Bilim Ve İslamiyet 1
-
Arkadaşlar Kuran-ı kerim olduğu sürece biz müslümanların başka kaynak aramasına gerek yoktur. Fakat bu yazı Kuran-ı Kerimi kabul etmeyen insanlara hitaben yazılmıştır.
@Odin Bazı bilim adamlarına göre (örnek: Einstein) 4. boyut zamandır. Fakat bununla ilgili kesin birşey yoktur.
@ celerın hocam dediğinde haklısın. Fakat ateist arkadaşlara göre herşeyin bilimsel bi açıklaması olmalı. Bence de ahiretin var olması anca boyut farkıyla anlatabilinir. tabiki bu boyut illa uzay-zaman boyutu olacak değil.
-
o, evveldir, ahirdir, zahirdir, batındır. o, herşeyi bilendir. (hadid suresi, 3)
allah kainatı yokluktan yaratmıştır ve onu en sonunda yine eski durumuna çevirecek, yok edecektir. yok olmayacak hiçbir eşya, ölümsüz olan hiçbir canlı mevcut değildir. dünyadaki tüm canlılar doğar ve ölürler, herşeyin bir ömrü, sayılı günü vardır. oysa kuran'da bildirildiği gibi allah evveldir, ahirdir yani başlangıcı olmadığı gibi sonu da yoktur. herşey yok olduktan sonra baki kalacak olan da o'dur.
ömrü ve zamanı yaratan allah maddeye ait tüm bu özelliklerden uzaktır. o, öncesi ve sonrası olmayandır. sonsuzluğun sahibi, zamanın ve mekanın üstünde olan allah'tır. sonuçta kainat tekrar başlangıç noktasına dönecek, canlı cansız hiçbir şey kalmayacaktır. yalnız allah'ın varlığı baki kalacaktır. allah bu gerçeği kuran'da şöyle bildirir:
(yer) üzerindeki herşey yok olucudur; celal ve ikram sahibi olan rabbinin yüzü (kendisi) baki kalacaktır. (rahman suresi, 26-)sureyi verdim kavram kargaşası yaratıyorsun. Mantiken BİLİMSEL OLARAK AHİRET diye bir şey olamaz. Bilinmeyen bir şeyin bilimsel bir açıklaması yoktur. Belirteyim dedim. Burda temel dayanağın kitaptır.
Belirteyim dedim.
-
@Janni Hocam senin yazdıklarına zaten inanmıyorlar ki. Adamlar biz Kuran tanımayız bilmeyiz bize bilimsel gelin diyorlar. Bence de bilimsel olarak Allahın varlığını ve öteki dünyayı boyut kavramlarıyla açıklayabiliriz bu ateist arkadaşlarımıza
-
Değerli yazın için teşekkür ederim. Konuda boyutlara değindiğinden dolayı zaman ve mekan konusunu derince irdeleyen bir sohbet yazısını paylaşmak istedim.
Ben baştan sona soluksuz okudum. Zaman ve mekan konusunun kesin doğru bir dille anlatıldığını söyleyemem ama en azından merak edenler için kafalarında bazı belirsiz şeyler şekillenmeye başlar.
http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/USTAD1.htm
http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/USTAD2.htm
Yazının giriş kısmı
Sevgili okurlarım bu sayfada üstad diye tabir ettiğimiz Denizli' de yaşayan sayın Muzaffer Kınalı' yla zaman konusuna dair yaptığım bir röportajı ilginize sunmak istiyorum.Ben daima modern bilimin günümüzde kaydettiği gelişmeyi ve bilimin ortaçağlardan bugüne dek kat ettiği gelişimi saygıyla karşılıyorum.Modern bilimin kazanımları hiç bir zaman için göz ardı edilmemelidir.Ben her zaman 'Görünmeyen ilmin yolu görünen ilimdir' düsturuyla hareket etmiş biri olarak deneysel bilimin takipcisi olmuşumdur.Benim araştırma disiplinim fizikten metafiziğe çok geniş bir yelpazeyi kapsadığı için bu bağlamda yıllardır akademisyeninden bilimkurgucusuna kadar bir çok litaratürü taradım ve farklı çizgilere sahip bir çok araştırmacıyla görüştüm, fikirlerini dinledim.Doğru yada yanlış demeden bir ön yargı gütmeden yada şu bilimsel şu bilimsel değil demeden en saygı değer akademisyenlerin fikirlerinden tutunda en saçma, en imkansız, en hayalci denilen görüşleri, kavramları düşünceleri bile belki bana ilham verebilirler diye ve belkide bunlardan bir şeyler çıkartabilirim diye dinledim, anlamaya çalıştım.Kendime özgü Zaman yolculuğu araştırmalarım boyunca bu konuda kendisinden en çok etkilendiğim kişi, hem bilinen prosödürlerin dışında hemde kendi içinde tutarlı bilgiler verdiğini düşündüğüm üstad diye tabir edilen sayın Muzaffer Kınalı olmuştur. -
Dostum seni bu yazından dolayı tebrik ediyorum.İçimizde olanda anlatamadığımız belkide anlatmayı basaramadığımız şeyleri anlatmışın..Gerçekten güzel yazı açıklayıcı bir yazı düşündürücü bir yazı çok güzel cevap olmuş bu konu tebrikler tekrardan(:
-
@UNKNOW sağol dostum mutlu ettin beni. Bunu kutlayalım bu gece anlarsın ya :DD
Yazımı beğenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Mamafih bu yazının asıl muhatablarının düşüncelerini bekliyorum ben merakla ;)
-
benim de en çok merak ettiklerim onlar cevaplarını merak ediyorum
-
güzel yazı olmuş hocam
-
tamam da niye sınava (imtihana) giriyoruz? bizi yaratan allah bakıyim iyi yaratabilmişim mi diye bide sınav mı yapıyor? sınav sonuçlarını bilmiyor mu?
-
PaBLo_eSCoBaR bunu yazdı:
-----------------------------
tamam da niye sınava (imtihana) giriyoruz? bizi yaratan allah bakıyim iyi yaratabilmişim mi diye bide sınav mı yapıyor? sınav sonuçlarını bilmiyor mu?
-----------------------------Sorularını daha ciddi şekilde sorar mısın?
Allah kendi büyüklüğü göstermek için bizleri yarattı. Kendisine tapacak varlıklar olması için bizi yarattı. İstediği için yarattı.
Öyle istediği için imtihana giriyorsun. Ne olduğunuda ne olacağınıda biliyor ama sen göresin diye sana yasatıor