Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]
-
Merhaba sayın mürid ve mürideler.
hocalar, ben 2-3 yıl öncesine kadar dinine bağlı, doğruyu yanlışı bilen bi adamdım, ama son bir kaç yıldır farkettim ki, benim dinim sorduklarında İslam demekten fazlası değil. Yani dinimi yaşamıyorum, benden istenilenlerin hiç birini yapmıyorum, tam aksine günahkar herifin teki oldum. Geçen gün düşündüm, buraya yazmaya karar verdim.
Ne yapmalıyım ? , neyim ben ? , Ne için çalışıyorum ?
-
kardes yanlis anlama ama ne din olayidir burada anlamadim ki. imama gidip hack nasil yapilir diye soruyormusun?
yani burasi yeri mi allani seversen?
-
mizahi bunu yazdı
kardes yanlis anlama ama ne din olayidir burada anlamadim ki. imama gidip hack nasil yapilir diye soruyormusun?
yani burasi yeri mi allani seversen?
Benim psikolojime sahip birisi çıkar belki diye hoca.
-
gidip bence kuran-ı kerimin meailini tekrar oku (Daha önce okuduğunu varsayıyorum). belki huzura erersin, farklı şeyler oluşur kafanda.
-
LizardKing bunu yazdı
gidip bence kuran-ı kerimin meailini tekrar oku (Daha önce okuduğunu varsayıyorum). belki huzura erersin, farklı şeyler oluşur kafanda.
hangisini önerirsin? her yazan kendine göre uyarlamış meali,birbirini tutmuyor.
-
Şekil itibariyle çok müslüman olabilirsin.
Sabahtan başlayıp gecenin teheccüdüne kadar kılabilir belkide her gün daha fazla sevap kazanmak için oruçluda gezebilirsin.
Ama bu sadece senin beynini rahatlatır evet ben bugün çok sevap kazandım puanlarım arttı ve bu puanlarla cennetten bir villa alabilirim.
Ölüm Kımayet ve Diriliş kitabıydı sanırım 3 İhlas 1 Fatiha suresi ile cennetin 4. katında villamız oluyordu.
Her neyse dediğimi zaten herkes anladı,
Böyle yaparak hayal ettiğin cennete gidebilir misin bilmem,
Ancak,
Bunlar Mevlana'nın neden şiirler yazdığını
Sufilerin neden döndüğünü
Yunus Emre'nin neden çiçeğe şiirler yazıp büyük bir iç huzura sahip olduğunu açıklayamassın.
Bu insanların hiç 1000 rekat namaz kıldığını ve bu yüzden Yunus ve Mevlana olduğunu duydun mu (:
Ben duymadım.
-
ONEMINUTE bunu yazdıLizardKing bunu yazdı
hocam meallerde farklılık olmaz çünkü meal çeviri oluyo
e dilden dile geçerkende bire bir çeviri mümkün değil bunu yüksek derecede aptal olmayan biri anlar zaten
sen büyük ihtimal tefsir okumussundur ki kelime anlamına bakarsan tefsirin farklılığın nerden geldiğini görmen bir iki saniyeni almaz diye düşünüyorum
-
merak duyman ve bu hissiyata kapılman yeterde artar bile
sora sora öğreneceksin evvela bir ilmihal al kendine
sonrasında benim kapımı her daim çalabilirsinşurayada bak http://www.sorularlaislamiyet.com/kaynaklar/ilmihaller/hanefi-ilmihali
-
sanırım en çok tercih edilen elmalının tefsiri. veya diyanetin çıkardığı vardır muhtemelen.
-
meali birbirini tutmuyor ama birisi ateş dediyse diğeri su demiyor :D bazı kilit yerlerde fazla ayrışmalar oluyor onun dışında aynı Yeterki okumak iste
hatta mürşidi indir farkla farklı görürsün karşılaştırırsınArkadaşın konusuna gelince kim tam yaşıyor :D cumadan cumaya zaten 2 cumadır gidemiyorum 3. demi ne nikah düşüyormuş herhalde :D öyle diyolar nekadar doğru bilmem müşterilyer cuma namazı zamanı iş yerine akın ediyor
-
Boku yedin hacı cayır cayır yanacan geç kalmışın. Abiler fln yokmuydu sizin okulda