folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında

Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:
    -----------------------------

AMpul bunu yazdı:

Bunu sormanızın sebebi de evrime özellikle insan evrimine çok yabancı olmanız. Modern insan (homo sapiens) den önce mağaralarda yaşayan, duvarlarına resimler çizen, çeşitli araçlar kullanarak avlanan primat türleri vardı, sonuncusu homo neanderthalensis, en çok fosili bulunan ve tüm dünyada bulunan primat türüdür. modern insanla verimli döl verdiği düşünülmektedir.

homo neanderthalensis türü modern insan tarafından nesilleri tüketilmiş ya da absorte edilmiştir. (yaklaşık 30 bin yıl önce).

Evrimi baştan öğrenin demiyorum en azından şu makaleyi okuyun, ademle havvadan geldiysek bu kadar fosil bu kadar mağaraya inancımızı sınamak için şeytan tarafından mı koyuldu.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Neandertal_adam%C4%B1

Geçenlerde tahribatta konu açılmıştı ırakta sanırım dünya yuvarlak mı diye tartışılıyordu, o kadar uydu fotoğrafı varken hala bunu tartışıyorlar diye gülüyorduk, ancak gerçek şu ki ırakta tv bile şeytan icadı diye yasaktı, şimdi bunca kanıt ortadayken bizim evrimi tartışmamıza batılı bilim adamları kıçlarıyla gülüyor, sizin o ıraklılardan bir farkınız yok kusura bakmayın.

Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 21:11'da AMpul tarafından düzenlendi.

Ben ilk insan otomobil üretti demedim zaten. Bizim beynimiz bu kadar evrimleşmişken bizim gibi olmayı geçtim bize yakın bir canlı türü daha yok. Diğer canlıların da hepsi uzaya çıksın demiyoruz bu kadar yıl geçmiş bir canlı daha yazıyla anlaşsın mesela çok basit aletler yapsın taş devrindeki insanlar gibi.

Yetişkin bir şempaze 7 yaşında bir insan beynine sahip yüzlerce kelime öğrenebiliyor.

Birçok maymun türü sert yiyecekleri kırmak için taş gibi araçları tıpkı insanlar gibi kullanıyor. Her canlıyı solucan filan mı sanıyorsunuz?

şurayı okumakta fayda var http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eempanze#Zeka

Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 21:27'da Tugberk tarafından düzenlendi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

DarkSkull bunu yazdı:

Benim merak ettiğim madem herşey evrimleşti aklını bu kadar kullanabilen tek canlı neden insan. Mesela maymunlar neden en basitinden kendilerine el arabası yapıp içine muz doldurup depolarına götürmüyorlar. Birşeyler icad edebilen kendini geliştiren tek canlı insan. Neden diğerlerinin beyni bizimki kadar evrimleşemedi. Kuşun çalı çırpı toplayıp yuva yapması ve avlanma teknikleri dışında hiçbir canlı birşey yapamıyor. Akıl düzeyi birbirine eş değer birçok canlı var mesela kediye birşeyleri öğretebiliyoruz köpeğe birşeyleri öğretebiliyoruz ama insanın yapabileceklerini yapan başka canlı hiç yok.

bu zekanın tanımıyla da ilgili birşey. mesela avcı dinazorlar da acayip derecede zekiymiş geçen bi belgeselde anlatıyordu. ama zeka deyince oturup radyo icat etmemişler. bugün bi dinazorla karşılaşsan aklına hayaline gelmeyen şekilde seni avlar.aynı şekilde birçok yırtıcı hayvana karşı doğada hiçbir şansımız yok. bu onların zekalarını gösteriyor.

yine birçok canlı, hatta birçok bitki bile akla hayale gelmeyecek yöntemlerle hayatta kalıyor neslini devam ettiriyor. belki bitkiler bizden daha zeki, tamamen tanım meselesi.

bugün yine birço hayvan çeşit çeşit tuzaklarla avlanıyor. senin de dediğin gibi yuva yapıyor, üstelik verimsiz vücut şekillerine rağmen.

niye insan? tamamen rastlantı =) rastlantı derken tabi kura çekilmiş değil. tarih içindeki şartlar, kuraklıklar, rakipler ve besinler derken birçok değişkenden sağ çıkabildi atalarımız. ama mesela bi timsah gibi gücüyle hayatta kalacak durumda değil. başka bir avantaja ihtiyacı vardı. zekası gelişmese atalarımız soylartını devam ettiremeyecekti.

evet zekamız hayatta kalmamızı sağladı, ama sanki hayatta kalmamızı sağlamaktan fazla gelişti =) yani bence fazla zeka tamamen evrimsel bi yan etki =)

edit : bazı şempanze popülasyonlarının mızrak, yay falan yaparak avlandılarını duymuştum national geographic'te.

Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 21:32'da Prometheus tarafından düzenlendi.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Taşla yiyecek ezmesi kedinin toprağa sıçıp üstünü kapatması gibi birşey. Ben diğer canlılar tek hücreli zekasına sahip demiyorum. Özellikle avlanmada birçoğunun ağzımızı açık bırakacak yöntemleri var. Bir insan zekasıyla karşılaştırınca çok komik kalıyor yine de. Dükkana gelen bir deli var saat sorup gidiyordu hep havalar ısınınca klimayı farketti hava alacağım deyip içeride 3-5 dk takılıyor. Klima su fışkırtıyor sanki abdest alır gibi klimadan gelen havayı kollarına başına falan sürüyor. Şimdi siz buna al bu deli değil akıllı işte klimadan hava geldiğini biliyor havayı alıp götüne bile sürüyor bak sen bunu akıl edemedin havayı hiçbir yerine süremedin diyebilir misiniz. Tugberk'in verdiği örneklerle benim verdiğim aynı oldu şimdi. Bu durumda o deli aslında benden de akıllı olabilir mi havayı alıp koluna bacağına sürüyor.

Prometheus

Tamam rastlantı sonucu insanların zekası bu kadar gelişti. Raslantı sonucu 1-2 canlı daha gelişemez miydi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:

Taşla yiyecek ezmesi kedinin toprağa sıçıp üstünü kapatması gibi birşey. Ben diğer canlılar tek hücreli zekasına sahip demiyorum. Özellikle avlanmada birçoğunun ağzımızı açık bırakacak yöntemleri var. Bir insan zekasıyla karşılaştırınca çok komik kalıyor yine de. Dükkana gelen bir deli var saat sorup gidiyordu hep havalar ısınınca klimayı farketti hava alacağım deyip içeride 3-5 dk takılıyor. Klima su fışkırtıyor sanki abdest alır gibi klimadan gelen havayı kollarına başına falan sürüyor. Şimdi siz buna al bu deli değil akıllı işte klimadan hava geldiğini biliyor havayı alıp götüne bile sürüyor bak sen bunu akıl edemedin havayı hiçbir yerine süremedin diyebilir misiniz. Tugberk'in verdiği örneklerle benim verdiğim aynı oldu şimdi. Bu durumda o deli aslında benden de akıllı olabilir mi havayı alıp koluna bacağına sürüyor.

Prometheus

Tamam rastlantı sonucu insanların zekası bu kadar gelişti. Raslantı sonucu 1-2 canlı daha gelişemez miydi.

1 belki diğer canlıların zekaya ihtiyacı yok bu yüzden evrimleşemedi 2 evrim çok karmaşık bir durumdur öyle niye bizde bu varda sende yok diye birşey söz konusu olamaz bu durum oluşması bile milyon yıllarla ifade ediliyor 3 sende niye kanat yok rastlantı değil bu ihtiyaç şunu bi kafana sok bizim kanada mı ihtiyacımız var yok doğal seçilim rastlantı değildir rastlantıdan kasıt dna olayıdır 1 tek farklılıktır bundan sonrasıda yaşama uygunluğundur 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:

Benim merak ettiğim madem herşey evrimleşti aklını bu kadar kullanabilen tek canlı neden insan. Mesela maymunlar neden en basitinden kendilerine el arabası yapıp içine muz doldurup depolarına götürmüyorlar. Birşeyler icad edebilen kendini geliştiren tek canlı insan. Neden diğerlerinin beyni bizimki kadar evrimleşemedi. Kuşun çalı çırpı toplayıp yuva yapması ve avlanma teknikleri dışında hiçbir canlı birşey yapamıyor. Akıl düzeyi birbirine eş değer birçok canlı var mesela kediye birşeyleri öğretebiliyoruz köpeğe birşeyleri öğretebiliyoruz ama insanın yapabileceklerini yapan başka canlı hiç yok.

ihtiyaçları yok

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:

Prometheus

Abicim verilen linki okumamışsın bari ben bazı alıntılar yapayım başkası okur.

