folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Domuz Eti Kur"An Da Neden Yasaklandı ?

Domuz Eti Kur"An Da Neden Yasaklandı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazrail
    kazrail's avatar
    Erkek

capkin bunu yazdı:
    -----------------------------
    benim bildiğim kadarıyla geviş getirmediği için haram kılınmıştır.ama kuranda yazılana göre bir insan zorda kaldığı zaman sınırı aşmadan şuna buna haksızlık ve tecavüze gitmeden yemesinde kendisi için bir günah yoktur.

Zarürette haram/günah sınırı kalkar bitek domuz değil kanda içilebilir yalanda söylenebilir hata...Allah zorluk vermesin tabi soru farklı..

Ey üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş ve sâkitâne Nurun sözünü dinleyen ve bir nazar-ı hafî-i gaybî ile bizi temâşâ eden Said’ler, Hamza’lar, Ömer’ler, Osman’lar, Tâhir’ler, Yûsuf’lar, Ahmed’ler ve sâireler! Sizlere hitap ediyorum. Başlarınızı kaldırınız, ‘Sadakte’ deyiniz. Ve böyle demek sizlere borç olsun! (...)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    hocam o duydugun sebeplerın hepsi benim Kuran yorumuma göre haramdır.Zira Allah (c.c) Kuran'da açık bir dille benim adıma konusmayı sizlere haram kıldım demiştir.Fakat buna rağmen bazııı insanlar haramlara neden bulmakla urasıyor derhal at bu dusuncelerı beynınden eşini paylaşmasıyla pis bir hayvan olmasıyla falan bağdaşlaştırma bunlarını haram Allah'ın emri oldugu için haramdır. Haram'^dan neden bulunularak değil Allah rızası oldugu için kaçınılır.

Bunu uyduranların Allah akıbetini hayır etsin.Allah'ın yasak koydugu birşeye neden mantıklı bir neden bulma girişimine bulunurlar anlayamam doğrusu.Domuz eşini kıskanmayan bir hayvan olduğu için haram kılınınca İslam birilerine cici mi olacak ? atın bu yobazi düşüncelerinizi beyninizden ayrıca size tavsiyemdir ; Hadislerin de ancak ve ancak aklınıza yatanına inanın.Biz ahirette hadislerden değil sadece Kuran'dan sorumlu tutulucaz.Hadisler kesin şeyler değildir hatta ve hatta zamanında bazı şeyhlerın kendi hüsnü kuruntularını yaymak amacıyla ortaya atılmış söylemlerden dolayı ilahiyatçıların bunları kıtaplarında hadistir die yazması son derece normal birşeydir.Zira hadisler kulaktan işitme gelme şeylerdir.Kimin ne katıp anlatmadıgını biz aciz insanlar nereden bilecez ?

Bu bahsettiğin oalyda zaten hadisten gelme bişeydir.İnanmayın bence en güzeli Allah'ın yasağına Allah yasakladığı için uymaktır.Allah bu hayvanı eşini kıskanmadığı için yasakladıysa neden ona eşini kıskanan bir irade vermedi ? Pis oldugu için yasakladıysa neden onu temiz yerlerde yaşayan bir hayvan kılmadı ?

Saçma ! Siz amerikalılar nasıl diyor bollşiiiit :D

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazrail
    kazrail's avatar
    Erkek

nikoteen bunu yazdı:
    hocam o duydugun sebeplerın hepsi benim Kuran yorumuma göre haramdır.Zira Allah (c.c) Kuran'da açık bir dille benim adıma konusmayı sizlere haram kıldım demiştir.Fakat buna rağmen bazııı insanlar haramlara neden bulmakla urasıyor derhal at bu dusuncelerı beynınden eşini paylaşmasıyla pis bir hayvan olmasıyla falan bağdaşlaştırma bunlarını haram Allah'ın emri oldugu için haramdır. Haram'^dan neden bulunularak değil Allah rızası oldugu için kaçınılır.

Bunu uyduranların Allah akıbetini hayır etsin.Allah'ın yasak koydugu birşeye neden mantıklı bir neden bulma girişimine bulunurlar anlayamam doğrusu.Domuz eşini kıskanmayan bir hayvan olduğu için haram kılınınca İslam birilerine cici mi olacak ? atın bu yobazi düşüncelerinizi beyninizden ayrıca size tavsiyemdir ; Hadislerin de ancak ve ancak aklınıza yatanına inanın.Biz ahirette hadislerden değil sadece Kuran'dan sorumlu tutulucaz.Hadisler kesin şeyler değildir hatta ve hatta zamanında bazı şeyhlerın kendi hüsnü kuruntularını yaymak amacıyla ortaya atılmış söylemlerden dolayı ilahiyatçıların bunları kıtaplarında hadistir die yazması son derece normal birşeydir.Zira hadisler kulaktan işitme gelme şeylerdir.Kimin ne katıp anlatmadıgını biz aciz insanlar nereden bilecez ?

Bu bahsettiğin oalyda zaten hadisten gelme bişeydir.İnanmayın bence en güzeli Allah'ın yasağına Allah yasakladığı için uymaktır.Allah bu hayvanı eşini kıskanmadığı için yasakladıysa neden ona eşini kıskanan bir irade vermedi ? Pis oldugu için yasakladıysa neden onu temiz yerlerde yaşayan bir hayvan kılmadı ?

