folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bebeğimin Kolu Yandı...



Bebeğimin Kolu Yandı...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    candemirhalil
    candemirhalil's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Arkadaşlar merhaba, sizler ile birşey paylaşmak istiyorum, 19 aylık erkek bebeğim var, Cumartesi gecesi masanın üstünden tepsiyi çekmesi ile sütten yapılmış kahve sağ koluna döküldü, kol alt kısımları koltuk altına kadar, kol üst kısımlarının bilek kısmı ve yukarısı yandı, 2.derece yanık olarak teşhis kondu, alan geniş olduğu için yer yer 2.derecenin biraz ağırı olarak yanık.

    ben ve annesi ayaktaydık, tepsinin hareket etmesi ile birlikte bebeğimin suratını çekmem bir oldu, allah kahretsinki suratını çektim ama bizim Asil tepsiyi bırakmadı elinekoluna geldi. dökülür dökülmez, bir hışımla, üst kıyafetini çıkardık,(keşke çıkarmasaydık) aslında çıkarılmayacağını çok iyi biliyordum ama düşünemedim.hemen banyoya suyun altına soktum ve yanık kısımlara su tutmaya başladım, hayatımda görmek istemediğim şeyi gördüm, derisi pulpul dökülüyordu ozaman anladım çok kötü yandığını, takii dişleri birbirine değip üşüme belirtisi gösterene kadar suda tuttum, bu esnada hemen doktorlar ayarlandı, kendi çocuk doktorumuz ve bildiğimiz plastik cerrahı hastaneye çağırdık.

    hastaneye acile gittik, ben hem arabayı park edeyim, çocuğun kayıt işlemleri derken içeride pamsumanı hemen yaptılar, ilk gün Asil için biraz ağır geçti,sabah lara kadar uyuyamadı.

    ertesi gün, öğleden sonra pamsumana tekrardan gittik, pansumanları yapıldı (silverdin falan kullanmıyoruz, antibiyorikli krem kullanıyoruz)doktor ilaçlarını yazdı,çok değişik ilaçlar 1 tanesi kanı temizlesin, bir tanesi miktop kapmasın diye,  koluna sürülen kremler, bepanthen ve gene bepanthen ismine benzeyen krem karışımını koluna sürüyor, daha sonra doktor özel birşey aldırdı bana eczeneden opüsmü obüsmü bilemiyorum sargı bezi gibi ama kremli değişik birşey, sürdüğü kremler üzerine onu koyuyor teker teker,daha sonra gazlı bez ve sargı bezi ile kolu tamamen sarıyor ve diğer pansumana kadar hiçbirşekilde müdahale yapılmıyor. 

    Tabi haliyle insanın aklında kalan tek soru, iz kalacak mı? Doktor sonuçta kesin konuşmuyor, 1 haftayı atlatalım daha sonra konuşuruz, önümüzde 4 aylık yapılacak pansuman işleri var diyor,iz kalmayacak durumlarda dahi yapılan pansuman hatalarından dolayı iz kalabilir diyor haliyle,kendisinede hak veriyorum. Her gece pansumanlar tekrarlanacak.

    Plastik cerrah ve kendi çocuk doktorumuz birlikte hem fikir olup işlemleri yapsınlar diyede biryandan uğraşıyoruz tabiki. Her ikisinide aynı zamanda ve aynı yerde birlikte bulundurmak.

    İçimde doktorlarımıza karşı kuşku varmı asla yok, her ikisine çok güveniyoruz.Kendi çocuk doktorumuz yeni doğan uzmanı olduğu gibi Türkiyede yanık ünitesinde 2 yıl görev almış kişi, Plastik cerrah doktorumuza Türkiyeden üniversite hastanelerinin hastaları gelip muayene oluyor. Kuşkumuz yok tabiki ama iz kalır mı, kalacak mı diye düşünmeden duramıyorum.

    Uzun yazmamın nedeni arama motorlarında konu arandığında insanlar bilinçlensin diyedir. 


    Veni, vidi, vici
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    candemirhalil
    candemirhalil's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    1.Yanma sonrası sakın buz tutmayın,(internette yazanlara da asla kanmayın) üzerindeki kıyafetleri asla çıkarmayın,çıkarmaya çalışmayın.2.hemen çeşme suyunun altına sokun ve üşüyene kadar su altında tutun. O şekilde hemen ilk müdahalenin yapılması için doktorunuza gidin,Silverdin kullanmamamızın nedeni iz bırakmasın diyedir,kullanımı tamamen size kalmış birşey,ufak yaralarda tercih edilebilir ama bu yaralarda tercih edilmediği için biz kullanmıyoruz.Pamsumanı sadece doktorunuza yaptırınız,asla kendiniz yapmayınız, pansumanı diğer pansuman saatine kadar asla açmayınız,burada en önemki husus hava ile temas etmemesi,mikrop kapmasın diye.

