folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bugün Çok Mutluyum - Yeni - Sona Yakın



Bugün Çok Mutluyum - Yeni - Sona Yakın

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    arkadaşlarım bugün ilk defa hiçbir yere tutunmadan ayağa kalktım öyle eğride durmadım tam düz ayağa kalktım bi 10-15 saniye öyle durmuşumdur. nasıl sevindim anlatamam :)

    bi buradaki arkadaşlarla da paylaşayım dedim.

    -----------------------------------------------

    6 ağustos perşembe güncellemem; aynı mevzuu olduğu için yeni konu açmak istemedim şöyleki;

    geçen gün yine aynı şekilde ayakta hiçbir yere tutunmadan ayağa dikildim. bu sefer 4 dakika ayakta durdum. sonlarına doğru eğilip bükülmeler oldu ama artık olur o kadar. düşe kalka öğrenecem (:

    ----------------------

    10 Ağustos Pazartesi güncellemem ; malum durumumumdan dolayı böyle bi mevzuuyu unutmuştum. 

    Bu seferde çoraplarımı kendim giydim (: ortalama 5 dakika sürdü ama olsun namı değer Sol ayağım uğraştırdı ama başardım :) 

    ----------------------------------

    11 Ağustos salı güncellemem ;

    Bugün bağdaş kurdum (: ayaklarımı büktüm şu meşhur Sol ayağımı da büktüm gerçi düz oturamadım ama olsun ayaklarımı bükebilmeyi başardım :) 

    ---------------------------------

    14 ağustos cuma güncellemem ;

    arkadaşlar dün akşam en aşağı 3 dakika hiçbir yere tutunmadan dikildim. belki 4 dakika. öyle hiç eğilip bükülmedimde tam dik durdum

    ----------------

    16 ağustos pazar güncellemem ;

    bugün yıllar sonra kendim banyo yaptım (: duşakabin var bizim banyoda bi oturak ayarladık sırtımı ve kafamı annem sabunladı. gerisini ben hallettim vücudumu kendim yıkadım, bol bol sabunlandım, sıcak suyun tadını çıkardım, boy abdestimi aldım.

    ------------------------------ ;

    18 ağustos salı güncellemem ; 

    bu sefer resim çektim en rahat böyle açıklarım. yan yan gidip geldim, çömeldim kalktım falan bir saat böyle antreman yaptım

    ajan

    ajan1111

     --------------------------------

    19 ağustos çarşamba güncellemem;

    namı değer ameliyatlı sol ayağımın erişemeyecemya; yine taaaaa en küçükle bi yanındaki parmağın arası kaşındı (: artık ne oluyorda kaşınıyor bilmiyom bu sabah uyandıktan biraz sonra kaşınmaya başladı ama kaşıdım :) o kadar tatlı kaşınıyoduki ve tatlı tatlı kaşıdım tarif edemediğim mutluluk, rahatlama yaşadım :D

     -------------------------------

    21 ağustos cuma güncellemem;

    bugün iş yerime geldim. dükkanım 3. katta asansörle çıkarken aynaya baktığımda; sol kaşımın orada sivilce çıkmış :D abime patlattırdım kafa yapmaya kalkmayın düşündüğünüz şey olmadı :DDD ama büyüyomya ergenliğe giriyorum galiba (: bide cuma'ya tırnaklarımı kendim kestim.

    bugün bi ekstra daha iş yaptım bana göre büyük bişey şöyleki;

    bir buçuk saat ayakta durdum. bu bir buçuk saatin içinde 7 dakika hiç tutunmadan dikildim. dahada dururdum ama çişim geldi (: önceleri bir saat zorlarken. artk hedef tutunmdan adım atmakta bunun içinde ayaklarımı güçlendirmem gerekiyor. hiç kolay değil ağustos 2013 kaza tarihim ağustos 2014 bilincim yerine gelmeye başlamış arada geçirdiğim ameliyatlar cabası. kaslar lifler kısalmış farklı farklı bölgelerde bunları uzattılar falan, 1 senelik yoğun bakım sürecim var. eee hep yatalaksın kaslar zayıflıyor 

