Darbecileri Yargılamakta Nerden Çıktı?
-
bak demişinki bikaç kendini bilmez.azcık oku darbe nasıl oldu bilmemne.darbaye hiç bir subay itiraz etmedi.belki ülkenin kötü gidişi belkide asker olmanın bazı hissiyatı ama tüm subaylar darbeye yeşil ışık yakmıştır.kendimlede çelişmiyorum birader.8 ay gibi bir süre meclis başkanını seçemedi.birinin dur demesi gerekiyordu dedim sana.ve buda tsk oldu olay bu
-
tigin59 bunu yazdı:
-----------------------------bak demişinki bikaç kendini bilmez.azcık oku darbe nasıl oldu bilmemne.darbaye hiç bir subay itiraz etmedi.belki ülkenin kötü gidişi belkide asker olmanın bazı hissiyatı ama tüm subaylar darbeye yeşil ışık yakmıştır.kendimlede çelişmiyorum birader.8 ay gibi bir süre meclis başkanını seçemedi.birinin dur demesi gerekiyordu dedim sana.ve buda tsk oldu olay bu
-----------------------------Olay bu değil çünkü çözüm böyle olmamalıydı. yanlış yapıldı ve bu yanlışı meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz. o sebeple senin yaptığın da yanlış.
o zaman madde koy, meclis başkanı seçilemeyince genelkurmay başkanı meclise başkanlık etsin, bu mudur?
Bu ülkede ordunun komutanı bile cumhurbaşkanıdır, halkın seçtiği meclis seçer onu da. bu hiçbirşey anlatmıyorsa demokrasi ne demek kavrayamamışsınız.
(ki cumhurbaşkanını beğeniyor muyum kesinlikle beğenmiyorum)
-
nasıl olacaktı soruyorum.gençler ölsün ülke dahada kamplaşsın.sol musun sağ mısın efendim bilmemne..sendemi 68 kuşagındansın..:)
-
SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------
tigin59 bunu yazdı:
-----------------------------TBMM aylarca cumhurbaşkanı seçemiyordu. Altı ay başka bir konuyu bile görüşemedi, karar alamadı. Türkiye’de her gün 10, 15, 20 genç öldürülüyordu. Sağdan da soldan her gün gençlerimiz hayatlarını kaybediyordu. Biz ne yapacaktık? Bu durumu seyredecek miydik? Seyredemezdik. Başka ne yapabilirdik?”
Diyen Kenan Evrene sapına kadar katılıyorum.Sizinde görüşlerinizi almak istedim muridler.Akılları şimdi mi başlarına geldi şerefsizlerin?
Memleket o hale gelirken ne yapıyorlardı sorması ayıp?
Ben sorayım canım |: sivil hökümet ne yapıodu o zmanlarda |: baktılar olmuyor el attılar :F
sözüm sana deil fazla kurtlar vadisi izliosunuz |:
+ şuan bir darbe olsa 1923 yılına dönerizki buna ihtiyacımız var $uan :/ -
tigin59 bunu yazdı:
-----------------------------nasıl olacaktı soruyorum.gençler ölsün ülke dahada kamplaşsın.sol musun sağ mısın efendim bilmemne..sendemi 68 kuşagındansın..:)
seni de anlıyorum, darbe öncesi olayların neresi iyiydi ki diyorsun ama darbenin yaptığı şeyin sadece bunları durdurmak olduğunu zannettiğin için yanılıyorsun.
kimse ölmesin diye savunuyorsan darbeyi, sokaklarda ölenlerin yerini başkaları aldı zaten...
-
Birçok hak sıkıyönetim nedeni ile kısıtlanacak,insan hakları ile örgütlenme özgürliği rafa kaldırılacaktır.Pekçok organizasyon ve örgüt kapatılıcaktır bunlar arasında Sendikalar Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Örgütleride vardır.Gerekçe olarak 80 öncesindeki ayrışmalara ve guruplaşmalara zemin hazırladıkları ve asıl amaçlarından saptıkları gösterilicektir .
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kenan_Evren#12_Eyl.C3.BCl_1980_darbesi
koyunlaşmak mı sizin için iyi olan?
illa darbe yapacaklardı ordu sadece olayları engellemekle yetinemez miydi?
hayır yetinemezdi çünkü bence esas amaçları çok daha büyük planları içeriyordu.
-
yanlış açıdan değerlendiriyorsunuz hep hacılar.
Tarihi olayları değerlendirirken bir kural vardır ve en önemli kuraldır"olayları değerlendirirken o döneme göre değerlendırmenız gerek yaşadıqınız döneme göre değil."
darbe yanlısı felan degılım yanlıs anlasılmasın ama o dönemde darbeden baska bır care varmıydı bende merak edıyorumcumhurbaskanını aylardır secememıs bır meclıs ? hergun ölen ınsanlar.. Birbirinine ottan boktan bir sebeb olan siyeset yuzunden
dusman olan amcaogulları ?
peki cevab verın ozaman Asker o donemde darbe yapmasaydı nolurdu ? hıc bunu soran yok ?
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------tigin59 anlattıklarının olanlarla nerdeyse hiç ilgisi yok
darbe tsknın değil tsk içindeki birkaç kendinibilmezin yaptığı bir olaydır.
biz TSKya güveniriz malum kişilere değil!
adamlar darbe yapıp düzeni sağlayıp kenara çekilmedi, say say bitmeyecek haltlar etti sonra mecburen çekildi zaman geçince.
Hani bi düzen sağlasalar, bi huzur ortamı yaratsalar tamam iyi oldu derim.
sokağa çıkmayı yasaklarsan, caddelere tankları sokarsan ölüm sayısı azalır tabi. bu huzur getirmek değildir ne yazık ki.
kendinle çelişmeyi de ihmal etmemişsin zira olaylar başlayana kadar nerdelerdi sorusuna "karışmamaları gerekiyor zaten" gibi bir yanıt vermiş aynı mesajda mecbur kaldılar demişsin tekrar.
kaligula, çok iyi duyarlı insan rolü yaparım, ne zaman yapacağımı da kimseye sormam izin almam. kapak mı küçük geldi anlamadım?
darbe öncesi iyi ortam değildiyse bunun çözümü bu da değildi arkadaşım.
-----------------------------kabul etmişsin rol yaptığını kapak falan yok zaten ortada ama bu kadar laf sana fazla gelmiş belli
neyse adam gibi tartışmıyosun bkz.1. sayfa prometheus hakaretleri.
-
Bu kadar elimi gözümü yorduğuma değmez, iyi geceler.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------Ya onu bırakında bu isteğin CHP'den gelmesi gerçekten komik.
Başka partsi olsa neyse, ama CHP'den böyle bir talep gelirse millet bilmem neresi ile güler :S
Tayyip ne demişdi, SULU ŞAKA :)
İsmet İnönüden beri darbe çığrtkanlığı yapan, darbeleri sürekli kendi lehine kullanmaktan çekinmeyen CHP istiyor bunu, hayırdır işallah !
-----------------------------komik bi tarafı yok çok açık ve net istese meclis çoğunlu olan akp 1 günde mevcut yasayı değiştirir ve 12 eylül darbecilerinin yargı yolu açılır. kenan evrende suçsuzsa zaten aklanır olay kapanır. ki aklanacağına ihtimal vermiyorum. tayyip elbette sulu şaka der bunu yapmaya gücü yetmez amerikan uşağı olan evreni yine amerikan maşası erdoğan böyle bir girişim yaparsa obama abisi kulağını çekerde ondan.