Diş Problemleri Olanlara..
-
slm müridler..can sıkıntım var..bildigim bilgiler var bende paylaşmaya karar verdim..diş problemleri olan arkadaşlara yardımcı olmak istedim..sadece bilgilendirme amaçlı actım konuyu..sorunu olan varsa neler yapılabilecegi süreçler nedir..yapılan şeylerin ortalama fiatları gibi konularda yardımcı olabilirim..
-
pm attım hocam.
-
Madem konu açıldı sorayım. Dişlerim düzgün bir hizada değil mesela üst öndeki iki dişin biri geride diğeri ileride kalıyor bu nedenle diş boyutuda farklı gibi görünüyor. Doktorum ortodontiste gitmemi söylemişti ama vakit bulamadım. Diş telleriyle dolaşmakta istemiyorum açıkçası. Bunun diş telleri en azından şu bildiğimiz demir teller haricinde bir çözümü var mı? Varsa fiyat olarak ne kadara patlar tahmini?
-
geceleri gıcırdatma problemim var.farkında degilim çevremden gelen tepkiler farkına varmamı sağladı :) sebebi kaynağı nedir araştırdım da biliyorsanız sizden de okumak isterim.
-
twilight_flame bunu yazdı:
-----------------------------Madem konu açıldı sorayım. Dişlerim düzgün bir hizada değil mesela üst öndeki iki dişin biri geride diğeri ileride kalıyor bu nedenle diş boyutuda farklı gibi görünüyor. Doktorum ortodontiste gitmemi söylemişti ama vakit bulamadım. Diş telleriyle dolaşmakta istemiyorum açıkçası. Bunun diş telleri en azından şu bildiğimiz demir teller haricinde bir çözümü var mı? Varsa fiyat olarak ne kadara patlar tahmini?
-----------------------------evet arkadaşım doktorun dogru söylemiş.ortadontiste gideceksin.şimdi madem o tellerle gezmek istemiyorsun bu durumda telleri arkadan yapıştırmalı teller var.onlar gözükmüyor..yanlız dez avantajıda daha cok rahatsız etmesi..özellikle yemek yerken.diş telleri braz pahalı olabiliyor..ona tam yorum yapamayacam çünkü sadece bozuk ön 2 dişe takacaksa fiyat daha uygun olabiliyor..
-
Hocam dişlerimi hergün 2 kere fırçalıyorum genede sararıyor neden ve başka ne kullanmam lazım yanında aparatif olarak kullandığım macun signal white now Sorun bendemi yoksa bendemi :D
Ha dişlerimin Şekli Felan Bozuk diil ha :D Gayet düzgün ve güzel
-
feSih bunu yazdı:
-----------------------------
geceleri gıcırdatma problemim var.farkında degilim çevremden gelen tepkiler farkına varmamı sağladı :) sebebi kaynağı nedir araştırdım da biliyorsanız sizden de okumak isterim.
aynı problem bende de var..sinirsel sitressel olabilinidigi gibi ırsi de olabiliyor.2 çözümü var birincisi ilac tedavisi ama kesin çözüm değil.ilacı brakınca tekrarlıyor..baska bir çözümüde damak tarzı bişi..bir diş hekimine git kaşıkla agzının kalbını alsın o agızlıktan yaptır..hemen hemen her diş hekimi yapar.yanlız bu agızlıgı ince yaptırmaya bak çünkü brazcık kalın olursa ve sende onu sürekli kullanırsan cene kemigi arasında boşluk yapabilir..cok uzun kullanılması tavsiye edilmez..bu durum genel olarak sitresten kaynaklanır..
-
jizz_jix bunu yazdı:
-----------------------------Hocam dişlerimi hergün 2 kere fırçalıyorum genede sararıyor neden ve başka ne kullanmam lazım yanında aparatif olarak kullandığım macun signal white now Sorun bendemi yoksa bendemi :D
-----------------------------arkadaşım bu konuda pek fazla bi çözüm yok..diş hekimine gidersin beyazlatırsın ama yine bir süre sonra eski haline döner..sigara kola gibi şeyler özellikle sigara dişleri cok sarartır..diş macunlarının etkisi cok az bu konuda..inanmayın yanii taş çatlasa %20 etkisi varsa yoksa..ticari bu diş macunları..
-
2001 yılında dişciye gittim ilaç verdi 1 hafta sonra gel çekelim dedi 9 sene geçti aradan gitmedim daha 2 tanesi gitti dişci korkusu nasıl yenilir veya iğnesiz bir uyuşturma yöntemi var mı ??
-
hocam benim üst ön 2 dişten soldakinin tam bitiş kısmında içeri göçüklük gibi bişey var.
tam en alt kesen kısım var ya dişte,diş 2 katman gibi gözüküyor orda çook küçük bi noktada,bi kısım sanki erimiş de diğeri altta duruyor gibi..
nedendir bu,ne yapılır ? -
Ekerci bunu yazdı:
jizz_jix bunu yazdı:
-----------------------------Hocam dişlerimi hergün 2 kere fırçalıyorum genede sararıyor neden ve başka ne kullanmam lazım yanında aparatif olarak kullandığım macun signal white now Sorun bendemi yoksa bendemi :D
-----------------------------arkadaşım bu konuda pek fazla bi çözüm yok..diş hekimine gidersin beyazlatırsın ama yine bir süre sonra eski haline döner..sigara kola gibi şeyler özellikle sigara dişleri cok sarartır..diş macunlarının etkisi cok az bu konuda..inanmayın yanii taş çatlasa %20 etkisi varsa yoksa..ticari bu diş macunları..
Hocam sigara kullanmıyorum ve kolayıda bu sorundan sonra azaltmaya karar verdim yaklaşık 4-5 aydır fazla içmiyorum içersemde yani 1-2 bardak 3 bardak olmuyoru.Bu Problermi Halletmem Lazım ya :P