    --------------------------------------

    23 ağustos pazar güncellemem ;

    bugün fizik olarak daha bişey yapmadım ama farklı bi mutluluk yaşadım. bu sabah uyanınca burnumda sümük olduğunu farkettim (: hem sağ burun deliğinden hemde sol burun deliğinden kocaman sümük çıkarttım :) yıllar sonra yine ilk yaşadım :D

    --------------------------------------

    24 ağustos pazartesi güncellemem ;

    arkadaşlar bugün epey farklı bir mutluluk daha yaşadım (: sabah namazından sonra yatak odasında annemle ben yattım. yatak büyük, geniş, rahat, yumuşacık öyle rahat derin uyudumki saat 10 gibi uyandım. bi ara abim gelmiş hiç duymadım.  babamı benim odama gönderdim :D öyle makara yaşadıkkiii;  şimdi  benim bu kazam sonrası annem benimle extra özel ilgileniyor babam karıyı eldimden aldın diye takılıyodu (: bide yatağı kaptım. işte bu çok özel extra bir mutluluk bunuda paylaşayım dedim ;)

    bide bugün fizik olarak bir buçuk saat ayakta durdum. önceleri bir saat anca durabiliyodum. artık ilk yarım saat nasıl geçiyor anlamıyom bile.

    -------------------------------------

    3 eylül güncellemem; 

    arkadaşlar iki hafta tatil yaptım. ondan bu arada bişey yapamadım. hafta sonu yine gidecem. o yüzden fizik olarak bu arada pek bişey olmadı. gerçi fizik çalışılan parklar varya onlardan vardı. oraya gittim.

    amaaaaa dün için öyle büyük bi olay yaşadımkiii. tuvalet ihtiyacımı şimdiye kadar klozet gibi yapılan sandalyeye yapıyodum. nevaleyi bi kapa yapıyodum. işin koku tarafını söylemiyom. sonra o kabı annem yada babam yada abim yıkıyodu. sonuçta bi uğraş söz konusu. temizliğide kolonyalı mendille yapıyorlardı. dün klozete yaptım. temizliğide suyla kendim yaptım. o kadar sevindimki tuvalet konusunda kendi işimi kendim gördüm

    --------------------------------------

    6 eylül güncellemem; 

    dün tatil sonrası dükkanıma gittim. yine  farklı bişey yaptım. yıllar sonrayazı yazdım. gerçi küçük "f" harfini unuttuğumu farkettim. nasıl yazıldığına telefondan baktım. telefon faturamın parasını ayırmıştık, bide not (: ahada resmi 

    ajan1111

     - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

    9 Eylül lgüncelleme ;

    arkadaşlarım bilirsiniz 2 hafta tatil yaptım daha da yapıyom. Fizik çalışması olarak öyle ciddi bişey yapmadım  bi o fizik hareketleri olan parklarda çalıştım. Ama Bu sabah ilk defa koltuktan hiçbiryere tutunmadan ayağa kalktım. Öyle eğri de durmadım. 

    --------------------------

    10 Eylül güncelleme ;  

    Arkadaşlarım ben hala tatil yapıyorum siz çalışın yada okuyun hatta kıskanın, çatlayın falan :D bana göre önemli bir detay yaşadım. Bu şey yeri kaşındı (: çalışacak galiba :) 

    --------------------------------

    12 Eylül güncelleme ;

    Arkadaşlar o 10 15 saniye tutunmadan durma olayını bugün en aşağı 2 dakika durdum. Sıra adım atmaya geldi 