• Şempanzeler aletler yapıp bunları besin kaynaklarına ulaşmak veya sosyal gösteriler yapmak için kullanırlar. Bu canlıların birlik, sosyal etkinlik ve mevki gerektiren karmaşık ve özel avlanma stratejileri bulunur. Bu tür eylemler içinde sosyal açıdan etkileyici, yönlendirici ve hile yapıcı davranışlar gösterirler. Bunun yanında sembol kullanmayı öğrenebilirler ve insan dilini bazı basit hatlarıyla algılayabilirler. Ayrıca sayıları ve sayı dizilerini öğrenebildikleri gibi,[13] gelecek hakkında kararlar verebilirler.[14]
    • Şempanzeler hakkındaki en önemli keşiflerden biri, Ekim 1960'ta Jane Goodall'ın gözlemlediği alet kullanma yetisidir. Son araştırmalara bakıldığında, bu canlıların 4.300 yıl kadarlık bir süredir taş kullanabildiği görülmektedir.[15] Şempanzelerin kullandığı alet arasında termitler için kullandıkları çubuklar da yer almaktadır.[16] Yine son gözlemlere bakıldığında bayağı şempanzelerin dişleriyle sivrilttikleri taşlarla avlandıkları belirlenmiştir.[17][18] Şempanzelerin bu alet kullanma özelliklerinin keşfinden önce, sadece insanın bu yeteneği sahip olduğu düşünülmekteydi. Ancak günümüzde şempanze dışında da birçok alet kullanabilen canlı bilinmektedir.[19][20]
    • Son yapılan çalışmalarda, şempanzelerin grup içinde fedakar davranışlarda bulunduğu gözlemlendi.[21][22][23] Şempanzelerdeki manevi değerlere ilişkin bulgular arasında yas tutma, "romantik aşk yaşama", "yağmur dansı", göl üzerinde batan güneşi izleme gibi doğaya hayranlık, merak ve yabani hayata saygı gibi özellikler görülmektedir. Şempanzeler, beslenen kaplumbağalar gibi diğer canlılara saygı ve empati göstermektedir. Ayrıca bu canlılarda "animizm" ve "yap-inan oyunu"nun bulunduğu bilinmektedir.[24]
    • Şempanzeler, insanların sözsüz iletişimine benzer iletişim özelliklerine sahiptir. Vokalizasyonlara, jestlere ve mimiklere sıkça başvuran bu canlıların beyinleri üzerinde yapılan araştırmalara bakıldığında şempanzelerin beyinlerinde dil-iletişim ile ilgili bölgenin, insan beynindeki Broca bölgesi ile birebir örtüştüğü görülmektedir.[25]

Devamı linkte, şimdi bu yetenekleri havayı götüne sürmek, bokunu toprağa gömmek ile mi karşılaştırıyorsun. Ya da uzaya çıkmasın, sadece zeka belirtisi göstersin derken ki kastını biraz daha açar mısın. Zira orta afrika bölgesinde, öğrenmede ciddi sorunları olan, zeka konusunda çok zayıf, ortalama iq su 60 civarı olan topluluklar var, zeka ararken neyi kastettiğin önemli.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

haaaaaaah darwinizm yüzünden sevdiğim  kızlada kavga ettim an itibariyle birbirimizin yüzüne bakmayacaz. Ahmet kayanın dediği gibi "Beni bilimle anla iki gözüm felsefeyle anla ve tarihle yargıla..." diyerek bilim yolunda ilerlemeye devam ediyoruz yine ahmet kayanın dediği gibi "bir yar gider bin yar gelir düşmanlar kör olur.."

