folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]

Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turania
    Turania's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Boku yedin hacı cayır cayır yanacan geç kalmışın. Abiler fln yokmuydu sizin okulda

Şeyh eğer arabistanda yaşasaydın %90 bunu düşünemeyeceğini ikimizde biliyoruz.

Yaşadığın, büyüdüğün çevre ve sonraları okudukların  gördüklerin sana bunları söyletiyorken.

Nasıl dediğin her şeye %100 inanarak söylüyorsun.

Basbaya bunu sana söyleten sen değilsinki şu yaşına gelene kadar yaşadığın olayların bileşkesi.

Ya bu bileşke gerçekten farklıysa.

(:

Aynı şeyi'de senin için vatikanda ki papazlar düşünüyor olabilirler mi acaba?

Evet düşünmeleri pek normal bişey.

Tamamiyle hristiyan da olabilirdim.

Zaten bu sorun yüzünden insanlar bir türlü birbiriyle anlaşamıyor konu din oluncamillet birbirini yiyor.

Asıl gerçek olan dinlerin tümünün kökünde olan tek şey 'varlık'

İmiş. Böyle yaparak tüm dinlerin inananlarıyla kardeş gibi hissedermişiz mişiz mişiz

diyor eckhart tolle.

ama gel gelelim kuran ne diyor bak ;

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)

ya ne cahil adamlar var arkadaş düşündükçe çıldırcak gibi oluyorum. 

SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI BAZI EŞŞEKLER VAR ALIYOR BİR AYETİ BAK DİYOR BÖYLE DEMİŞ BU YANLIŞ BİLMEMNE.

bir ayeti okurken o ayetin anlamını kavramanın en iyi yolu onun neyden sonra indirildiğini neden öyle söylendiğni anlamaktır.

BU ÖRNEKTEKİ AYETİ ÇOK DUYDUM HEP DİYORLAR İSLAM IRKÇILIK YAPIYOR DÜŞMAN GÖSTERİYOR HEDEF GÖSTERİYOR VESAİRE.

Gel gelelim işin aslına bu ayetten önce hristiyanlarla yahudiler müslümanları tuzağa düşürüyor kayıplar veriliyor vesaire. onun üzerine bu ayet iniyor. biraz bilinçlenelim okuyalım düşünelim LÜTFEN.

UNUTMAYIN Kİ KURAN DAN DİYE GÖKTEN DÜŞME BİR KİTAP DEĞİLDİR. UZUN ZAMAN ZARFINDA YAVAŞ YAVAŞ İNDİRİLEN VE İNDİRİLİRKEN İSLAMIN YAŞADIĞI OLAYLARA ŞAHİT OLAN BİR KİTAPTIR.

Söyleyin eşe dosta herşeyden vazgeçer, Vatan'dan vazgeçmeyiz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    Turania bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Boku yedin hacı cayır cayır yanacan geç kalmışın. Abiler fln yokmuydu sizin okulda

Yaşadığın, büyüdüğün çevre ve sonraları okudukların  gördüklerin sana bunları söyletiyorken.

Basbaya bunu sana söyleten sen değilsinki şu yaşına gelene kadar yaşadığın olayların bileşkesi.

(:

Zaten bu sorun yüzünden insanlar bir türlü birbiriyle anlaşamıyor konu din oluncamillet birbirini yiyor.

İmiş. Böyle yaparak tüm dinlerin inananlarıyla kardeş gibi hissedermişiz mişiz mişiz

diyor eckhart tolle.

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)

SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI BAZI EŞŞEKLER VAR ALIYOR BİR AYETİ BAK DİYOR BÖYLE DEMİŞ BU YANLIŞ BİLMEMNE.

bir ayeti okurken o ayetin anlamını kavramanın en iyi yolu onun neyden sonra indirildiğini neden öyle söylendiğni anlamaktır.

BU ÖRNEKTEKİ AYETİ ÇOK DUYDUM HEP DİYORLAR İSLAM IRKÇILIK YAPIYOR DÜŞMAN GÖSTERİYOR HEDEF GÖSTERİYOR VESAİRE.