    ------------------------------

    13 eylül güncelleme ; 

    arkadaşlar bugün doğum günüm. 27 bitti 28'e başladım. zaman benim için öyle hızlı geçtikiii anlatamam. neyse bugün taaa liseden arkadaşlarım doğum günümü kutlamaya evime geldiler. nasıl bir mutluluk yaşadım hesab edin. yaş 28 oldu  taa lise arkadaşların ziyarete geliyor. sonra başka mahalleden arkadaşlarım pasta alıp gelmişler. onuda yedik. alt katta abim oturuyor yengem pasta gibi bişey yapmış. oda güzeldi. bugün aleni pasta komasına girdim. ama hala tık yok :DDD

    --------------------------------

    18 eylül güncelleme ;

    arkadaşlar bugün dolu dolu 5 dakika hiçbiyere tutunmadan ayakta durdum (: oda karşımda televizyon ordan saat tutuyom daha duracak gibiydim ama 5 dakikada bırakayımda sonraki denememde bunu geçme kolay olsun diye düşündüm :) sonki kemikleşme ameliyatım harbiden iyi geçmiş. vücudu serbes bıraktığımda bi tarafa çekmiyor vücut.

    -------------------------------

    19 eylül güncelleme ;

    arkadaşlar sanmayın sadece yürüyemiyom, ben konuşamıyomda. gerek kaza anı dilimi yutmuşum oralarda olan biris farketmişte dilimi kurtarmış, gerek bir senelik yoğun bakım süreci, gerek 9 ay bilincim bile yokmuş, gerek trakeostomi denilen şey beni yaşatmak için boğazıma delik açmışlar. ordan nefes almışım, ordan beslemişler falan. bunlardan dolayı konuşamıyom. bizim sakarya tayfası bilir. konuşmaya çalışınca hemen yutkunasım geliyor. boğaz ve dil gereken harfleri söyleyemiyom. bir senelik malum süreç, konuşmaya çalışıyomya hemen nefes nefese kalıyom. yorulunca hızlı hızlı nefes alırız ya öyle ihtiyaç duyuyom ama bugün  söyleyemediğim harfleri söylemeye çalıştım hafiften anlaşılıyorda. t, g, h, k, p harfleri artık daha anlaşılır gibi ama kelime içinde önünde veya arkasında harf olduğu zaman biraz zor anlaşılıyor. bu yüzden şu konuşma terapisti muhabbeti için uğraşıyomya zaten. @blackhammer nickli müridin ayarladığı doktorla skype üzerinden görüştük sesli harflere çalış dediydi ilk normal tonda uzatarak aaaaaaaa diye sonra boğazdan daha kalın şekilde AAAAAAAAAAAAAAA diye çalışacak mışım. bir kere böyle ders aldım. sonra ailece tatil mevzuusu oldu tatile gitmeden önce durumu izah ettim. hiç cevap yazmadı. 2 haftalık tatil yaptım. hemde ne tatil (: sonra doktora yine skype üzerinden 4-5 gün yazdım tekrar derslere başlayabilir miyiz diye ama hiç cevap bile yazmadı. ben kendim böyle çalışmalara devam ettim ve bugün daha daha net söledim. burdanda yazayım böyle bu tarzda çlışan birini tanıyanınız var mı?

    -----------------------------

    23 eylül güncelleme ;

    arkadaşlar benim pozisyondaki kişiler için yürüyebilmek için volkır diye bişey yapmışlar. bunun tekerlekli olanını aldı babam şöyle bişey ;
    https://www.google.com.tr/search?q=tekerlekli+walker&biw=1152&bih=749&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0CD4QsARqFQoTCNeF9a6IjcgCFQEQLAod1ZAJzg

    sonki kemikleşme ameliyatım ameliyatım çok çok iyi geçti. artık ayağa dikildiğim zaman kendimi serbes bıraktığımda sol tarafa çekmiyor vücut. artık oturma odasına, mutfağa, misafir odasına kendim gidebiliyom. dışarıda da deneyeem muhtemelen olacaktır. bizim eve yakın ormanpark diye bi yer var. artık orada takılırım. özellikle bizim tbt sakarya tayfasına duyurulur(: başka illerden gelebilen olursa da çıkabilirim. yeter iki senedir paso evdeyim.

