Din Yönünden Kendimi Eksik Görüyorum [ Yardım ]
-
HolyOne bunu yazdı
Boku yedin hacı cayır cayır yanacan geç kalmışın. Abiler fln yokmuydu sizin okulda
Şeyh eğer arabistanda yaşasaydın %90 bunu düşünemeyeceğini ikimizde biliyoruz.
Yaşadığın, büyüdüğün çevre ve sonraları okudukların gördüklerin sana bunları söyletiyorken.
Nasıl dediğin her şeye %100 inanarak söylüyorsun.
Basbaya bunu sana söyleten sen değilsinki şu yaşına gelene kadar yaşadığın olayların bileşkesi.
Ya bu bileşke gerçekten farklıysa.
(:
-
HolyOne bunu yazdı
Boku yedin hacı cayır cayır yanacan geç kalmışın. Abiler fln yokmuydu sizin okulda
Bana da öyle geliyor hocam :(
-
EnableTurk bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Bana da öyle geliyor hocam :(
Ben dedim,dedim.Sen beni dinlemedin!
-
Din kitlelerin afyonudur,
-
sohbet felan dinle hacı farklı kitaplar oku açıkçası 7/24 sahabelerin hayatlarını okumak bi yerden sonra sıkıyor ve daha çok uzaklaşıyorsun kendimden biliyorum
-
hiç bitmeyen hikaye vol 2: dinimizi yaşayamıyoruz, gerçekten islamiyeti yaşayan mı var bla bla bla ...
bize ne soruyosun hoca 2-3 yıl önce din yönünden eksik değilmişsin işte otur düşün 2-3 yıl önce yaptıklarını tekrar yap.
-
düzgün bir meali sorgulayarak okursan ateistliğin kapısını aralarsın zaten aramıza bekliyoruz senide hacı abi , yalnız okurken şöyle bakmaya çalış bu kitabın bir insan elinden çıktığını yakalamaya çalışırcasına oku ve sonra gel yine yaz bu kitap gerçekten tanrının kelamı olabilir mi bir sorgula zira varsa hiç bir tanrı bu kadar piskopat ve hayasız olamaz
-
zeybekustasi bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Yaşadığın, büyüdüğün çevre ve sonraları okudukların gördüklerin sana bunları söyletiyorken.
Basbaya bunu sana söyleten sen değilsinki şu yaşına gelene kadar yaşadığın olayların bileşkesi.
(:
Aynı şeyi'de senin için vatikanda ki papazlar düşünüyor olabilirler mi acaba?
-
CenkSertoz bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
x
Evet düşünmeleri pek normal bişey.
Tamamiyle hristiyan da olabilirdim.
Zaten bu sorun yüzünden insanlar bir türlü birbiriyle anlaşamıyor konu din oluncamillet birbirini yiyor.
Asıl gerçek olan dinlerin tümünün kökünde olan tek şey 'varlık'
İmiş. Böyle yaparak tüm dinlerin inananlarıyla kardeş gibi hissedermişiz mişiz mişiz
diyor eckhart tolle.
zeybekustasi tarafından 30/Kas/12 10:27 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdıCenkSertoz bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
(:
Evet düşünmeleri pek normal bişey.
Tamamiyle hristiyan da olabilirdim.
Zaten bu sorun yüzünden insanlar bir türlü birbiriyle anlaşamıyor konu din oluncamillet birbirini yiyor.
Asıl gerçek olan dinlerin tümünün kökünde olan tek şey 'varlık'
İmiş. Böyle yaparak tüm dinlerin inananlarıyla kardeş gibi hissedermişiz mişiz mişiz
diyor eckhart tolle.
ama gel gelelim kuran ne diyor bak ;
"
Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)