folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Diş Problemleri Olanlara..

Diş Problemleri Olanlara..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

siyahbereli bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam benim ön iki diş değişecek.yanda bi dişe kanal tedavisi yapılacak üzerine dolgu,genel bakım temizlik yapılacak toplam 1000 tl bana biraz fazla geldi normalmi sence özel hastane?

birde bu ön dişleri ne yaptıracağız iyisi olacak estetik görünecek falan dediler ama nedir bu işin aslı astarı.

bak arkadaşım o ön iki dişe ne yapılacagını tam olarak sölemedigiğin için bi fiat söleyemem.zirkon yapılırsa tanesi 500 tl porselense daha ucuza cıkması lazım onun ne oldugunu ögren..ayrıca kanal tedavisine dolgu yapılmaz kararır.ona porselen yapmaları gerekir..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

dişerlimde eğrilik var ön tarafta komple ve sağ üst çenede ön tarafta iki diş üst üstte çıkmış tel takılır diyorlar çok para diyorlar onada acaba ssk'dan yararlansam kaç paraya mâl olur birde özelde ypatırsam ne kadara mâl olur.?

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benim dişler komple sorun. :W ama dişçiye gitmekten nefret ediyom gelecek hafta gidecem mecbur. Ağzımca çürük var sanırım ondan sabahları koku yapıyo. bir ona dolgu yapılacak.

Düzenli bir fırçalama alışkanlığım olmadığından + sigara olduğundan dişlerim sarı ve plaklar var.

Dişlerim de eğrilik. ötekiler belirgin olmasada bi tanesi aşırı eğik. diş teli taktıracam. Benim soracağım soruda bu zaten. bulunduğum yerdeki hastane sanırsam çocuklara takamıyomuymuş neymiş öle bişe duydum. Ben 17 yaşındayım 18 den gün aldım. bende takılabilir mi tel?

ikincisi bu telle ilgili kimisi 2 yıl kimisi 6 ay kalacak diyor bu süre ne kadar acaba?

Birde devlet memuru çocuğuyum bu diş teli olayında devlet karşılıyo mu ya da ne kadarını karşılıyor sonuç olarak ne miktarda bir para ödememiz gerekir?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Erkek

pm attım hocam.

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

siyahbereli bunu yazdı:

hocam benim ön iki diş değişecek.yanda bi dişe kanal tedavisi yapılacak üzerine dolgu,genel bakım temizlik yapılacak toplam 1000 tl bana biraz fazla geldi normalmi sence özel hastane?

birde bu ön dişleri ne yaptıracağız iyisi olacak estetik görünecek falan dediler ama nedir bu işin aslı astarı.

bak arkadaşım o ön iki dişe ne yapılacagını tam olarak sölemedigiğin için bi fiat söleyemem.zirkon yapılırsa tanesi 500 tl porselense daha ucuza cıkması lazım onun ne oldugunu ögren..ayrıca kanal tedavisine dolgu yapılmaz kararır.ona porselen yapmaları gerekir..

şuanda iki köprü takma diş var sorunlu adi ,değişcek yenisi takılacak

ağrı sızı yapanada kanal tedavisi dediler 250 lira falan deiler

toplamına 1000 dediler.eğer zirkon tanesi 500 ise bunlar hepsini bana nasıl 1000 liraya yapacakkar..çelişki oldum..ben kırılan çizizlen bişey olmasın demiştim.!

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Aytekinet bunu yazd1:
    di_erlimde erilik var ön tarafta komple ve sa üst çenede ön tarafta iki di_ üst üstte ç1km1_ tel tak1l1r diyorlar çok para diyorlar onada acaba ssk'dan yararlansam kaç paraya mâl olur birde özelde ypat1rsam ne kadara mâl olur.?
    arkadaslar dis telleri fiyati hakkinda pek bir bilgim yok ama 1500 ila 2000 arasi tutabiliyor..devllettede bi kismini karsiliyorlar..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

sirpence bunu yazd1:
    Benim di_ler komple sorun. :W ama di_çiye gitmekten nefret ediyom gelecek hafta gidecem mecbur. Az1mca çürük var san1r1m ondan sabahlar1 koku yap1yo. bir ona dolgu yap1lacak.
    Düzenli bir f1rçalama al1_kanl11m olmad11ndan + sigara olduundan di_lerim sar1 ve plaklar var.
    Di_lerim de erilik. ötekiler belirgin olmasada bi tanesi a_1r1 eik. di_ teli takt1racam. Benim soraca1m soruda bu zaten. bulunduum yerdeki hastane san1rsam çocuklara takam1yomuymu_ neymi_ öle bi_e duydum. Ben 17 ya_1nday1m 18 den gün ald1m. bende tak1labilir mi tel?
    ikincisi bu telle ilgili kimisi 2 y1l kimisi 6 ay kalacak diyor bu süre ne kadar acaba?
    Birde devlet memuru çocuuyum bu di_ teli olay1nda devlet kar_1l1yo mu ya da ne kadar1n1 kar_1l1yor sonuç olarak ne miktarda bir para ödememiz gerekir?
    yasin erkense aslinda dis teli takmak daha avantajdir neden hastane oyle bi karar almis anlayamadim..devlet bir kismini karsiliyor..tam bi fiat soleyemem dis tellerinde..bide suren de disinin durumuna bagli.disleri hic yamuk olmayan ama one dogru olanda takabiliyor ama onlarinki daha farkli..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