    -------------------------

    6 ekim güncelleme ;

    arkadaşlar kafa çalışıyor. geçenlerde vbasic'te ufaktan bişey yazmıştım. temel kodları, mantığını hatırlıyom ve ezber yeteneğimi kaybetmemişim. ezan okunduktan sonra yapılan dua varya onu ezberledim. kazadan önce bilmiyodum hee sadece duyuyodum kabataslak bilirdim ama artık tamamen biliyom. 

    ---------------------------

    13 ekim güncelleme ;

    arkadaşlar sağ yanağımın aşağısında sivilce çıkıyo. hani çene kemiği varya kulağa yakın yerde oralarda. o kadar enerji verecek şeyler yiyomki eh vücut bi yerden atması lazım (: 

    ---------------------------

    18 ekim güncelleme ;

    arkadaşlar bugün ilk defa tutunmadan adım attım (: evimde babamın yaptırdığı paralel bar diye bişey var. anlattırmaya uğraştırmayın şöyle bişey :)

    https://www.google.com.tr/search?q=paralel+bar&biw=1152&bih=749&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIitGLp5jMyAIVCV0sCh2n2Au5

      ilk denememde adım sonrası dengeyi bulamadım ama ikinci denememde adım sonrası dengeli bi şekilde dik durabildim. 

    --------------------------

    22 ekim güncelleme ;

    arkadaşlar bizimkiler bana tekerlekli volkır almışlardı. benim pozisyondaki kişilerin yürüyebilmesi için bi aşama olarak düşünün. şöyle bişey;

    https://www.google.com.tr/search?q=tekerlekli+walker&biw=1152&bih=749&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIjqup-uXWyAIVRgcsCh01Cw0_

    ilk zamanlar frene basmadan duramıyodum. ama iki gündür fren kullanmayı bıraktım. artık adım attığım zaman dengeli şekilde durabiliyom. bundan sadece denge için yardım alıyom.  babam eve paralel bar yaptırdı şöyle bişey;

    https://www.google.com.tr/search?q=tekerlekli+walker&biw=1152&bih=749&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIjqup-uXWyAIVRgcsCh01Cw0_#tbm=isch&q=paralel+bar

    bunda da ilk defa hiç tutunmadan adım attım. ilk adımda dengeyi bulamadım tutundum ama ikinci adımı gayet düzgün şekilde attım.

     -----------------------------

    4 kasım güncelleme ;

    arkadaşlar geçen gün 10 dakika hiçbiryere tutunmadan dikildim. bile bile 10 dakikada bıraktım bi dahaya rekorumu geçeyim diye (: önceden 5 dakika dikilmiştim.

    -----------------------------

    15 kasım güncelleme ;

    arkadaşlar bugün yine 10 dakika hiç tutunmadan dikildim ve hiç tutunmadan sağ adımımı bir adım attım sonrası dengede sorun yok ama ameliyatlı sol ayağımı adım attıktan sonra dengeyi bulamadım. sol ayağımı dahada güçlendirmem gerek galiba.

    -------------------------------

    26 kasım güncelleme ;

    arkadaşlar dün 1 saat 50 dakika ayakta durdum. biraz daha zorlayıp 2 saat dururdum ama küçük abdest ihtiyacı duydum (: bugün hiç destek almadan adım attım sayılır  veee ergenliğe yeni girince tuhaf sivilceler çıkarya böyle yüzümün sol tarafında bıyıkların üst tarafında işte tahmin edin :) öyle tuhaf  yerde sivilce çıkmış. şimdiden söyleyim öyle macun falan yemiyom haa ((:

    ------------------------------

    26 aralık güncelleme ;

    arkadaşlar bu sefer bayan arkadaşlar okumayabilir (: iki sabahtır kurma kolu çekilmiş tüfek gibi hazır kıta bekliyo benimki :) daha bişey yaşamadım ama ben burdayım der gibiydi. bişey yapmayada korkuyorum. eee ortalama iki buçuk senedir yatıyo nasıl çalıştıracamki. çalıştıktan sonra neler olur kestiremiyorum. bence önce kendimi sağlama almalıyım. macun falan (: ilgili arkadaşlara duyurulur.