Ayet var, ayet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

oliWeR bunu yazdı:

işte bu yüzden yazmayacağım diyorum çünkü siz bilim insanı olarak doğa üstü güçleriniz var benim beynimden geçenleri siz okuyabiliyorsunuz ben ne dersem diyeyim sırf inancımdan dolayı karşı olduğumu düşüneceğin için boş bi tartışma olacak o yüzden susmak istiyorum 

sen bilimsel birşey sunsan inancın umrumda olmayacak. hemen dayadın ezilen edebiyatınıç

yukarda fosiller sahte dedin. ben dedim ki 3ü5i sahte geri kalan yüzbinler ne? sen yok dedin sahte.

iyi dedim şurdan göster hangileri sahte, sesini çıkarmadın hemen inancım şöyle olduğundan bla bla eziyonuz beni.

ah canım kıyamam.

söyle hadi bilimsel birşey söyle valla inancını umursamıyorum yav. yeter ki sorularıma cevap ver.

ama yok biz seni eziyoz biz seni fişliyoz. sen milyon tane delil ortaya koydun da sırf inancından seni kabul etmedik di mi?

pardon onu yapan sendin. sayısız fosili kanıtsız olarak reddeden inancından ötürü reddeden sendin. 

hadi fosillerin amına koyim, hepsini siktiret kıyak geçtim sana. diğer verileri napıcaz?

günümüzde fosil delilleri evrimin arkaplandaki delillerinden. 100 yıl önceydi fosillerden evrimi anlamamız. o zamanlar genetik bilgi yoktu elimizde. ayrıntılı ekipmanlar yoktu. onun için fosillere muhtaçtık. şimdi hiç fosil olmasa bile olur ki sayısız fosil var tekrar tekrar söylüyorum.

ama şimdi sen bunlara cevap vermeyeceksin. "inancımdan ötürü beni eziyonuz ühühü tartışmıyorum ben bu yüzden ühühü" diyeceksin.

hadi beni yanılt.

ağlıyor ağlıyor diyorsunuz ne desem harun yahyacı diyorsunuz 1 tane harun yahyanın sitesinden size örnek mi verdim ki harun yahyanın doğru olup olmadığı da umrumda değil ara geçişlerle ilgili 20-30 tane örnek saydınız tesadüfen aralarından birkaçını googlede araştırdığımda 1999 yılında bulunmuş 2001 yılında da sahte olduğu anlaşılmış dedim kaynak vererek yazdım buna karşılık 3-5 tane böyle var dediniz naasıl bir tesadüf se benim araalarından baktığım iki üç tanennin içerisinden 1 tanesi sahte çıktı benim normal şartlarda bu iş hiçbir şekilde dalım olmamasına rağmen size bir örnek verdim emin olun sizde bu şekilde kalıplaşmış düşünceler varken 100 lerce örnekde versem sizin cevabının zilyontaneden 100 tane çıktıysa ne olmuş olacaktır. yoksa beni evrim konusunda ezseniz ne olacak ezmeseniz ne olacak görende beni evrime karşı tezler yazmış doktora yapmış sayacak beni bu konulardaa ezmiş olmanız bu teoriyi doğrulamaz tam aksine benim aynı şeyleri size yapmış olmam teoriyi yalanlamaz ben en baştaki yorumlarımdada yazdım olmadığını kimse garanti edemez ama kimse yüzde yüzde varlığını ıspatlayamaz sizin olayınız koca ayağın varlığı gibi  kimisi gözümle gördüm kesinlikle doğru diyor kimisi kesinlikle uydurma öyle birşey yok diyor aralarında farklar var tabiki koca ayak efsanesine inanan bilim adamı çok az sayıda ama dalında uzmanlaşıpda inanan da birçok uzman var

şimdi sizin iddanıza göre siz başlarsanız kanat çırpmaya torunlarınızın torunları 100.000 yıl sonra kanatlanacak nasıl olsa aksini ıspat etmeye ömür yetmez aksini ıspat etmeyede ömür yetmez siz öyle inanmaya devam edin kollarınızı aşağıya yukarıya sallayın  ben inanmıyorum inanmadığım içinde mutluyum huzurluyum.

inanç konusunaa da gelecek olursak inancım yüzünden beni ezmeniz mümkün değil inanmıyorum dersin olur biter ben size Allah'ın varlığını ıspat etmekle uğraşamam, sen bana olmadığını ıspat edemezsin bende sana olduğunu ıspat edemem. seni yanılttığım içinde üzgünüm

KrypT bunu yazdı:

Ya ulan şu adamı iplemedim iplemedim de arkadaş, madem anladığın dil bu; evet biz bilim insanıyız ama sen sözde bilgisayarcısın. O yüzden seni iplemiyoruz, hadi git.

sana cevap bile verme gereği uymuyorum, etrafınıza kendinizden toplamışsınız kendi düşüncenizden  10 larca adam kendiniz çalıyorsunuz kendiniz oynuyorsunuz.

