Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]
-
MaviGozluDev bunu yazdı
yahu adam din gerçek midir yalan mıdır , tanrı var mıdır yok mudur dememiş ki, bi konuda kendini eksik hissetmiş yardım istemiş ha doğru yer yanlış yer orasını bilemem :) ne kadar meraklı herkes kendi fikrini ucundan kıyısından empoze etmeye bi post atıp :D o kadar hobi haline geldiki bu , yarın bigün birisi C için konu açıcak C'ye söveceksiniz öyle bi dil yok öyle compiler mı olur hep yalan yanlış şeyler bunlar diye :)
hocam en kötüsünden 1-2 kaynak bile bulsan okudukça merak edip zaten kaynaktan kaynağa atlarsın seni tatmin edicek bişeyler bulursun. nerden başlıcam ben diye düşünmek kadar insanı yolundan alıkoyan bişey yok, karşına ilk çıkan kaynağa dal gitsin :)+1 hocam, din yönünden eksik değilim. Hala bilgim var neyin ne olduğu hakkında. Ama bişey bana sürekli engel oluyor.
-
EnableTurk bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
yahu adam din gerçek midir yalan mıdır , tanrı var mıdır yok mudur dememiş ki, bi konuda kendini eksik hissetmiş yardım istemiş ha doğru yer yanlış yer orasını bilemem :) ne kadar meraklı herkes kendi fikrini ucundan kıyısından empoze etmeye bi post atıp :D o kadar hobi haline geldiki bu , yarın bigün birisi C için konu açıcak C'ye söveceksiniz öyle bi dil yok öyle compiler mı olur hep yalan yanlış şeyler bunlar diye :)
hocam en kötüsünden 1-2 kaynak bile bulsan okudukça merak edip zaten kaynaktan kaynağa atlarsın seni tatmin edicek bişeyler bulursun. nerden başlıcam ben diye düşünmek kadar insanı yolundan alıkoyan bişey yok, karşına ilk çıkan kaynağa dal gitsin :)+1 hocam, din yönünden eksik değilim. Hala bilgim var neyin ne olduğu hakkında. Ama bişey bana sürekli engel oluyor.
saçma mı geliyor, zor mu geliyor, aga salacan kendini bırakacan imanın şefkat dolu kollarına... git camiye, hava soğuk deme, çişin geldikçe helaya gider ordan şadırvana abdest alır devam edersin, esas mevzu abdesti uzun tutabilmek. bak misal hafta sonunu büyük bi camide geçir, bunalana kadar namaz kıl, öyle öyle alışırsın, zaten zamanla cemaatlede içli dışlı olacan o zaman mübarek neden gelmedin diye sorarlar. çevre de edinirsin, misvak falan da kullan aga. yalnız o hacı yağını sürme çok iğrenç bişey o.
-
RETRET bunu yazdıEnableTurk bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
saçma mı geliyor, zor mu geliyor, aga salacan kendini bırakacan imanın şefkat dolu kollarına... git camiye, hava soğuk deme, çişin geldikçe helaya gider ordan şadırvana abdest alır devam edersin, esas mevzu abdesti uzun tutabilmek. bak misal hafta sonunu büyük bi camide geçir, bunalana kadar namaz kıl, öyle öyle alışırsın, zaten zamanla cemaatlede içli dışlı olacan o zaman mübarek neden gelmedin diye sorarlar. çevre de edinirsin, misvak falan da kullan aga. yalnız o hacı yağını sürme çok iğrenç bişey o.
40 gün namaz kılan bidaha bırakamıyormuş,öyle bişeymi ne vardı.
-
RETRET bunu yazdıEnableTurk bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdı
:) eyvallah hocam
-
http://www.youtube.com/watch?v=gjshYxk6Bw0
-
istanbuldaysan oturup cay icelim
-
kaygusuz bunu yazdı
istanbuldaysan oturup cay icelim
Rize'deyim hoca
-
-
raul bunu yazdı
bana yıllarca zorunlu din dersi verdirten , beynimi yıkayan , (benim için) koca bir yalanı mutlak doğruymuş gibi bana aşılamaya çalışan bu eğitim sistemine kafam girsin diyorum . laikliği küçücük beyinleri kendi inancınla devlet okullarında yıkamak zanneden anlayışa da kafam girsin .
aranızdaki müslümanlara soruyorum biraz vicdan istiyorum dünyanın 6 da 1 i sadece sizin inandığınız dine inanıyor . durum böyleyken laik bir ülkede bu çağda doğmuş bir insana sünni islamı yıllarca mutlak doğruymuş gibi aşılamak karşıt hiçbir bilgiye ulaştırmamak muhalif en ufak bir fikri göstermemek doğru mudur ?
cebelitarıkta suların birbirine karışmaması ve bunun gibi birçok yalanı mucize gibi göstermek ne kadar haklı bir davranıştır ?
Test edemediğin bir şey hakkında "Koca bir Yalan" demenin Mutlak Gerçek diye dayatmaktan farkı nedir.Ayrıca Kafanı her yere sokma,sonra düşüncelerin kafanın girdiği ortamı yansıtmaya başlar
-
eğer kendini mutlu hissediceksen, git günde kaç yüz kişinin, mantarlı ayaklarıyla bastığı yerlere yüzünü koy dua et hoca.
Ama namaz kılarak zamanını boşa harcıyacağına, git insalığa bilime faydalı bişeyler yap daha çok sevap point kazanırsın.
Sonuçta namaz kurtarmıyor insanları ölümden, doktorlar kurtarıyor. Namazı herkes kılar, ama bir insanın hayatını herkes kurtaramaz.
Ve kuranda ne yazar, bir insanı kurtaran tüm insalığı kurtarmış gibidir.