    ------------------------------

    2 ocak güncelleme ;
    arkadaşlar bugün evde kendi çapımda fizik çalışması yaparken düştüm. öyle paldır küldür düşme değil düşünce hemen yere tutundum. kimseden yardım almadan kanepeye kadar emekledim. sonra kanepeye tutuna tutuna ayağa kalktım.

    -----------------------------

    7 ocak güncelleme ;

    arkadaşlar artık birisi beni iteklese bile dengeli ayakta durabiliyorum. paralel bar diye bişey var, bizim durumdaki kişilerin yürüyebilmesi için yapılış bişey şöyle;

    https://www.google.com.tr/search?q=paralel+bar&biw=1152&bih=749&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjHwpu-yZjKAhVBuhQKHVcaAqcQ_AUIBigB

    evde bunda yapıyorum çalışmaları. babam sağolsun benzer bişey yaptı. sonki kemikleşme ameliyatım iyi geçmiş. artık sola çekmiyor vücut. zaten böyle hastaların hemen hemen hepsi bu ameliyattan oluyor. çok uzun süre yatılı kaldığımızdan dolayı.

    harbi harbi tutunmadan adım atmada sıra.

    ----------------------------

    9 ocak gücelleme ;

    arkadaşlar bilgisayara huvallahullezi ve amenerrasulu yazdım. bi huvallahullezi suresinde "sübhanallahi amma yüşrikün" yazmayı unutmuşum. orayada başka bişey yazmışım. amenerrasulu suresinde hiçbir yanlışım yok. diğer dualarda yanlışım yok. birkaç surelerin bazı yerleri karışabiliyor. hele zamanım müsait olsun hepsini tamamen ezberlicem. bu kadar hafızam yerindeyken NİŞANLIMI nasıl unutabiliyorum anlamış değilim. 

     

    bugün fizik çalışması olarak 10 dakika hiçbir yere tutunmadan tam dik ayakta durdum. dahada dururdum ama bi dahaya geçebileyim diye 10 dakikada bıraktım (:

     

    böyle benim gibi çok uzun süreli yatılı kalan herkeste bu kemikleşme oluyor. illa temizlenmesi gerekiyor. yoksa vücut bi tarafa çeker. bende kendimi serbes bırakınca sola çekiyodu vücut. ben ekstradan sağa doğru yönelerek anca bir dakika falan dengede durmaya çalışıyodum. bugün bayağı bi dururdum. çünkü dengemi bozan hiçbişey yoktu. sadece dengede duracak olsam ortalama bir saat durudum. 

    --------------------------

    13 ocak güncelleme ;

    arkadaşlar dün akşam ilk defa kanepeden hiçbir yere tutunmadan hiçbir destek almadan tamamen ayaklarıma yüklenerek ayağa kalktım. 

    --------------------------

    16 ocak güncelleme ;

    arkadaşlar bu akşam hiç tutunmadan hiç destek almadan iki defa iki metre falan gittim. arada bi denge için hafiften destek aldım.

    --------------------------

    24 ocak güncelleme ;

    arkadaşlar bugün ilk defa banyoya tamamen kendim girdim, kendim sabunlandım falan. arşivci arkadaşlara duyurulur (:

    --------------------------

    29 şubat güncelleme;


    arkadaşlar bir aydır ankara tsk rehabilitasyon merkezindeydim. şimdiye kadar çok yer görmüşüm. romatem, bolu izzet baysal hastanesi falan ama ben hiçbirini hatırlamıyorum. daha bilincim yokken gitmişim. ben ilk bizim sakarya eğitim araştırma hastanesini hatırlıyorum. orda da çok fena canımı acıtıyolardı. zaten burdan sonra bile iki defa daha ameliyat oldum. burdaki eşyalar, doktorlar, ilgi alaka falan çok iyiymiş. babamın demesi böyle.