siyahbereli bunu yazd1:
    Ekerci bunu yazd1:

siyahbereli bunu yazd1:

hocam benim ön iki di_ dei_ecek.yanda bi di_e kanal tedavisi yap1lacak üzerine dolgu,genel bak1m temizlik yap1lacak toplam 1000 tl bana biraz fazla geldi normalmi sence özel hastane?
    birde bu ön di_leri ne yapt1raca1z iyisi olacak estetik görünecek falan dediler ama nedir bu i_in asl1 astar1.

bak arkada_1m o ön iki di_e ne yap1lacag1n1 tam olarak sölemedigiin için bi fiat söleyemem.zirkon yap1l1rsa tanesi 500 tl porselense daha ucuza c1kmas1 laz1m onun ne oldugunu ögren..ayr1ca kanal tedavisine dolgu yap1lmaz karar1r.ona porselen yapmalar1 gerekir..

_uanda iki köprü takma di_ var sorunlu adi ,dei_cek yenisi tak1lacak
    ar1 s1z1 yapanada kanal tedavisi dediler 250 lira falan deiler
    toplam1na 1000 dediler.eer zirkon tanesi 500 ise bunlar hepsini bana nas1l 1000 liraya yapacakkar..çeli_ki oldum..ben k1r1lan çizizlen bi_ey olmas1n demi_tim.!
    yani simdi sole bi durum var en iyi porseleni yaparim diyorsa porselenin tanesini 150 ye yapar.ama su anda en saglam durum zirkon yaptirmak.onunda durumunu soyledim.birde koprun kacli kopru? ona gore ucreti degisir..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_gss
    emre_gss's avatar
    Erkek

maşşlah tüm sitenin dişi bozuk çıktı iyimi..böyle bi konu için teşekkürler..

benim sorum şu..ben dişciye 14 yaşımdan 20 yaşıma kadar ortalamaya vurursak bu sürede ayda bir kere gitmişimdir.

ben biraz dişlektim..sorun dişlerimde sanıodum..Alt çene geriliği vardı.bi damak aparet gibi bişe taktım..Allahım tam bir Maymun olmştum..o geçti sonra tel.tabi bundan önce 3 dolgu bi kanal tedavisi.

Tel de geçti..arkadan tel taktılar diş eti yumaşk oluyomuş şekli bozulablirmiş  bu kadar operasyondan sonra..şimdi dişlerimin arkdasında sadece üst ve alt çene dişlerimin önden 6 tanesinde..6 aşşada 6 yukardaki ..herneyse bunları doktora ne zman çıakrtırım dedim..oda bana bağzı hastalarımızda ömür boyu kalıo dedii..NEE dedimm kaldım..hala takılı ve yaşım 21 yaklaşık 4 sene rahat geçmiştir.Dişlerimin arkasına dilimin ucuyla pürssüz dokunmayı özledim.:) ama diş ettlerim sanki hala yumuşak..bir parmağımı dişime tutuyorum.alt çenemle ileri ittiriyorum üst dişimi ve sanki oynuyor..

çıkarsam bozulcakmış gibi gelio..diş eti de sanki sertleşmedi daha ne yapacağım ? teşkkürler.

bu olanların maliyeti o zmanın parasyla 3200 $ dı.

yorgun senarist .]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

hocam böyle bir konu açtığın için öncelikle teşekkürler

Dişlerimde büyük oranda dolgu var ve diş çürükleri doktorun dediğine göre saç dökülmesine sebep oluyormuş şimdilerde de
    iki dişimin arasındaki diş eti grileşmeye başlıyor. Önce birindeydi sonra yayılmaya başladı.
    Diş ipi kullandığımda diş etlerim çok kanıyor.
    Ayrıca diş etlerim çekiliyor.
    Daha önemlisi önden iki üç dişim var çıkmamış gömülü mevzuu sanırsam. Doktorun dediğine göre ameliyat edilmeliymiş önde olmaları münasebetiyle çekiniyorum ayriyetten başıma iş açmasından korkuyorum yani ameliyat sonrası çene bozukluğuna sebebiyet verirmi birde meraktan soruyorum içerdekileri dışarı çıkartsak eskileri atsak daha iyi değilmi x) nese birde yeni çürükler var sanırım ne siyah ne beyaz çukurlaşmalar oluşmaya başladı sanırım çürük derinleşmeden dolgu yapılmıyor bunlar ağız kokusu yapıyormu nitekim o sorunda mevcut.
    Gargarayı doktor tavsiyesi olmadan kullanabilirmiyiz.
    Birde zencefil ağzımda dolaşıyorum dişlerime zararı olurmu?
    Dişlerimi günde iki üç kere fırçalıyorum  kolayı bıraktım asitli şeyler içmiyorum artık daha neleri bıraksak lehimize bizim.

tahribat.com a can feda
Toplam Hit: 8283 Toplam Mesaj: 70