Saçma ! Siz amerikalılar nasıl diyor bollşiiiit :D

Güzel kardeşim dediklerine katılıyorum hikmet aramamak lazım ama varsa Hikmeti söylemek ve bu söylenen Allahın büyüylüğünü bizim zerremusil aklımıza daha yakın etmesinden daha güzel birşey olamaz sen ateiste yazdıklarını anlatamassın ama bunu anlatırsın..ayrıca Onun diline konuşman yoktur(niyette böyle birşey olduğunu sanmıyorum kimse adına)sadece kendi eğomuzu tatmin etmek forumda boy göstermek ve tabi birazda soran arkadaşa yardımcı olma mevzusudur..

Ey üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş ve sâkitâne Nurun sözünü dinleyen ve bir nazar-ı hafî-i gaybî ile bizi temâşâ eden Said’ler, Hamza’lar, Ömer’ler, Osman’lar, Tâhir’ler, Yûsuf’lar, Ahmed’ler ve sâireler! Sizlere hitap ediyorum. Başlarınızı kaldırınız, ‘Sadakte’ deyiniz. Ve böyle demek sizlere borç olsun! (...)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    O'nun adına konusma vardır hocam maalesef farkında olmadan bir çoğumuz yapıyoruz bunu.Bak mesela basit bir örnek vereyims ende anlarsın demek istediğimi ; Mesela Kuran'da açık seçik günah olduguna dair bir hukum bulunmayan fakat hadislerde günah olarak geçen şeyler vardır.Hadis güğvenilir kaynaklar değildir.Ama bazen hocalar bile hadislere dayanarak bu gunahtır bu değildir diyorlar bu Allah'ın adına konusmak değil midir ?

Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazrail
    kazrail's avatar
    Erkek

nikoteen bunu yazdı:
    O'nun adına konusma vardır hocam maalesef farkında olmadan bir çoğumuz yapıyoruz bunu.Bak mesela basit bir örnek vereyims ende anlarsın demek istediğimi ; Mesela Kuran'da açık seçik günah olduguna dair bir hukum bulunmayan fakat hadislerde günah olarak geçen şeyler vardır.Hadis güğvenilir kaynaklar değildir.Ama bazen hocalar bile hadislere dayanarak bu gunahtır bu değildir diyorlar bu Allah'ın adına konusmak değil midir ?

Sen bana önce itikadını söyle kardeşim!!

Bütün hadisleri güvenilir değil kefesine koyarsan Peygamberi haşa! gecelim(sen gecmişsin!!) gönderen Zata(c.c) İftira etmiş olursun tabiki tahrifat vardır AMA Allahın eli ezelde ve ebettedir bunu unnutma ve hadiste hata arama kendine hoca diyebilme cürretinde bulunan Büyüklerimizde ara....bak Kutubusitte denen bir kitap vardır bunu derleyen 7 imam vardır bunların hayatlarını öğren mesela buruni gibi

Ve Allahın adına konuşmak kavramını mantığında fikrinde biraz geliştirmeni tavsiye ederim Düşün ve en önemlisi bir bilene sor mesela http://www.sorularlaislamiyet.com/ güzel bi site...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    Sağlığa zararlı olan herşey haramdır. Harbiden iğrenç bi hayvan la bu :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karani
    karani's avatar
    Erkek

Ayrıca,

Dünyanın en tatlı eti domuz eti ,

Dünyanın en pis etide İnsan etidir :) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    HoRbY bunu yazdı:

Bugün tıp, her ne kadar hastalık bulaştıran etin domuz eti olduğunu tespit etmişse de, Domuz etinde bulunan büyüme hormonunun kansere sebebiyet verdiği açığa çıkmışsa da, domuz eti ile trişinoz hastalığı geçiyorsa da, domuz şeridi, mide ve barsak yolu ile kana geçerek, göz, beyin gibi önemli organlarda ağır hastalıklara sebebiyet veriyorsa da, domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı ve daha başka zararları tespit edilmişse de, yine de (Mutlaka şu sebepten dolayı domuz haram edilmiştir) denilemez. Fakat hiç zararı tespit edilmese de, dinimiz yasak ettiği için, domuz etini yemek haramdır. Besmelesiz kesilen kuzu eti de haramdır. Demek ki, maksat, dinin emrine uymaktır.

Alıntı. 

Bu cevaba tamamen katıldığım gibi örneğini de göstermek istiyorum >
    http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=59770

Gerisini sen biç, ne anlatmak istediğimi anlamışsındır umarım..

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arkhe
    Arkhe's avatar
    Erkek
    Treasure bunu yazdı:

Tadının çok kötü olduğu söylenemez :)

Biraz ağır kokuyor...

dostum yaptıklarınla düşüncelerin çok  çelişiyo seni biz böle tanımadık...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

kendi bokunu yiyen hayvan, görünce tiksiniyoruz yemesi daha beter :|

ama anlamadığım bişey var, alkol de haram domuz da,

ben kalkıp domuz yesem bursa gibi yobaz bi yerde taşlayarak öldürürler, ama gel gör ki her köşebaşında bi ayyaş var onlara bişi diyen yok :|

Toplam Hit: 11141 Toplam Mesaj: 71