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caner1365
    caner1365's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

DarkSkull bunu yazdı:

Prometheus

• Şempanzeler aletler yapıp bunları besin kaynaklarına ulaşmak veya sosyal gösteriler yapmak için kullanırlar. Bu canlıların birlik, sosyal etkinlik ve mevki gerektiren karmaşık ve özel avlanma stratejileri bulunur. Bu tür eylemler içinde sosyal açıdan etkileyici, yönlendirici ve hile yapıcı davranışlar gösterirler. Bunun yanında sembol kullanmayı öğrenebilirler ve insan dilini bazı basit hatlarıyla algılayabilirler. Ayrıca sayıları ve sayı dizilerini öğrenebildikleri gibi,[13] gelecek hakkında kararlar verebilirler.[14]
    • Şempanzeler hakkındaki en önemli keşiflerden biri, Ekim 1960'ta Jane Goodall'ın gözlemlediği alet kullanma yetisidir. Son araştırmalara bakıldığında, bu canlıların 4.300 yıl kadarlık bir süredir taş kullanabildiği görülmektedir.[15] Şempanzelerin kullandığı alet arasında termitler için kullandıkları çubuklar da yer almaktadır.[16] Yine son gözlemlere bakıldığında bayağı şempanzelerin dişleriyle sivrilttikleri taşlarla avlandıkları belirlenmiştir.[17][18] Şempanzelerin bu alet kullanma özelliklerinin keşfinden önce, sadece insanın bu yeteneği sahip olduğu düşünülmekteydi. Ancak günümüzde şempanze dışında da birçok alet kullanabilen canlı bilinmektedir.[19][20]
    • Son yapılan çalışmalarda, şempanzelerin grup içinde fedakar davranışlarda bulunduğu gözlemlendi.[21][22][23] Şempanzelerdeki manevi değerlere ilişkin bulgular arasında yas tutma, "romantik aşk yaşama", "yağmur dansı", göl üzerinde batan güneşi izleme gibi doğaya hayranlık, merak ve yabani hayata saygı gibi özellikler görülmektedir. Şempanzeler, beslenen kaplumbağalar gibi diğer canlılara saygı ve empati göstermektedir. Ayrıca bu canlılarda "animizm" ve "yap-inan oyunu"nun bulunduğu bilinmektedir.[24]
    • Şempanzeler, insanların sözsüz iletişimine benzer iletişim özelliklerine sahiptir. Vokalizasyonlara, jestlere ve mimiklere sıkça başvuran bu canlıların beyinleri üzerinde yapılan araştırmalara bakıldığında şempanzelerin beyinlerinde dil-iletişim ile ilgili bölgenin, insan beynindeki Broca bölgesi ile birebir örtüştüğü görülmektedir.[25]

Devamı linkte, şimdi bu yetenekleri havayı götüne sürmek, bokunu toprağa gömmek ile mi karşılaştırıyorsun. Ya da uzaya çıkmasın, sadece zeka belirtisi göstersin derken ki kastını biraz daha açar mısın. Zira orta afrika bölgesinde, öğrenmede ciddi sorunları olan, zeka konusunda çok zayıf, ortalama iq su 60 civarı olan topluluklar var, zeka ararken neyi kastettiğin önemli.

Jane Goodall şempanzelerin insanlar gibi sarmaştığını ve birbirlerini öptüklerini gözlemlemiştir. Ayrıca esneme - hiçbir işlevi yokmuş - yakın akrabalarımızda gözlenen bir davranış.

just keep them close, keep praying, just keep waiting..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

caner1365 bunu yazdı:

AMpul bunu yazdı:

DarkSkull bunu yazdı:

Prometheus

Jane Goodall şempanzelerin insanlar gibi sarmaştığını ve birbirlerini öptüklerini gözlemlemiştir. Ayrıca esneme - hiçbir işlevi yokmuş - yakın akrabalarımızda gözlenen bir davranış.

Ve bunların yanında insanları model alarak insanların bir çok hareketini taklit edebiliyorlar

Ayet var, ayet
Toplam Hit: 44207 Toplam Mesaj: 384