Bilim Ve İslamiyet 1
-
YesMilord bunu yazdı:
-----------------------------
Evet konuya bilimsel bi açıklama getirmeye çalışmışsınız takdir ettima am bu konuda pek yetenekli degilsiniz galba. Boyut konusuna gelirsek evrende 11 boyut var, insanlar bunun 5 tanesini algılayabilir, dem vurulan gibi olay 3 boyutta bitmiyor, film mi izliyoruz anasini satiyim.
@ Firex, hep söyledigim birsey vardır,kuantumla ilgili düşünürken buldugum bişey, insan dünyası algısal aslında biliyor musun. Madde dedigin sey yok, atom altı, altı parcacıkları,onun altı parcacıkları... bu boyle gider ve hepsinin hacmi ihmal edilir. YANİ MADDE YOK. Dolayısıyla dünya algısaldır. Kimi insan algılarını dizginleyip kendini güvenceye alır, kimisi tayin eder. Dolayısıyla inanmanın da inanmamanın da negatif hicbir unsuru yoktur,dolayısıyla ben birsey soylerken de iddialı birseyler soylemekten kacınırım inanmıyor olsam bile. Eger kesin birsey iddia edersen veya köşeli ifadeler kullanırsan bunu kanıtlamak zorundasındır. Üstelik bir grup insana da salak diyerek farklı seyler soyleyen insanları cidden rencide etmişsin. Bi arkadasın actıgı bir konu vardı, sanırım diyaloglar vardı, ona salakça demişsiniz dini bilgilerin yoklugundan ya, ben de bu konuya salakça diyorum bilimsel bilgilerin eksikliginden, yanlış kullanılamamasından ve kesin olan birşey yokken kesin yargılara varılmasından ve bunu bilim kisvesi altında sunmanızdan dolayı. Bence bu yönde cabalamayın, bilimi bırakın bilebnler yapsın, ha anlatacaksan kurandan anlamaya devam et, ordan ad takip ediyorum...
Nerde salak demişim? Başkasına mı yazdın? Yoksa hayal mi görüyorsun? Kafan güzel galiba? -
@Firex O kadar ateist olanların saçmaldıklarından ve komik duruma düştüklerinden bahsetmişsin ki ben de direk bu çıkarım da bulundum. Çok da uzak bi ifade sayılmaz.. ;)
-
YesMilord bunu yazdı:
@Firex O kadar ateist olanların saçmaldıklarından ve komik duruma düştüklerinden bahsetmişsin ki ben de direk bu çıkarım da bulundum. Çok da uzak bi ifade sayılmaz.. ;)
-----------------------------Sataşmaya yer mi arıyorsun? ya da milleti kışkırtmaya çalışıyorsun? Saçma ve komik şeyler yazan insanlar salak mı oluyor? O başlık açanlar, din hakkında adamın bilgisi yok. Cehaletten saçmalıyor. Bunların açıklamaları, cevapları zaten her yerde yazıyor. Doğru düzgün başlık açtığınız yok. Hep İslam'a sataşma amaçlı şeyler. Yok ailede 4 kişiye bölününce düşen pay 1,2 çıkarmış, yok Allah'ı kim yaratmış, araplar kızını gömüyormuş İslam'da şiddet varmış, Allah geceyi hırsızlar için mi yaratmış. Bunlar salakça değilse ben başka şey demiyorum. Adam gibi bilim içeren başlık açın biz de tartışalım o zaman. Saçmalıklara karnımız tok.
-
FireX bunu yazdı:
YesMilord bunu yazdı:
-----------------------------Sataşmaya yer mi arıyorsun? ya da milleti kışkırtmaya çalışıyorsun? Saçma ve komik şeyler yazan insanlar salak mı oluyor? Din hakkında adamın bilgisi yok. Cehaletten saçmalıyor. Bunların açıklamaları, cevapları zaten her yerde yazıyor. Doğru düzgün başlık açtığınız yok. Hep İslam'a sataşma amaçlı şeyler. Yok ailede 4 kişiye bölününce düşen pay 1,2 çıkarmış, yok Allah'ı kim yaratmış, araplar kızını gömüyormuş İslam'da şiddet varmış, Allah geceyi hırsızlar için mi yaratmış. Bunlar salakça değilse ben başka şey demiyorum. Adam gibi bilim içeren başlık açın biz de tartışalım o zaman. Saçmalıklara karnımız tok.
