Domuz Eti Kur"An Da Neden Yasaklandı ?
-
Pislik muhabbeti geçiyor bence ilgisi yok tavuklarda pisliklerini yer tavşanlarda bence nedeni türklerin müslüman olacağını allah bilip bu yüzden yasaklamıştır. Çünkü domuz getirisi en yüksek olacak besi hayvanıdır. Cam hariç her şeyi yer ve senede 12-14 yavyru verir türklerde düşüncesenize ne olacağını bırakırlardı çöplüğe yesin diye
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
grey-cells bunu yazdı:
-----------------------------okumadm da yazılanları goz attm sadece, bende şöyle olduğnu biliyorum regl olan hayvanların yenmesi dinen sakıncalı imiş .l
-----------------------------bildiğimve beslerkengördüğüm kadarıyla tavşanda aybaşı görüyor..ama çatır çatır yeniyor..ve yenmez diye bir ifade yok..
-----------------------------pekü o zamn yanlş biliyomşm .f
-
Zamanın arabistanıdna ve kosullarında domuz yetiştirmek oldukca saglıksızdı fakat aradan 1000 kusur yıl geçmiş artık gereken siteril sartlarda yetişrilen domuzun koyundan keciden tavuktan hiçbir farkı yoktur.Senede 15-16 yavru ve cabuk buyumeleri ile ucuz et olanagı sagyalan domuza kimse saglıksız su bu demesin bakın almanyaya buyuk bir cogunlukla domuz tuketilir fakat ortamala yasam sureleri bizlerden daha fazladır.
Dişisini kıskanmaz gibi çeşitli söylemler zamanın ummetinin aklının nerelerde oldugunuda gösterir bu yüzdendir ki onları bu yasaga uymaları konusunda daha cabuk bilinclendirmek için ilgi odagı olan koular hakkında uzunca bir sekilde sallanmıs.
Tanrı yasakları uyun der fakat aklınızda kullanınder neden yasaklanmısdır saglıksız oldugu için.Sen onu saglıklı bir sekide yatiştirsen buda asenin aklını kullandıgı gösteririr sen ozaman kuranın en basta emrettigi temel kavramalrdan birni gerceklestirmekle zaten buyuk bir sevap işkemiş olursun bilakis hala 1000 yıl öncesinin ortamına göre davranıslarını sekillendiren ve bu yüzden bu yasak su guneh diyenler aslında en buyuk gunalardan birini işlemiş olur.Aşın bunları aşın.
-
baal !
Kuran-ı kerim tek bir devre hitap etmez. ayrıca yasak diyorsa yasaktır bunun sebebini bir çok ayette belirttiği gibi kendisi bilir.
seninde dediğin gibi islam akıl mantık emreder.
domuz haram emredilmiştir bunun nedenini aramak bulmak domuz haramdır leş yer demekle olmaz.
islam dinini iyi öğrenmeden bu tür tartışmalara girmek ne derecede doğru olur ?
şimdi ben kalkıp aslan kaplan yemek helaldir desem kim bana ispat getirebilir haram olduğuna dair?
kim getirirse onu ayetlerle cevaplayabilirim.
konuya tekrar dönecek olursak şöyle açıklayabiliriz.
yaşamımız bir imtihandan ibaret olduğu için bazı yasaklar kısıtlamalar getirilmiştir .
örn;domuz yasak kılınmıştır neden diye soranlara asıl cevap işte budur.çünkü leş yiyiyor dersek horoz ördek te yiyiyor deniyor.
steril ortamda yetiştirin diyende çıkıyor.
-
imtihan diyorsun ama bununda bir imtihan oldugunu aklına getirmiyorsun yani akıl ve mantık tabandır simdi domuz haram kılınmıs gereceklerde yazılmıs diyelim simdi bu gerekceleri göz önune alıp aklını ve mantıgını kullanarak bu haram kılınmasına sebp olanla her turlu sorunu biz asıyormuyuz asamıyormusyuz gibi cok cetrefelli ve karmısık bir imtihan yeri gögü ve evreni yaratan Tanrıdan beklenemez bir sey mi.
-
Treasure bunu yazdı:
-----------------------------Tadının çok kötü olduğu söylenemez :)
Biraz ağır kokuyor...