Gel gelelim işin aslına bu ayetten önce hristiyanlarla yahudiler müslümanları tuzağa düşürüyor kayıplar veriliyor vesaire. onun üzerine bu ayet iniyor. biraz bilinçlenelim okuyalım düşünelim LÜTFEN.

UNUTMAYIN Kİ KURAN DAN DİYE GÖKTEN DÜŞME BİR KİTAP DEĞİLDİR. UZUN ZAMAN ZARFINDA YAVAŞ YAVAŞ İNDİRİLEN VE İNDİRİLİRKEN İSLAMIN YAŞADIĞI OLAYLARA ŞAHİT OLAN BİR KİTAPTIR.

ben cahilim doğrudur aksini pek iddaa etmem zatende hadi bu senin açıkladığın şekilde olsun , de şimdi vereceğim ayet hangi olaydan sonra geldi ki ya ; Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdîrde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür. nisa/34 

peygamber kadın olsaydıda böyle bir ayet gelir miydi acaba nedir bu eşitsizlik , bir allah varsa bu kadar cani olacağını sanmam kadınları dövdürtmek falan 

Lotus tarafından 30/Kas/12 16:48 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek

Ee amk geldim 7 sayfa atlamadan hepsini okudum.

Sonuç yine aynı yine aynı. Kuranı okumadan ayet yorumlayan cahiller basmış burayı.

@EnableTurk 

Hocam bu dertten kurtulman için yapman gereken şey kuranı okumak. 

Anlaya anlaya oku, ilhmihallere tefsirlere baka baka oku. 

Aramıza hoşgeldin:P

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    The-ExTaCy bunu yazdı

Ee amk geldim 7 sayfa atlamadan hepsini okudum.

Sonuç yine aynı yine aynı. Kuranı okumadan ayet yorumlayan cahiller basmış burayı.

@EnableTurk 

Hocam bu dertten kurtulman için yapman gereken şey kuranı okumak. 

Anlaya anlaya oku, ilhmihallere tefsirlere baka baka oku. 

Aramıza hoşgeldin:P

aga öyle detay gireceksen ve manaya ineceksen böyle bişey lazım hiç başka yere sarma.     kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=461302

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turania
    Turania's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı
    Turania bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

(:

diyor eckhart tolle.

ben cahilim doğrudur aksini pek iddaa etmem zatende hadi bu senin açıkladığın şekilde olsun , de şimdi vereceğim ayet hangi olaydan sonra geldi ki ya ; Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdîrde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür. nisa/34 

peygamber kadın olsaydıda böyle bir ayet gelir miydi acaba nedir bu eşitsizlik , bir allah varsa bu kadar cani olacağını sanmam kadınları dövdürtmek falan 

dostum bir kere ayeti düzgün yazalım Erkekler kadınlardan üstündür diye birşey yoktur. Diyanet işlerine göre şöyledir; 

Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür. Bknz. 

http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Bende burda anormal hiçbirşey görmüyorum. Ha birde ilk cümlemde sözüm meclisten dışarı demiştim seni kastetmedim yani orda sadece açıkladım.

Turania tarafından 30/Kas/12 18:18 tarihinde düzenlenmiştir

Söyleyin eşe dosta herşeyden vazgeçer, Vatan'dan vazgeçmeyiz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    HolyOne bunu yazdı

şu adama birisi iş versin.

soruna gelecek olursak: erdal demirkıran - azrail'in secde ettiği adam 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hacı bu tür konulara yorum yapacağına elemanlarına akıl ver de yasaklanan din,siyaset vb. konuları temizlesinler.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

kuran oku, türkçe oku anlamını anlayarak oku. gerisi gelecek.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Enableturk kardes, sadece seyhin soyledigi degil, cennetteki turunc memeli taze hatunlardan da oldun. Gecmisler olsun

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    gkhn759 bunu yazdı

Enableturk kardes, sadece seyhin soyledigi degil, cennetteki turunc memeli taze hatunlardan da oldun. Gecmisler olsun

turunç meme nasıl bişey oluyormuş yahu :s görmedim ben öyle bişey.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 10354 Toplam Mesaj: 89