-----------------------------Peki bu soylediklerinin hangisini benden duydun. Eger ilk yazdıgımı tam okuduysan orda kesin ifadelerden kaçınmak hakkınad birsey vardı. Sonucta inanmamak benim için keyfi bi mesele istersem inanırım da inan algısal olarak hic bi farkı yok, sadece boylesi daha acık ve benim daha dürüst hissetmemi saglıyo o kadar. Her insanın ustelik din alimi olmasını da bekleyemezsin, sonucta sürekli aynı şeyler konusuluyo, haliyle bi süre sonra saçmalanıack. Ama hal boyleyken, sizin de pek ilim alimi olmadıgınızı görüyorum. Benim söyledigim ve içine düştügünüz tezat bu, o kadar. Üstelik beni tanıyan tanır, genelde kavga odagından uzak, sakin anlatırım anlatıcaklarımı ve herseyi de alttan alırım dikkat ettiysen. Ama kışkırtma görmek istiyosan alasına da ortaya koyarım. Bence sen bir an önce saçmalamayı kes,çünkü kavga çıkarma egiliminin kimde oldugu belli, sinirinize hakim olamıyosanız tartısmayın... :)
-
YesMilord bunu yazdı:
Evet konuya bilimsel bi açıklama getirmeye çalışmışsınız takdir ettima am bu konuda pek yetenekli degilsiniz galba. Boyut konusuna gelirsek evrende 11 boyut var, insanlar bunun 5 tanesini algılayabilir, dem vurulan gibi olay 3 boyutta bitmiyor, film mi izliyoruz anasini satiyim.
@ Firex, hep söyledigim birsey vardır,kuantumla ilgili düşünürken buldugum bişey, insan dünyası algısal aslında biliyor musun. Madde dedigin sey yok, atom altı, altı parcacıkları,onun altı parcacıkları... bu boyle gider ve hepsinin hacmi ihmal edilir. YANİ MADDE YOK. Dolayısıyla dünya algısaldır. Kimi insan algılarını dizginleyip kendini güvenceye alır, kimisi tayin eder. Dolayısıyla inanmanın da inanmamanın da negatif hicbir unsuru yoktur,dolayısıyla ben birsey soylerken de iddialı birseyler soylemekten kacınırım inanmıyor olsam bile. Eger kesin birsey iddia edersen veya köşeli ifadeler kullanırsan bunu kanıtlamak zorundasındır. Üstelik bir grup insana da salak diyerek farklı seyler soyleyen insanları cidden rencide etmişsin. Bi arkadasın actıgı bir konu vardı, sanırım diyaloglar vardı, ona salakça demişsiniz dini bilgilerin yoklugundan ya, ben de bu konuya salakça diyorum bilimsel bilgilerin eksikliginden, yanlış kullanılamamasından ve kesin olan birşey yokken kesin yargılara varılmasından ve bunu bilim kisvesi altında sunmanızdan dolayı. Bence bu yönde cabalamayın, bilimi bırakın bilebnler yapsın, ha anlatacaksan kurandan anlamaya devam et, ordan ad takip ediyorum...
hocam olay 3 boyutta bitmiyor demişsin ozaman açıkla bize . Film mi izliyoruz ya biz onu açıkla .
"kuantumla ilgili düşünürken buldugum bişey, insan dünyası algısal aslında biliyor musun. Madde dedigin sey yok, atom altı, altı parcacıkları,onun altı parcacıkları... bu boyle gider ve hepsinin hacmi ihmal edilir" "MADDE YOK" bunları açıkla . "oylerken de iddialı birseyler soylemekten kacınırım inanmıyor olsam bile" madde yok demişsin :S . "inanmanın da inanmamanın da negatif hicbir unsuru yoktur" bunuda bi zahmet açıkla madem biliyorsun inandır bizi kendine .
