Diş Problemleri Olanlara..
-
konu açılmış bende atlayayım hemen. bir tane porselen diş yaptırmam lazım sigortamda var. bildiğim kadarıyla devlete bağlı diş merkezlerinde tedavi yapılabiliyor ama birazını karşılıyomuş diye duydum. bi tane porselen diş yaptırmak kaça patlar ?
-
Ekerci bunu yazdı:
-----------------------------
feSih bunu yazdı:
geceleri gıcırdatma problemim var.farkında degilim çevremden gelen tepkiler farkına varmamı sağladı :) sebebi kaynağı nedir araştırdım da biliyorsanız sizden de okumak isterim.
aynı problem bende de var..sinirsel sitressel olabilinidigi gibi ırsi de olabiliyor.2 çözümü var birincisi ilac tedavisi ama kesin çözüm değil.ilacı brakınca tekrarlıyor..baska bir çözümüde damak tarzı bişi..bir diş hekimine git kaşıkla agzının kalbını alsın o agızlıktan yaptır..hemen hemen her diş hekimi yapar.yanlız bu agızlıgı ince yaptırmaya bak çünkü brazcık kalın olursa ve sende onu sürekli kullanırsan cene kemigi arasında boşluk yapabilir..cok uzun kullanılması tavsiye edilmez..bu durum genel olarak sitresten kaynaklanır..
-----------------------------illa hekimin verdiği ağızlığa gerek var mı bilmem.amerikan futbolu oynuyorum.fazladan bi dişlikte babamda var bnm kullandığımdan.sıcak suya sokup dişlerinin şeklini veriyorsun zaten melede..geceleri sessiz sakin uyuyorlar artık gıcırtı yok birşey yok dişlikle :Dbi araştır.boksörler de kullanıyor gliba aynı dişliği. 3 dolar bişi.dişçi çok para ister al 4-5 tane bir zaman sonra yırtılıyor
-
ad1s89 bunu yazdı:
2001 yılında dişciye gittim ilaç verdi 1 hafta sonra gel çekelim dedi 9 sene geçti aradan gitmedim daha 2 tanesi gitti dişci korkusu nasıl yenilir veya iğnesiz bir uyuşturma yöntemi var mı ??
hıı bu durum braz kritik..doktor sana antiboyotik mi verdi peki ? ilacı bilmem lazım..bence geciktirme durumu çünkü çürük orda kaldıgı zaman diger dişlerede geçebilir..diş hekiminden korkmak normal :D şöyle birşey var igne alternatifi olarak: bir sprey var mor bi renkte..sktıkları zaman eti az da olsa uyusturur..doktorda bunun braz uyuştıracagını söyler genelde..cunku bu sprey biraz pskolojik brazda uyuşturur..onun dışında birşey yok.sana söyle söyleyim ignenin agrısını en aza indirmek istiyorsan kendini asla kasmaman rahat olman gerk.çünkü igneyi yaparken kendini kasınca kaslar sıkılaşır ingneyi sıkıştırmaya çalısır ve acı verir ne kadar gecşek brakırsan kendini o kadar az acı hissedersin..
-
jizz_jix bunu yazdı:
-----------------------------Ekerci bunu yazdı:
jizz_jix bunu yazdı:
-----------------------------Hocam dişlerimi hergün 2 kere fırçalıyorum genede sararıyor neden ve başka ne kullanmam lazım yanında aparatif olarak kullandığım macun signal white now Sorun bendemi yoksa bendemi :D
Ha dişlerimin Şekli Felan Bozuk diil ha :D Gayet düzgün ve güzel
-----------------------------arkadaşım bu konuda pek fazla bi çözüm yok..diş hekimine gidersin beyazlatırsın ama yine bir süre sonra eski haline döner..sigara kola gibi şeyler özellikle sigara dişleri cok sarartır..diş macunlarının etkisi cok az bu konuda..inanmayın yanii taş çatlasa %20 etkisi varsa yoksa..ticari bu diş macunları..
Hocam sigara kullanmıyorum ve kolayıda bu sorundan sonra azaltmaya karar verdim yaklaşık 4-5 aydır fazla içmiyorum içersemde yani 1-2 bardak 3 bardak olmuyoru.Bu Problermi Halletmem Lazım ya :P
-----------------------------durumunu anladım..yanlız hiç proselen yaptırdın mı bilmiyorum orda mesela diş yaparken doktor dişlerin renklerine isim verir..yani herkesin dişi beyaz değil..herkesin rengi var..sarıdan beyaza dogru..bu diş sarılık beyazlık ırsi oluyor..çok iyi bir doktora gidersen belki sana ilac olarak beyazlatıcı bir ilac verebilir..onun dışında aylık dönemler içinde beyazlatmaya gidebilirsin..
-
Seastar bunu yazdı:
-----------------------------konu açılmış bende atlayayım hemen. bir tane porselen diş yaptırmam lazım sigortamda var. bildiğim kadarıyla devlete bağlı diş merkezlerinde tedavi yapılabiliyor ama birazını karşılıyomuş diye duydum. bi tane porselen diş yaptırmak kaça patlar ?
