.000) hepsındne kesıntı oldu da hangısınden ne kadar ne masrafı aldılar bılmyıorum ...
Bankaya da sorsam hayatta soylemez hebelekler :D