    volkır diye alet var. bizim pozisyondaki kişilerin yürümesi için yapılmış şöyle bişey;
    https://www.google.com.tr/search?q=volk%C4%B1r&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiFnpHyuZzLAhUHw3IKHRNGDTkQ_AUIBygB&biw=1366&bih=653
    bunu zaten kullanıyodum. burda volkırdan bi kademe daha ileri, tek baston gibi düşünün yere üç ayaklı basabilen şey düşünün. buna tek elle tutunarak adım atmayı öğrettiler. bundan alacaz. altı ay sonraya kontrolüm var. altı aya kadar yürümem lazım. yoksa sonuçta askeri hataneye gidiyorum. adı bile yeter (: bi süre bunu kullanıp ayaklarda güçlenince sonra tamamen bağımsız adım atma kalıyor.

    ----------------------------

    30 Mart 2016
    arkadaşlar tsk rehabilitasyon merkezinde tripod diye bişey öğrettiler şöyle;
    https://www.google.com.tr/search?q=üç+ayaklı+denge+bastonu&biw=1366&bih=653&source=lnms&tbm=isch
    geçen gün sadece bundan destek alarak 2-3 metelik mesafeyi 4-5 defa gittim geldim. yıllar sonra desteklide olsa adım attım (:

    ----------------------------

    27 nisan güncelleme;

     

    arkadaşlar bu tripod denen aleti baya baya kullanmaya başladım. artık bunla gezerken yanımda birinin olmasına ihtiyacım yok. düşme problemim olmuyor gibi. olsada bişey farketmiyo düşmeyide öğrendim (:

    bide önceki gün 12 dakika hiç desteksiz bi yere tutunmadan ayakta dikildim. öyle yamulmadımda. bile bile 12 dakikada bıraktım bi dahakine süreyim arttırayım diye (: dursam yarım saat falan dururdum heralde. çünkü en son 2 saat 40 dakika ayakta durdum. dahada dururdum ama tuvaletim geldi küçük olanı (: sıra hiç desteksiz adım atmaya geldi.

    ---------------------------

    2 mayıs güncelleme;

     

    arkadaşlar gündüzleri iş yerime gidiyodum. adapazarı merkezde iş yerimiz. dükkan işhanında 3. katta. bugün dükkandan aşağı kimseden yardım almadan volkırın tekerlekli olanıyla indim. tabiki asansörle (: parkın orda gezdim falan. hiç tanımadığım birine telefonumu verdim video çektirdim. cesarete bak (: ahada videoyu vereyim daha iyi anlaşılır.

    https://www.youtube.com/watch?v=ImGZPNZUfNE&feature=youtu.be

    --------------------------

    7 mayıs güncelleme; 

     

    arkadaşlar dün ilk defa cuma'ya tekerlekli sandalyem olmadan gittim. volkır var bizim pozisyondaki kişilerin yürüyebilmesi için bunun tekerlekli olanıyla kimseden yardım almadan cuma'ya gittim. sadece düşersem diye yanımda bi arkadaşım vardı. bizim dükkanın orda kapalı çarşı var bizimkiler bilir orda cuma kılınıyor. benim pozisyonda oturan biride vardı birkaç kişi daha geldi saf tuttuk. 

     

    bugünde ilk defa annemden hiç yardım almadan üç ayaklı baston var onun desteğiyle banyoya gittim, banyomu kendim yaptım. ilgilenen arkadaşlara duyurulur :D

    -------------------------

    22 mayıs güncelleme;

    arkadaşlar geçen cuma; sabahtan sadece üç ayaklı bastonumu kullanarak klozete gittim. tuvaletimi yaptım. dönüşüde yine sadece üç ayaklı bastonumla kendim yaptım.  o gün cumaya tekerlekli volkır var şöyle bişey;

     

    https://www.google.com.tr/search?q=tekerlekli+walker&rlz=1C2CHZL_trTR691TR691&biw=1440&bih=775&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjLici6gO7MAhXrC8AKHWdNDrMQsAQIPQ

     

    bununla gittim. ters çevirdim buna oturdum, kıldım cumayı.

