folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve İslamiyet 1

Bilim Ve İslamiyet 1

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

sınırsız beyne ve sınırsız bilgiye sahip bir arkadaşımız kafanızdaki tüm sorulara yanıt vermiş işte neyini beğenemediniz ? dünya ateistler fedarasyonu bu "ulvi" açıklamalar karşısında affalayıp beyanat verse , biz bunları nasıl da düşünemedik meğer tüm bilimsel araştırmalarımız kendi "sınırlı beyinimizin" vesveseleriymiş dese yeri var . hatta cümleten araştırmayı deneyi merak etmeyi bırakıp fıkıha  hadise sarılsak en doğrusu olur, meğer herşey bu kadarda açıkmış biz niye uğraşıyoz ki zaten 3 günlük dünya 3 boyutta ölüp gitçez , zındık kefereler hep zihni bulandırıyolar abidik gubidik teorilerle halbükü ne lazımsa kuranda yazıyor muhteşem gelişmiş muasır islam dehasını ve kültürünü görmezden gelipte yok karadelik yok evrim yok quantum gibi şer vesveselerle temiz imanları kirletiyorlar . bilmiyorlarki kendi indirdiği dinleri, peygamberleri koruyamayan allah hepinizin "biara" belasını verecek... 

herşeyin bir şeyi vardır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

xzxz bunu yazdı:
    -----------------------------

sınırsız beyne ve sınırsız bilgiye sahip bir arkadaşımız kafanızdaki tüm sorulara yanıt vermiş işte neyini beğenemediniz ? dünya ateistler fedarasyonu bu "ulvi" açıklamalar karşısında affalayıp beyanat verse , biz bunları nasıl da düşünemedik meğer tüm bilimsel araştırmalarımız kendi "sınırlı beyinimizin" vesveseleriymiş dese yeri var . hatta cümleten araştırmayı deneyi merak etmeyi bırakıp fıkıha  hadise sarılsak en doğrusu olur, meğer herşey bu kadarda açıkmış biz niye uğraşıyoz ki zaten 3 günlük dünya 3 boyutta ölüp gitçez , zındık kefereler hep zihni bulandırıyolar abidik gubidik teorilerle halbükü ne lazımsa kuranda yazıyor muhteşem gelişmiş muasır islam dehasını ve kültürünü görmezden gelipte yok karadelik yok evrim yok quantum gibi şer vesveselerle temiz imanları kirletiyorlar . bilmiyorlarki kendi indirdiği dinleri, peygamberleri koruyamayan allah hepinizin "biara" belasını verecek... 

Hz.Musa'da Firavundan kaçarken kızıldenizi yardı ya onuda quantum fiziği sayesinde yapmış =) arkadaşım allah kendi peygamberlerini nasıl koruyamadı dersin ya şaka gibisin .

"elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Hocam boyutlar konusunda baya bir sacmalanmis. bir arkadasin dedigi gibi 4. boyut zamandir. ahiretin 4. boyutta olmasina imnkan yok.

Tum evrenin tek bir yaraticisi vardir, hicbirsey kendi kendine duzen oluturamaz. dinler birbiriyle catisabilir, fakat tek bir yaraticinin varligini kabul etmemek o insanin saglikli dusunemedigini gosterir.

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

İyide ben 4. boyutun ahiret olduğunu söylemedim ki ben 4. boyutu örnek olarak verdim sadece. Saçmalamış dediğiniz şeyleri ben uydurmadım bunları sadece dinle ilişiklendirdim.

Ek olarak arkadaşım;

Beyninin yüzde kaçının kullandığını bir araştırısan sevinirim senin adına. Ben ahiret 4. boyuttur demedim. Yanlış anlaşılmasın.

Artı ben direk hipotez demedim sadece bir nevi hipotez olma özelliği taşıyor dedim, arasında fark var bunu kaçırmayalım.

xzxz yazdığının konumla alakası yoktur. Birşey diyeceksen lütfen konuyla alakalı konuş

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:

hocam , birini severiz onunda bizim sevmesi için bişeyler yaparız . Allahtan rıskımızı bekleriz ama bunun için elimizden geleni yaparız .Birini doğru bulduğumuz için severiz , o bizi sevmezse ona yanlış geldiği içindir .Ona hiç birşey yapmadan karşılık beklemekte saçma olurdu zaten . Bizde dünyada doğru bildiklerimizi yapıorz ve ahirette doğru bildiklerimizi yaptığımız için belki sınav olucaz , belki bizim bütün doğru bildiklerimiz aslında yanlışmış bunu farkedicez . Ama dünyadaki herşeyi karşılıksız sevmeliyiz işte o zmn erdemli bir insan oluruz gibime geliyor .