-----------------------------işte en sevdigim konu :D bu devletin actıgı yerlere gidersen sana çok pahalıya patlamaz şehrine göre değişebilirde 40-50 ye fln gelebiir..ama en son önerecegim şey bu tarz yerlerde diş yaptırmanızdır.çünkü oradaki doktorlar ne kadar cok hastaya bakarsa o kadar pirim alırlar ve o yüzdende cok hastaya bakmaya calısırlar..o yüzdende bastan savma yapabiliyorlar..hepsi böyle değil elbette ama cogu böyle..ayrıca devlete gideceksen acilen git çünkü yeni yasaları geliyor ve dahada kötü olacak.
yeni yasalarıda şu : hastanelerin anlaştıgı labaratuarlar var.yeni yasada hangi labaratuar ucuz fiatı verirse anlaşmayı o yapacak.burda en kötü olay bu lablar en dandik malzemeyi kullanacaklar ki en düşük maaliyet olsun...o yüzden hemen git bu yasa gelmeden..
-
Ekerci bunu yazdı:
Seastar bunu yazdı:
-----------------------------konu açılmış bende atlayayım hemen. bir tane porselen diş yaptırmam lazım sigortamda var. bildiğim kadarıyla devlete bağlı diş merkezlerinde tedavi yapılabiliyor ama birazını karşılıyomuş diye duydum. bi tane porselen diş yaptırmak kaça patlar ?
-----------------------------işte en sevdigim konu :D bu devletin actıgı yerlere gidersen sana çok pahalıya patlamaz şehrine göre değişebilirde 40-50 ye fln gelebiir..ama en son önerecegim şey bu tarz yerlerde diş yaptırmanızdır.çünkü oradaki doktorlar ne kadar cok hastaya bakarsa o kadar pirim alırlar ve o yüzdende cok hastaya bakmaya calısırlar..o yüzdende bastan savma yapabiliyorlar..hepsi böyle değil elbette ama cogu böyle..ayrıca devlete gideceksen acilen git çünkü yeni yasaları geliyor ve dahada kötü olacak.
yeni yasalarıda şu : hastanelerin anlaştıgı labaratuarlar var.yeni yasada hangi labaratuar ucuz fiatı verirse anlaşmayı o yapacak.burda en kötü olay bu lablar en dandik malzemeyi kullanacaklar ki en düşük maaliyet olsun...o yüzden hemen git bu yasa gelmeden..
-----------------------------gidiceğim kliniği çok iyi diye duymuştum. zaten orda çalışan akrabamda var. en azından en iyi doktoru biliyordur yardımcı olur. 40-50 tlyse bi yemek yiyip gidiyorum hemen :D dediğin para çok enteresan geldi ben 250'e razıyken :D 6 ay önce özel kliniğe gittim 1 tane dişe 1000 tl çekmişlerdi.
en iyisi dediğin porselen çeşidi varmıdır ? yani olmuşken en iyisi olsun diyorum.
-
Seastar bunu yazdı:
Ekerci bunu yazdı:
Seastar bunu yazdı:
-----------------------------gidiceğim kliniği çok iyi diye duymuştum. zaten orda çalışan akrabamda var. en azından en iyi doktoru biliyordur yardımcı olur. 40-50 tlyse bi yemek yiyip gidiyorum hemen :D dediğin para çok enteresan geldi ben 250'e razıyken :D 6 ay önce özel kliniğe gittim 1 tane dişe 1000 tl çekmişlerdi.
en iyisi dediğin porselen çeşidi varmıdır ? yani olmuşken en iyisi olsun diyorum.
250 ye ragzıysan her yerde en düzgününden yaptırabilirsin :D 1000 tl dedikleri sanırım impilant dediler sana..en saglamı aslında o olur..onun sistemide şu şekilde çene kemigine çivi çakılır..o civilerin en pahalısı ortalama 500 tl kadardır ama emegi gercekten cok fazladır ve uzmanların yapması tavsiye edilir..onun üstünede porselen yaptırırlar..ana dişin gibi olur implant yapılacaksa..ama evet pahalı onlar..valla su anda 150 ye en saglamını yapıyorlar adanada:D devlettede durum 40 -50 ye gelebilir..daha yüksekde olabilir..şehirden şehire değişiyor.şu anda 100 den baslayıp 150 ye kadar gidiyor iyi porselen..görmedigim için nası olacagını söyleyemem ama büyük ihtimalle işlem şu olacak..dişini kesecekler sivrilecek sonra bi kac gün gecince üstünede porselen diş takılacak..bu dişe neden porselen yaptırıyorsun peki ? kanal tedavisi mi oldu ?
-
Çok önceden arka dişlerimden bitanesini çektirmiştim. Çektirmeden dolayıda dişler yana yatmaya başladıı ve en sonunda bildiğin uyudu orda :D bende onu kaldırmak istiyorum. Daha öncede gitmiştim doktora tel takıcaz diyince bidaha uğramamıştım. Şimdi kararlıyım , tel taktırmadan halledicem sorunumu inşallah. Konuyu açman çok yararlı oldu benim için. En azından sağlam doktor bulana kadar beklicem. saol hocam.
-
hocam,
aksatmadan her aksam yatmadan dislerimi fırçalıyorum,ama gün içinde bazen ağır ağız kokusu oluyor :/ bunun nasıl önüne geçeriz yahu ?
düzenli olarak sakız falan da çiğniyorum hep ama...çözemedim gitti bu olayı.
ek olarak,
dişimin birisi geçen sakız çiğnerken kırıldı,yarısı yok yani ? sol alt arka dişlerden biri..dişciye gitsem ne yapar sorun çıkarır mı ?
:| -
Gömük dişim var bir tane.Ağrı sızı yapmıyor doktor,alınması şart değil rahatsızlık vermiyorsa kalabilir dedi.Bir başkası hemen alalım sorun çıkartır dedi.Her gömük dişin alınması mı lazım ?İstisnaları var mı ?.