"ben de bu konuya salakça diyorum bilimsel bilgilerin eksikliginden" buyur sen tamamla bilimsel eksiklikleri ama öncelikle kendin kesin ifadeler kullanmışsın iddialı şeyler söylemekten kaçınırım demişsin :S -
YesMilord bunu yazdı:
FireX bunu yazdı:
YesMilord bunu yazdı:
-----------------------------Sataşmaya yer mi arıyorsun? ya da milleti kışkırtmaya çalışıyorsun? Saçma ve komik şeyler yazan insanlar salak mı oluyor? Din hakkında adamın bilgisi yok. Cehaletten saçmalıyor. Bunların açıklamaları, cevapları zaten her yerde yazıyor. Doğru düzgün başlık açtığınız yok. Hep İslam'a sataşma amaçlı şeyler. Yok ailede 4 kişiye bölününce düşen pay 1,2 çıkarmış, yok Allah'ı kim yaratmış, araplar kızını gömüyormuş İslam'da şiddet varmış, Allah geceyi hırsızlar için mi yaratmış. Bunlar salakça değilse ben başka şey demiyorum. Adam gibi bilim içeren başlık açın biz de tartışalım o zaman. Saçmalıklara karnımız tok.
-----------------------------Peki bu soylediklerinin hangisini benden duydun. Eger ilk yazdıgımı tam okuduysan orda kesin ifadelerden kaçınmak hakkınad birsey vardı. Sonucta inanmamak benim için keyfi bi mesele istersem inanırım da inan algısal olarak hic bi farkı yok, sadece boylesi daha acık ve benim daha dürüst hissetmemi saglıyo o kadar. Her insanın ustelik din alimi olmasını da bekleyemezsin, sonucta sürekli aynı şeyler konusuluyo, haliyle bi süre sonra saçmalanıack. Ama hal boyleyken, sizin de pek ilim alimi olmadıgınızı görüyorum. Benim söyledigim ve içine düştügünüz tezat bu, o kadar. Üstelik beni tanıyan tanır, genelde kavga odagından uzak, sakin anlatırım anlatıcaklarımı ve herseyi de alttan alırım dikkat ettiysen. Ama kışkırtma görmek istiyosan alasına da ortaya koyarım. Bence sen bir an önce saçmalamayı kes,çünkü kavga çıkarma egiliminin kimde oldugu belli, sinirinize hakim olamıyosanız tartısmayın... :)
Ben yorumumu dediğim gibi başlık açanlara ithafen yaptım. Yorumumda bilimadamlarından da bahsettim. Onlarda salak o zaman? Daha sonra saçma başlıklar açanlara ithafen yorumda bulundum. Kimseye salak demedim. Ama bunca dediğim şeyin üstüne bundan salak lafını çıkartan insan varsa gerçekten salaktır.
Kimin inanıp inanmadığı beni bağlamıyor. İster inan ister inanma zerre kadar umrumda değil. Din bilgisi eksikliğinden kaynaklandığını belirttim. Onları bilmek için din alimi olmaya gerek yok. En temel şeyler.
Kışkırtma görmediysem alasını koyarmış koy bakalım görelim. Saçmalayan birisi varsa o da sensin. Dediklerimi çarpıtma. Senin gibilerin borusu ötmez hoca. Dikkat et geri tepmesin. -
@Halfdevil Madde yokken sen ce kanıt kullanmadım mı, al işte atom altı parcacıklarını örnek gösterdim., Kuantum fizigini örnek gösterdim. Parcacıkların isimlerini hatırlamıyorum ama gidip kitaptan bakarım bi saat sonra yazarım isimlerini. Beni dikkat edersen kesin ifade kullanırsan bunu açıklamak zorundasın yazmıstım, al işte yazıda da açıklamısım. Lütfen daha dikkatli okuyun... :)
-
Ben bizim gunluk hayatimiza karisan cezalandirici tanrinin varligindan öte yaratici boyutuyla ilgileniyorum. Ozellikle fizik.