Dikkatini cekerim hala belkilerle konusuyoruz. Bunun sebebi bilmeden bilmedigimiz seyler uzerine bir nevi hipotezler uretmek.

Tanrinin varligini bilimle basite indirgeyemezsin. Hem senin dini inanclarin zarar gorur hemde baskalarininki.

Belki, belkilerinle şirk bile kosmus olabileceksin ))))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

seadog bunu yazdı:

@UNKNOW sağol dostum mutlu ettin beni. Bunu kutlayalım bu gece anlarsın ya  :DD

Yazımı beğenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Mamafih bu yazının asıl muhatablarının düşüncelerini bekliyorum ben merakla ;)

Bu gece kutluyoruz ozaman ? (: 

Ben bu insanları anlamıyorum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:

YesMilord bunu yazdı:

Bide demokritos u söyle düşünmek lazım, acaba onun bölünemez dedigi atom bizim dedigimiz atommu. Daha altına gidicek belki de. Su anda olanlar bunlar, işte surekli gelişiyor, bu yüzden surekli sabit bir bilginin olduguna, olsa bile degismez olduguna inanmıyorum...

hocam o zmn sen sonsuz bir küçüklükten bashediyorsun ki sürekli küçüldükçe küçülçükcek . yeni şeyler bulundukca buluncak .  Fiziğin bu kadar değişmesinde karşın din neden yüzyıllardır aynı sorusunu ortya atalım mesela ?
    çünkü dinnin bilgileri sabit ve bize inanma ve inanmama yollarını sorgulamayı kendisikutsal kitabında , dünyada yaratılan herşeyinde yaradanın izine rastlarsınız gibi bir ifade kullanılmış . İnsanlarda bunlara bakarak sabit fikirlere ulaşabilir . Dinin verdiği bilgilerin hiçbirini böyle tartışamayız . Neden diyecek olursan a kişi başka anlar b kişisi başka anlar . buda insanların inandıkları doğruları oluşturur ve herkez onlara göre hareket eder . ama her yönü ile araştırıp kendi doğrularımızı çıkarmayalız bence , mesela birinin başına hep kötü şeyler geliosa bunu tanrının yokluğuna bağlaması çok saçma , önce kendi yaptıklarını sorgulaması gerek !

Söylediklerinde yanlıs seyler görmüyorum,bakıs acısına göre degisir algılar. Ben kendi acımdan daha önce soyledigim gibi,herseyin durmadan edgistigi bir yerde dinin asırlardır aynı kalmasına anlam veremedigimi soylemistim. Buna karsılık herkesin zamana göre farklı anlamlar cıkarmasını da, bir falcının 10 tane sey soyleyip 3 ünü tutturmasına,tutturdugu gerceklere bakarak da ona inanmamıza benzer bir durum olarak algılıyorum,yani belki ornek biraz keskin olabilir ama niyetim kesinlikle hakaret etmek degil, lütfen yanlıs anlamayın...

I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

YesMilord bunu yazdı:

HaLFDeviL bunu yazdı:

YesMilord bunu yazdı:

Bide demokritos u söyle düşünmek lazım, acaba onun bölünemez dedigi atom bizim dedigimiz atommu. Daha altına gidicek belki de. Su anda olanlar bunlar, işte surekli gelişiyor, bu yüzden surekli sabit bir bilginin olduguna, olsa bile degismez olduguna inanmıyorum...

hocam o zmn sen sonsuz bir küçüklükten bashediyorsun ki sürekli küçüldükçe küçülçükcek . yeni şeyler bulundukca buluncak .  Fiziğin bu kadar değişmesinde karşın din neden yüzyıllardır aynı sorusunu ortya atalım mesela ?
    çünkü dinnin bilgileri sabit ve bize inanma ve inanmama yollarını sorgulamayı kendisikutsal kitabında , dünyada yaratılan herşeyinde yaradanın izine rastlarsınız gibi bir ifade kullanılmış . İnsanlarda bunlara bakarak sabit fikirlere ulaşabilir . Dinin verdiği bilgilerin hiçbirini böyle tartışamayız . Neden diyecek olursan a kişi başka anlar b kişisi başka anlar . buda insanların inandıkları doğruları oluşturur ve herkez onlara göre hareket eder . ama her yönü ile araştırıp kendi doğrularımızı çıkarmayalız bence , mesela birinin başına hep kötü şeyler geliosa bunu tanrının yokluğuna bağlaması çok saçma , önce kendi yaptıklarını sorgulaması gerek !