    önümüzde 4 aylık bir süreç var, Allah yardımcımız olsun...


    Veni, vidi, vici
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Öncelikle geçmiş olsun ve allah şifasnı versin.

    Fakat şöyle bir durum var ki daha bebek 19 aylık.. Şimdilik iz kalsa dahi, daha çok küçük olduğu için büyüyünceye kadar o zaten büyük ihtimalle çok çok azalacaktır.

    Gönlünüzü ferah tutun siz..

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek

    Geçmiş olsun.

    Net isim veremem bilmiyorum.Fakat bundan 3 5 yıl önce bir arkdaşla sohbet sırasında konuşulmuştu muğlanın bir köyünde fethiye filan milas olabilir tam emin değilim.Biri varmış zeytin yağı ile bir ilaçmı ne yapmış. Bu olası iz kalır die bakılan yanıklara bunun bu ilacı sayesinde iz filan kalmıyormuş.

    Adamı dokuz eylülden filan çağırmışlar adam gitmemiş.İlacınıda anlatmıyormuş . bildiğim kadarı ilede ücretsiz yapıyor bu işlemi.

    bunu buraya yazma sebebim bunu sonradan bir iki kişiden daha duydum.sanırım meşhur biri bu konuda belki işine yarar diye yazdım. 


    https://t.me/pump_upp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2012
    Erkek

    benim kuzenime olmuştu hocam 1-2 yaşlarında termostaki sıcak su dökülmüştü koluna

    şu an kolunda iz var ama çok belirgin bi iz değil o da galiba 2.dereceden yanıktı


    Converse giyen uzaylı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    okurken içim cız etti be 

    çok geçmiş olsun

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    çok geçmiş olsun hocam cidden üzücü bir kaza yaşanmış. ben de ilk okul 3. sınıfa giderken kaynak suyla ayağım yandı, 3 aya yakın bi süre

    gidemedim okula, bi kaç yıl iz kaldı hemde belirli bir derecede ama ondan bi kaç yıl sonra iz falan kalmadı. ekstra krem v.s. bi şey kullanmadan

    kendi kendine kayboldu. sanırm deri değişimi falan olmuştur. o yüzden 19 aylık bebeğin de yanıktan dolayı iz kalacağını sanmıyorum. geçmiş olsun tekrar


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2012
    Erkek

    Geçmiş olsun hocam :( daha bebek cabuk iyileşir az da olsa iz kalır ama gözle dikkatli bakmak lazım görmek için uzaktan hiç anlaşılmaz zaten.Yani deri yine aynı oluşur ama yanmış bölgeyi belli eden sınırlar oluşur.Genelde derinin kendi renginden biraz daha koyu olur

    Edit: Ben böyle dedim ama doktor en iyisini bilir yine hocam 

    Cesnist tarafından 08/Eki/13 17:42 tarihinde düzenlenmiştir

    طדṮ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Hocam geçmiş olsun umarım bir iz vs. kalmadan düzelir yavrucağız.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacked75
    hacked75's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Aralık/2012
    Erkek

    Öncelikle çok geçmiş olsun hocam çok şükür yüzünde birşey yok. Benim yiğenimin bütün kolu kızgın yağın içine girmişti. şuan 5 - 6 yaşlarında kolunda pek iz kalmadı onunda 2 yaşındayken kolu yanmıştı. Doktorla konuştuklarında doktor iz kalır fakat zamanla vucut geliştiğinden izler kendiniliğinden yok olur demişti. Tekrar gelmiş olsun..


    İçinizde hâlâ bomba atmasını bilmeyen hayvanlar var.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2009
    Erkek

    çok geçmiş olsun hocam.. umarım bişeyi kalmaz..




    sadaka belayı def eder ;)

    he birde dini konuya girmişken :D

    ....allah kahretsinki suratını....

     

    kahır, beddua gibi şeylerden uzak dur hocam başına daha kötü bişey gelebilir.. şahsen bu lafları ederdim çok dandik şeyler yaşadım..

Toplam Hit: 7803 Toplam Mesaj: 65