Doğalgaz Faturası
-
-
kanka senın hatan suyun sıcaklıgını dusuk tutman kombi 60 derece olacak evinkini kendine göre ayarla neden dersen suyun sıcaklıgı 45 derece soyun soguması cabuk olur oda kombının durmadan calısması anlamına gelir
-
hocam 50 derece iyidir yogusma 55 dereceden sonra olmaz sen 50 derecede yak kombini 55 in ustune cıkarmadıgın surece sorun olmaz
-
uz-i bunu yazdıkanka senın hatan suyun sıcaklıgını dusuk tutman kombi 60 derece olacak evinkini kendine göre ayarla neden dersen suyun sıcaklıgı 45 derece soyun soguması cabuk olur oda kombının durmadan calısması anlamına gelir
Bu tam olarak ne anlama geliyor anlamadım ya.
Kombi 50derecede şu an.
Evinkini kendine göre ayarla ne demek ? Petek vanalarını mı kısayım ?
Kombide petek sıcaklığı ve su sıcaklığı kısımları mevcut.
Bahsettiğin su sıcaklığı kombi ekranındaki su sıcaklığımı?
Eğer ondan bahsediyosan su sıcaklığı 38 derecede ve su çok sıcak akıyor -
Hocam bizde de salon ve banyo kapalı. 40-45 derecede yakıyoruz yani 180 falan geliyor. Şimdi tüm petekleri açmamız mı lazım yani kapattığımız için mi fazla geliyor anlamadım ben.
-
Bosh Marka yoğuşmalı kombi ve radyotörlerde termostatlı vana var.
mutfak 3 numara
ara koridor 4 numara
oturma odası 4
yatak odası full
çocuk odası full
banyo (termostatlı vana yok) full
salon kapalı (2 petek)
kombi sabit 56 derecede yanıyor. Gelen fatura 175
eklemeyi unutmuşum evde atletle dolaşıyorum
tughan tarafından 13/Oca/13 16:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Evde 5 petek var, hepsi cayır cayır yanıyor. Evin icinde kısakollu ile dolaşıp cam açıyoruz, merkezi ısıtma, aylık aidat 153tl :D
-
Sobanın gözünü seveyim. Küçüklüğümden hatırlıyorum, salon hariç her yer soğuk olurdu ama salonda kemiklerimiz ısınırdı. Kuzine vardı mutfakta. Kuzineden yeni çıkan böreği yerdik, kuzine üzerinde pişen çayı içerdik, kuzine üzerinde kızarttığımız kestaneleri yerdik.
Portakal, mandalina yedikten sonra kabuklarını üzerine atardım mis gibi kokardı. Sabah ekmeği soba üzerinde kızartırdım. Siyahlıkları biraz temizleyip tereyağ üzerina bal sürerdim.
Şimdi ne soba kaldı, ne düzgün kestane, portakal, mandalin , tereyağı ve bal... Çocukluğum güzel geçti. Teknoloji bütün herşeyi batırdı.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Evde 5 petek var, hepsi cayır cayır yanıyor. Evin icinde kısakollu ile dolaşıp cam açıyoruz, merkezi ısıtma, aylık aidat 153tl :D
Kömürmü bu ?
tughan Termostat olayını bi araştırayım.Oldukça tasarruflu görünüyor.zumsuk ey gidi eyy,kestaneler,börekler,patatesler,güğümde su ısıtmalar ne günlerdi be. -
torpedo_XL bunu yazdı
vay amk ya :D 300 300 giriyo her ay bi ısınamadık anasını satiim.. bacaklarımda battaniye, masanın yanında ufo , anca ısınıyom :d
Gece felan sarınıpta yatıyorum, arada uyanıp sarınma menzilimden dışarda olan telefonu elime alırsam fln bildiğin buz parçası tutmuş gibi oluyorum :)