Söylediklerinde yanlıs seyler görmüyorum,bakıs acısına göre degisir algılar. Ben kendi acımdan daha önce soyledigim gibi,herseyin durmadan edgistigi bir yerde dinin asırlardır aynı kalmasına anlam veremedigimi soylemistim. Buna karsılık herkesin zamana göre farklı anlamlar cıkarmasını da, bir falcının 10 tane sey soyleyip 3 ünü tutturmasına,tutturdugu gerceklere bakarak da ona inanmamıza benzer bir durum olarak algılıyorum,yani belki ornek biraz keskin olabilir ama niyetim kesinlikle hakaret etmek degil, lütfen yanlıs anlamayın...

@necroshine

Dikkatini cekerim hala belkilerle konusuyoruz. Bunun sebebi bilmeden bilmedigimiz seyler uzerine bir nevi hipotezler uretmek.

Tanrinin varligini bilimle basite indirgeyemezsin. Hem senin dini inanclarin zarar gorur hemde baskalarininki.

Belki, belkilerinle şirk bile kosmus olabileceksin ))))

- şimdi hangi bilim Hz.Musa nın Kızıldenizi yarışını açıklayabilir .Herşeyi yeri geldiğinde atom diyosunuz , altı parçacık diyosunuz , kuantum diyosunuz . Demekki bu olayında bilimsel açıklaması olucaktır mutlaka .

"elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

Din gerçekten inanmakla alakalı birşeydir.. Ben kimseyi inandığı için hor görmüyorum, kimseninde ben inanmıyorum diye beni hor görmesine tahammül etmem. Sonuçta ben hayata bakarken tesadüflerin yaşandığı bir yer görürüm ve heran herşeyin olabileceğini düşünürüm. Dine inanan kimseler de herşeyin Allahın isteği doğrultusunda şekillendiğini düşünür..

Güneşin doğuşuna bakarken bunu Allahın yarattığı güzelliklerden biri olarak görür.. Bense çevresinde takılıp kaldığımız ve ömrü bittiğinde dünyamızın da sonunun geleceği ( Gezegenimizin yörüngesini bozacak başka birşey olmazsa) milyarlarca yıldız arasında yer alan bizim yıldızımızı görürüm.

Benim Allaha inancım yok, nedeni de kendimce çok basit..

Eğer bize anlatıldığı kadar seven bir yaratıcımız olsaydı her gününden nefret ettiğim bu dünyada ona inanmayıp istediklerini yerine getirmezsem cehenneme gitmekle tehdit edilmezdim.. Sınav mınav geçin bunları ben şuan hayatımı istediğim gibi yaşamadıktan sonra ölmüşüm de cennete gitmişim 9 tane hurim olmuş karımı nuriler götürmüş ! ne ala!

Din bir bakış açısı, insanların içindeki inanma ve merak isteğini tatmin eden temelinde basit mantıklı ama kapsamlı bir düşünce şeklidir.

Ben kendi adıma sokakta gördügüm birine yardım ederken bazı dinci arkadaşlar gibi aman sevap işleyim mantığıyla değil kendi içimden geldiği için yardım ediyorum..

Yanılıyorsam ve Sırf Allaha inanmadım, namaz kılmadım, camiye gitmedim diye beni cehenneminde yakacaksa bu onun sandığınız kadar iyi bir yaratıcı olmadığını gösterir..

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

seadog bunu yazdı:

İyide ben 4. boyutun ahiret olduğunu söylemedim ki ben 4. boyutu örnek olarak verdim sadece. Saçmalamış dediğiniz şeyleri ben uydurmadım bunları sadece dinle ilişiklendirdim.

Ek olarak arkadaşım;

Beyninin yüzde kaçının kullandığını bir araştırısan sevinirim senin adına. Ben ahiret 4. boyuttur demedim. Yanlış anlaşılmasın.

Artı ben direk hipotez demedim sadece bir nevi hipotez olma özelliği taşıyor dedim, arasında fark var bunu kaçırmayalım.

xzxz yazdığının konumla alakası yoktur. Birşey diyeceksen lütfen konuyla alakalı konuş

Bro, araştırdım zaten hepsini kullanıyomuşuz. Tubitaka değil de Sızıntı dergisine mi güvenelim?

Zimbabwe
Toplam Hit: 19288 Toplam Mesaj: 133