folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve İslamiyet 1

Bilim Ve İslamiyet 1

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bilinmeyen bunu yazdı:
    -----------------------------

Sizler var olun ki inancım daha da kuvvetlensin, değer kazansın..

Sen de var ol ki ben de bol bol gülüp eğlenebileyim.

Zimbabwe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Bilinmeyen bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

kuranda diyormuş.Ne diyor kuranda hücre bu bu mu diyor ??? Falcılar gibi bırakılan açık kapıları kafanızda tamamlamayın.

Örneğin ; (Sallamadır)

Yerdekiler ile göktekiler savaşcak..

hıı gördün mü uzaylılar var..Kuranda geçiyor.Böyle iş mi olur ya ? Kuranla hep bulunanları bak burdada yazlmış diyorsunuz.

Kurandan yola çıkarak bulsanıza birşeyler.MAdem o kadar harika bir kitap, herşeyi bize söylüyor neden hala kuranı anlayıp adam gibi birşeyler bulan adam çıkmadı ? Ancak bulunmuşlar için bak kuranda da yazıyordu deyin.

Hocam sen beyinsiz misin şaka mı yapıyorsun.. Bulunmuş şeyler için Kur'an da yazıyordu diyecez tabi. Yıllar önce ortaya çıkan şeyler asırlar önce Kur'an da yazılmış bu size hiç etkileyici gelmiyor mu arkadaşım.. Bilimadamları ispatlamışlar ama Kur'anda yazıyor diye ispatlamamışlar, bilimsel olarak araştırıp merak edip ispatlamışlar, sonradan bakmışlar ki Kur'an da dolaylı olarak bahsedilmiş.. Bu size çok mu basit geliyor..

edit: Ayrıca burada bilime karşı çıkan yok.. Bilime karşı çıkan müslüman bilgisizdir.. İslam zaten bilimle bağdaşıyor kim ne derse desin..

http://www.youtube.com/watch?v=Gz4jarIe_5k

Her Hakkım Saklıdır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek

Kreston bunu yazdı:

Bilinmeyen bunu yazdı:

Sizler var olun ki inancım daha da kuvvetlensin, değer kazansın..

Sen de var ol ki ben de bol bol gülüp eğlenebileyim.

Son gülen iyi güler hocam..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

HolySeclorum bunu yazdı:

Bilinmeyen bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

kuranda diyormuş.Ne diyor kuranda hücre bu bu mu diyor ??? Falcılar gibi bırakılan açık kapıları kafanızda tamamlamayın.

Örneğin ; (Sallamadır)

hıı gördün mü uzaylılar var..Kuranda geçiyor.Böyle iş mi olur ya ? Kuranla hep bulunanları bak burdada yazlmış diyorsunuz.

Kurandan yola çıkarak bulsanıza birşeyler.MAdem o kadar harika bir kitap, herşeyi bize söylüyor neden hala kuranı anlayıp adam gibi birşeyler bulan adam çıkmadı ? Ancak bulunmuşlar için bak kuranda da yazıyordu deyin.

Hocam sen beyinsiz misin şaka mı yapıyorsun.. Bulunmuş şeyler için Kur'an da yazıyordu diyecez tabi. Yıllar önce ortaya çıkan şeyler asırlar önce Kur'an da yazılmış bu size hiç etkileyici gelmiyor mu arkadaşım.. Bilimadamları ispatlamışlar ama Kur'anda yazıyor diye ispatlamamışlar, bilimsel olarak araştırıp merak edip ispatlamışlar, sonradan bakmışlar ki Kur'an da dolaylı olarak bahsedilmiş.. Bu size çok mu basit geliyor..

edit: Ayrıca burada bilime karşı çıkan yok.. Bilime karşı çıkan müslüman bilgisizdir.. İslam zaten bilimle bağdaşıyor kim ne derse desin..

imam hatipten çıkanlar doktor mu oluyor :D

"elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

HolySeclorum bunu yazdı:

Bilinmeyen bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

Örneğin ; (Sallamadır)

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96mer_Hayyam

"elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek

Ölüm anınızı görmek isterdim..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bilinmeyen bunu yazdı:

Ölüm anınızı görmek isterdim..

Ne kadar hoşgörülü bir davranış. 

Zimbabwe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

Bilinmeyen bunu yazdı:

Hocam ellerini yorma..

İnanmayan ve ya inanmak istemeyenler için Bilim sadece kaçış noktasıdır..

Hocam bilim bir aydınlanmaya giren yol olabilir, bir sorundan çıkış yolu olabilir, anlattıklarıyla cogu zaman diger insanların olması istediklerinden ayrı bir yol da olabilir. Ama kesinlikle bir kaçıs noktası degildir. Birseyden kacmak demek, değişmez koşulların varlıgını kabul etmek, kendini sınırlandırmak ve degişmeyecek bir şekilde kendini izole etmek demektir. Bu acıdan bakarsan bilimde degil de, sanki Din de boyle bir yonelim var gibi(..butun dinleri kastediyorum dedigim sadece müslümanlık degil..) Buna göre soylediklerine bakarsak aslında körü körüne ve düşüncelerini irdelemeyecek kadar kendini kaptırdıgını görüyorum, bence bunun üstünde birkez düşün...

I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek

YesMilord bunu yazdı:

Bilinmeyen bunu yazdı:

Hocam ellerini yorma..

İnanmayan ve ya inanmak istemeyenler için Bilim sadece kaçış noktasıdır..

Hocam bilim bir aydınlanmaya giren yol olabilir, bir sorundan çıkış yolu olabilir, anlattıklarıyla cogu zaman diger insanların olması istediklerinden ayrı bir yol da olabilir. Ama kesinlikle bir kaçıs noktası degildir. Birseyden kacmak demek, değişmez koşulların varlıgını kabul etmek, kendini sınırlandırmak ve degişmeyecek bir şekilde kendini izole etmek demektir. Bu acıdan bakarsan bilimde degil de, sanki Din de boyle bir yonelim var gibi(..butun dinleri kastediyorum dedigim sadece müslümanlık degil..) Buna göre soylediklerine bakarsak aslında körü körüne ve düşüncelerini irdelemeyecek kadar kendini kaptırdıgını görüyorum, bence bunun üstünde birkez düşün...

Kaçmaktan kastım sığınmadır.. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdim ancak anlayan zaten anladı.. Bilimi asla küçük gören yok..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Director
    Director's avatar
    Erkek

Ne yazıkki arkadaşlar "Din ve mantık kadar birbiriyle çelişen iki şey yoktur (Voltaire)".

Tartışmayı baştan sona okudum ve bir çok benzerine katıldım.Dini inanca sahip olan arkadaşlar dinin kendisini bilime giydirmeye çalıştıkça; din diye bir şeyin olmadığı ortaya çıkacaktır.Çünkü kanıt belirtilmeden ortaya atılan "Tanrı" kavramı;yanlışlanamaz,verilerle desteklenemez.Bilimsel bakarsanız hiç bir kanıtla desteklenmeyen, yanlışlanamayan veri doğru kabul edilemez.Dolayısıyla dinle bilimi bağdaştıracak arkadaşlarım iki kere düşünsünler çünkü dinin olmadığını bir kez daha gösterecekler.

Toplam Hit: 19305 Toplam Mesaj: 133