    -----------------------

    26 mayıs güncelleme;

     

    arkadaşlar dün iki buçuk saat ayakta durdum. bi 10-15 dakika daha durabilirdim şey yapa yapa üç saati bulabilirdim. ama küçük abdest geldi ve namaz vakti geçiyodu.

    bugünde dükkanımıza geldim dükkanımız 5 katlı işhanının 3. katında benim tekerlekli volkırla asansörle en aşağı indim burda lokanta var. lokantada klozet var. aslında tuvalete geldim ama yapamadım. hazır inmişken öğlen civarıydı. öğle yemeği yedim. ( tavuk yemeği, çubuk makarnası ve fırında sütlaç  en çok fırında sütlaçı özlemişim. sonuçta yıllardır yemedim (: gerçi 7 liramı aldılar. benim zamanımda böyle  menü 4,5   5 lira civarıydı.) tüm bunları tek başıma yaptım haa bi tuvalete girerken lokantadan bi çocuk yardım etti.

    ------------------------

    8 haziran güncelleme;

     

    arkadaşlar bu sefer farklı bi mutluluk yaşıyorum. vücudum hep sağa doğru ittiriyo beni hep kendimi sola doğru iterek ayaka dengede durmaya çalışıyordum. otururkende aynı şekilde. dünde dolaptan bişey alırken yine aynı şekilde sağa doğru ittiriyordu dolap sol tarafımdaydı sağ tarafım tamamen boştu. sağ dirseğimin üzerine düştüm. sanki böyle bişeyler yerine oturdu. kemikler tam yerli yerine geçti. artık sağa doğru bişey ittirmiyo (: 

    ----------------------

    15 haziran güncelleme;

     

    arkadaşlar ayakta dura dura kondisyon yapmışım. artık iki saat ayakta durabiliyorum. ayakta durmakla gezmek arasında fark varmış. daha çok yoruluyor insan. dün hemen hemen iki saat gezdim ve akşamı yıllar sonra çorap kokusu aldım :D 

     

    bugün akşam evde annem sadece emaneten ellerime dokunuyordu hiç destesiz 3 adım attım.

    ---------------------

    20 haziran güncelleme;

    arkadaşlar bizim pozisyondakilerin yürüyebilmesi için üç ayaklı baston yapılmış şöyle bişey; 

    https://www.google.com.tr/search?q=%C3%BC%C3%A7+ayakl%C4%B1+baston&biw=1440&bih=775&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjPsZTvhrfNAhWILsAKHQHZA4QQsAQIPQ

    sadece bununla odada ortalama üç metre gittim geldim.

    --------------------

    23 haziran güncelleme;

     

    arkadaşlar dün bir buçuk saat ayakta durdum. bu bir buçuk saat içinde bi ara 15 dakika hiç  tutunmadan desteksiz ayakta durdum.

     

    bu gece fizik harici bana göre çok büyük ve güzel bişey daha yaşadım. ben hep teyemmüm abdesti alıyorum. bu gece sahurda ilk defa anneciğimin yardımıyla normal abdest aldım. annem  bi ayaklarımı yıkamak için ufaktan kova gibi bişey getirdi. bunun içinde ayaklarımı annem yıkadı gerisini ben hallettim (:

    -------------------

    3 temmuz güncelleme;

     

     arkadaşlar yürüme parkuru var. bizim pozisyondaki kişler için böyle iki metrelik iki tarafı yere basan denge için elleri kullanacak düzeyde boruları olan bişey;

    https://www.google.com.tr/search?q=y%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%C5%9F+parkuru&biw=1440&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwj88srH0NbNAhXESBQKHf7ICG8Q_AUIBigB#tbm=isch&q=engelli+y%C3%BCr%C3%BCme+parkuru

    resimlerde benzeri var. dün bunda üç saat çalıştım. tutuna tutuna gittim geldim, dengede durdum, ayaklarımı esnettim.