Ama kimse bu konuya yaklasamiyor. Ardindan bilim adi altinda bol ajitasyonlu "bilim kurgu hikayeleri" anlatiyorlar.
Kimse bol keseden sallamasin "Allah bizi bu yuzden su yuzden yaratti" diye
Arada okudum seadog yazmis "Allah kendi büyüklüğü göstermek için bizleri yarattı. Kendisine tapacak varlıklar olması için bizi yarattı. İstediği için yarattı."
demis.
ya haci bilmeden kesin yargisal cumleleri nasil kuruyorsun ? Allah sana ne kadar buyuk oldugunu gostermek zorunda mi ?
Allah'in egolarindan oyle genis genis bahsediyorsun ki, sonra inanmiyorum diyen birisine deliler gibi saldiriyorsun.
Senki Allah'a direk Egoist demekten cekinmiyorsun ama.
Sen din alimimisin boyle kuramsal cumleleri sunuyorsun
Sunuyorsan neye gore sundugunu da soyle
Sonra demis ki
"Öyle istediği için imtihana giriyorsun. Ne olduğunuda ne olacağınıda biliyor ama sen göresin diye sana yasatıor"
abicim din bilimi sizin oturup mantik yurutup "iste budur" diyebileceginiz bir bilim degil.
Sosyoloji tarih ve antropoloji den anliyor olmaniz lazim. Dinler nerede hangi cografik sartlar altinda
hangi irklara nasil dogdu, hangi tarihsel olaylar uzerine gelisti ve yayildi
Hic birseye elini surme, cik balkona bir bardak cay bir de cigara yak, yildizlara bak
Ardindan
"Benim seni anlamama gucum yetmedi, demek ki bizim fikrimiz zikrimiz 3 boyutda sinirli"
Eger din ve yaratan bu kadar basit ve ateistleri iknasi bu kadar kolay bir olusum olsaydi
ilahiyat fakultelerine ve din adamlarina ihtiyac kalmazdi.
PaBLo_eSCoBaR bunu yazdı:
-----------------------------tamam da niye sınava (imtihana) giriyoruz? bizi yaratan allah bakıyim iyi yaratabilmişim mi diye bide sınav mı yapıyor? sınav sonuçlarını bilmiyor mu?
-----------------------------seadog
Sorularını daha ciddi şekilde sorar mısın?
Bundan daha ciddi bir yaklasim yok. Cevap veremediginiz konular hakkinda ahkam kesmeyi ne kadar seviyorsunuz.
-
@ Firex hoca sen necisin. Adam gibi tartışmak için üslubumu korumaya çalışıyorum devamlı üstüne gidiyosun. Üstelik benim zerre pipimde degil isnanların ne bok yedigi neye inandıgı. Sadece tek taraflı bakmamak açısından soylemiştim. Ama olurda bu akdar alttan almama ragmen olayı hakarete vardırırsan orda külahları degisiriz. Kimseyi kendime hakaret ettirmeye niyetim yok, açıkçası birbirinizezle atışa atışa insanlıgı,iki kelime laf etmeyi unutmuşsunuz. Ben sana salak olmadıgımı da çok güzel kanıtlarım, sen neyi kanıtlarsın. Başından beri hassas noktalara özellikle sen basıyosun sonra kıskırtmaktan bahsediyosun,ona cevaben yazmıstım ama bunu bile anlamamıssın, yazık diyorum...
-
"kuantumla ilgili düşünürken buldugum bişey, insan dünyası algısal aslında biliyor musun. Madde dedigin sey yok, atom altı, altı parcacıkları,onun altı parcacıkları... bu boyle gider ve hepsinin hacmi ihmal edilir." hocam hacmi ihmal edilir demişsin açıkla , yazdığın yazıda açıklaman gereken bir ton soru sorarım sana sonra yine tekrar başa döneriz .