-----------------------------sen onu kuru fasulye ile mi yiyorsun hiyar da ye bak o hiyarin hiyar madalyasinda sana bakiyor
-
hazreti ademe allah o ağaçtan meyve yemeyeceksin dedi ama o yedi bizede domuzun etini yemeyeceksin diyor sende yeme be kardeşim ne uraşıyorsun :
-
ozaman Kuran-ı kerim çelişkili olmuş olurdu.oysa gayet net ve açıktır .
ama yine vurgulayayım leş yediği için yada insanlara aşırı zararı olan tirşibon hastalığı bulaştırdığı için veya şerefsiz bir hayvan demekle islam alimleri kurtulamaz. ancak Allah zaten net şekilde beyan etmiştir bu Kuran apaçık bir kitaptır.
ve mantık akıl dediğimiz olaysa herzaman işe yaramaz,çünkü yüce yaratıcının "sizlerin aklı ermez bunu yanlızca ben bilirim" dediği konular vardır.
ama domuz konusunda ip uçları vardır bunlarda arkadaşların belirttiklerinden ibarettir .
ve bilmeden bilmediğimiz bir konuyu tartışmak bize sadece zarar verir kalp kırdırtır küfür yedirtir sinir bozar,
bak mesela biri sormuş neden incilde haram değildide 6 yy sonra muhammede (s.a.v) haram kılındı diye.
ama birde tevrat var diimi? incil tevrat ve Kuranın aralarında kaçar yy var? bunu biliyormu?
bu soruyu soran ve konuyu açan arkadaş domuzun sadece kuran yasak olmadığını bir kutsal kitapta daha haram olduğunu biliyormu?
tevrat tada haramdır. ve bildiğim kadarıyla kendi dışkısını yediğinden dolayı....
-
tühhh banlanmış arkadaş ondan bir cevap alamıcam ama umarım bu yazdığımı okur ;
Be eyy adem oğlu sen hadisi neye göre kutsal sayıyorsun !! ?
Gelmiş burda milleti yanlış yönlendiriyorsun bilene sor die bana site adı veriyorsun bak güzel din kardeşim şunu sakın unutma ; Bir emir apaçıksa bunu zaten her akıl anlar,herkes görür kimse üzerinde farklı yorumlar yapamaz ama apaçık değilse ve bunun üzerine söylenmiş hadisler varsa sen bu hadisten yola çıkmak zorundasın die birşey yoktur varsa gösterKuran ın neresinde de bende bileyim !
Benim burada hadis ten kastım Allah'ın elçisinin söylediği sözleri değil söylediği öne sürülen sözleridir.Sen önce bu kıyası yap sonra zaten yazdıklarının hepsini siliceksin eminim..
Şimdi gelelim 2.konuya; Hz.Muhamed (s.a.v)'in mübarekliğiden O'nun söylediği sözlerin bir kısmı şüphesiz günümüze kadar ulaşmıştır.Fakat hangisinin ulaştığını hangisinin gerçek hadis hangisinin kulaktan duyma ve insan faktörüyle bezenmiş oldugunu sen neye göre ayırt ediyorsun söyle bende edeyim ki dinimi kusursuz yaşayayım aklımda dinle ilgili bissürü soru işareti olmasın ney günah ney değil vs. die..
Herkes hadisleri kendi düşüncesine göre yorumlar inanır veya inanmaz şüphesiz Allah inanın da inanmayanın da içinden neler geçirterek inandığını veya ınanmadıgını bılır ve ona göre hüküm verir sorgu gününde..
Heeee şunuda sakın unutma bir hadisin veya Kuran da geçen bir sözün nasıl yorumlanması gerektiğini ancak mübarek insanlar bilir yunus emre gibi,mevlana gibi,geylani hz. leri gibi.Sen çıkıp bana bir site ismi veriyorsun eee iyi o zaman biz kendi ruhumuzun özünü bırakıp bu neditörün dediğiklerine uyalım.Var mı boyle bir olay ? Ben bilmediğimi sorar soruştuturum ama en neticesinde gelir kendi yorumu yapar kendi vicdanımı dinler ve ona uyarım.
Bak mesela islamhouse.com da ki namaz hakkında 3risale denen dosyayı ındır.Orda bir hadise göre Peygamber efendimiz (haşa) namaz sırasında camiye gelmeyip namazı evinde kılanların evini yakmak istediğini söylemiş. Buyur o zaman inan sen aslanım.Allah akıl vermiş vicdan vermiş.Heee bu söylenen doğruysada eğer Allah'ın merhametine sığınırım.Amma velakin hem hadis olduğu için hemde benim tanıdğım Muhammed'in böyle birşey söylemesine akıl sır erdiremediğim için ben inanmıyorum sen inanırsan kendini sorgulamalısın bence ben körü körüne mi inanıyorum die kardeşim.Boyle sert çıkışlar yapma adam gibi edebinle konus hadislerin hangi biriin doğru hangi biriin insan yapıtı oldugu Kitap tamı yazıyor kı sen beni Muhammed (s.a.v) yok saymakla sorguluyorsun.Doğrusu zulm ediyorsun peki insanlar kime zulmeder "din" kardeşim ? -
bu incil konusunda "değiştirilmesinden" başka mantıklı bir açıklama yapacak kimse yokmu.çünkü biliniyorki isada çatır çatır domuz yiordu.kaldıki,sizce değiştirenler neden domuz yeme kısmını çıkarmış olabilirler.yada incildede yasakmıydı?