folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Biontech Vs Sinovac Aşısı



Biontech Vs Sinovac Aşısı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    bugün 30 yaşında yakınımı hastaneye götürdüm iş dolayısı ile aşı olacaktı.

    hastane ana baba günü gibi. 10 da gittik 1 de zor çıktık. biontek aşısı kalmamış merkezden yola çıkmış bekleyin dediler.

    işin garip tarafı pıhtı atmasına önlem olarak doktorlar sinovak ı tavsiye etmelerine rağmen yakınım randevu alırken sinovak elimizde yok demişler.

    hastaneye gittiğimizde ise istediğiniz kadar sinovak olabilirsiniz ama biontek kalmadı diyorlar. bekleyin diyorlar. güvnelikle arbede yaşayanlar mı dersiniz sinirden kuduran mı dersiniz.

    sıramız herşeyimiz olmasına rağmen birdaha kağıt doldurduk. biontek ambulansla geldi neyse zar zor yaptırdık aşıyı.

    yakınım kolumda hafif ağrı birde halsizlik var başka birşeyim yok dedi. bakalım ne olacak.

    bide bütün almancılar ısrarla biontek istiyorz sinovak var diye değiştirmeyiz diyorlardı. demek herkes kendi memleketinin aşısına güveniyor.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56889515

    Birde Avrupa boyutu var. Yurtdışına gidecek olanlar mutlaka Biontech aşısı yaptırmak zorunda. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2015
    Erkek

    Yaptır geç birini covid tam bir zulüm kıllısını arama.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek

    Beni bütün kovidler şapsa, içime daldırıp daldırıp şapsa da biontech olmam abi.


    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    kronik rahatsızlığımdan dolayı sıra geldi biontech oldum. ilk 20 dk içerisinde aşı olduğum kolum soba borusu gibi oldu; 5-10 dk sonra da normale döndü. sonrasında da herhangi bir yanetki yaşamadım. 2. doz için tarih bekliyorum.


    ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2010
    Erkek

    İlk başta Biontech yerine sinovac tercih edildiği için sövenler şimdi sinovac'a randevu alma peşinde :)


    Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek
    Lazmania61 bunu yazdı

    İlk başta Biontech yerine sinovac tercih edildiği için sövenler şimdi sinovac'a randevu alma peşinde :)

    "doktor kaynım dediki biontech kısır yapıyormuş" veya "teyzemin kızı hemşire, yoğun bakımlarda millet alman aşısı yüzünden yerlede yatarmış"

    yukardaki gibi cümleleri hergün değişik sınıfdaki insanlarda sürekli duyuyorum sanki birileri biontech aşısıyıla ilgili safsata yaymaya çalışyor gibi

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Homo

    Kalp Kapağı protezi olup warfarin kullanların biontech aşısı olmasına karşı bir sakıncalı durum düyan var mı? pıhtı atma ihtimali olduğu bilgileri var da bazı yerlerde.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Memento_mori
    Memento_mori's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Aralık/2009
    Erkek
    C10H15N bunu yazdı

    Kalp Kapağı protezi olup warfarin kullanların biontech aşısı olmasına karşı bir sakıncalı durum düyan var mı? pıhtı atma ihtimali olduğu bilgileri var da bazı yerlerde.

    aşı ve warfarin söylenenlere göre birbirine zıt etkili, halk ağzıyla biri sulandırırken bir diğeri koyulaştırıyor, baktığın zaman warfarin kullanmak avantaj haline geliyor.

    inr takibini hangi bölüm yapıyorsa o bölüm dr'unu danışmak gerek (mutlaka 3-4 hafta aralığında kan vermeye gidiyordur)

    biz aşı olmadan önce kandaki değere baktırıp aşıyı olduk cuma günü, nasipse p.tesi bir daha kandaki değere baktıracağız.

    dipnot: warfarin kullananlar kafaya göre bugün atmayım ya da yarım doz artırayım gibi bir şey yapamaz, aman takip yapan dr'a sorunuz.

    geçmiş olsun.

     

     


    boş
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2017
    Homo

    Bence şuan herkesin hemfikir olması gereken bir şey varsa, o da; Biontech in en boktan aşı olduğudur..
    Çünkü;
    Bir diyorlar 3 'üncüyü de vurmak gerekebilir, bir diyorlar yılda 1 vurmak gerekebilir. Öyle aşının aq ben, Sizi bilemeyecem :) Tetanoz aşısını 5 sene de 1 olmamız gerekiyordu sanırım. Bu Biontech aşıyı sanki Kapitalizmin başyapıtı Apple çıkarmış. Biliyorsunuz; Apple, eski iPhone modellerini gizlice yavaşlattığını itiraf edip özür dilemişti. Bunlar da bakarsınız yıllar sonra itiraf edip özür dilerler :)


    1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
Toplam Hit: 11820 Toplam Mesaj: 96
covid19 sinovac biontech