    ------------------

    7 temmuz güncelleme;

     

    arkadaşlar bu parkurda çalışırken ayakta dikilirken hep sağ tarafıma doğru yüklendim. sağa soğru ittiriyordu bişey beni bu sağ tarafı güçlendireyim diye özellikle sağa doğru bükülü ayakta durmaya çalıştım. artık beni sağa doğru ittiren bişey yok. dün tek bastonu kullanarak bayağı yürüdüm.

    ------------------

    18 ağustos güncelleme;

     

    arkadaşlar sonki kemikleşme ameliyatım iyi geçmişki beni öyle bi tarafa çeken veya ittiren bişey yok ayağa kalktığım zaman gayet dengeliyim. dün akşam ilk defa hiç tutunmadan destek almadan baston falan kullanmadan üç adım attım. ilk denememde adım sonrası tam dengeyi bulamadım biraz eğildim falan ama sonrakilerde sorun yoktu.

    -----------------

    24 ağustos güncelleme;

     

    arkadaşlar bugün, yürüyüş parkurundan babamda yaptı. bunda çalışırken ilk seferinde 12-13 dakika falan dengede durdum. biraz zonra 15 dakika dengede durdum. öyle eğilip bükülmedimde. bi dahaya geçmesi kolay olsun diye aleni 15 dakikada bıraktım. 

    -----------------

    30 ağustos güncelleme;

    arkadaşlar bizim pozisyondakiler için volkır dedikleri alet yapmışlar bunu kullanmayı bıraktım artık evde artık sadece üç ayaklı baston kullanıyorum. 

    ajan1111 tarafından 30/Ağu/16 22:59 tarihinde düzenlenmiştir

    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Helal kardeşime. Halı sahada maç yapalım bir gün toplanıp forumca. :)


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MorganBlacK
    MorganBlacK's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2011
    Erkek

    Hocam koşacağın günlerde gelecek inşallah


    Osuranın karşısında sıçmazsan götü yok derler.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Gözünaydın hocam. :) Çoğu gitti azı kaldı. Yürümeye başladığın zamanın konusu da göreceğiz inşallah.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SüperSperm.
    evsiz
    evsiz's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2009
    Erkek

    bende evlendin sandım hocam geçen konusu vardı :) Neyse evlilik haberinide alırız inşallah :)


    Bazı İnsanLar AnıLarıyLa AnıLıR Bazı İnsanLar AnaLarıyLa...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Necati
    Necati's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Kasım/2009
    Erkek
    MorganBlacK bunu yazdı

    Hocam koşacağın günlerde gelecek inşallah

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2014
    Erkek

    Hocam vallahi çok sevindim. Bütün mesajlarından takip ediyorum ve ciddi anlamda dua ediyorum seni için. Allahım yardım etsin sana. İnşallah çok çok daha iyi bir hale gelirsin :)


    Telegram : @CuneytKuscu && Discord : Tyenuc#2679 | İstanbul Avr. Yazılım Mühendisi ve sonunda işim var (:
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2007
    Erkek
    Necati bunu yazdı
    MorganBlacK bunu yazdı

    Hocam koşacağın günlerde gelecek inşallah

     

     


    Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2014
    Erkek

    dahada iyi olacaksın dostum gayret göster eski sağlığınada kavuşacaksın inşallah.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Allah bol şifalar versin hocam. Eğer ümidini ve gayretini yitirmezsen bugünlere dönüp ne günleri atlattım diyeceksin. Tbt müridleri olarak biz her zaman yanındayız 


    Cigu bigule :(
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aress
    Aress's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2015
    Erkek

    olacak hocam  sabret bu ilk başlangıç gerisi Allahın izni ile gelir

Toplam Hit: 27819 Toplam Mesaj: 263
ayağa kalkmak